Dinar Bandosu DDR Düş Macunu Zaman: 27 Aralık 2006 Çarşamba - 21:00 Mekan: Roxy -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dinar Bandosu & DDR & Düş Macunu @ Roxy - Taksim - İstanbul

15 Aralık 2006 00:00
Sahnede: Dinar Bandosu
DDR
Düş Macunu
Zaman: 27 Aralık 2006 Çarşamba - 21:00
Mekan: Roxy - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ücretsiz

Frekans, İstanbul'dan başlayarak Türkiye'nin dört bir yanına yayılması planlanan deneysel bir hareket ve bir müzik dalgası; İstanbul'da müzik yapan on bir grup tarafından kurulmuş bir oluşumdur. Bünyesindeki grupların müzikal çeşitliliğinden yola çıkarak, Frekans’ın müzikal birlikten doğan bir oluşumdan öte, fikirsel bütünlüğün organizasyona yön verdiği bir hareket olduğu söylenebilir.

Frekans’ın kuruluş amacı grupların afiş, tanıtım ve konser düzenlemeleri açısından daha iyi organize olmalarını sağlamak ve böylelikle ürettikleri müziği daha fazla insana ulaştırabilmelerine yardımcı olmak; şimdiye dek yaptıkları kayıtları biriktirmek, arşivlemek; daha iyi şartlarda yeni kayıtlar yapmalarına imkân sağlamak; arşivde yer alan görsel ve işitsel ögeleri yayımlayarak dinleyiciye ulaştırmaktır. Frekans'ın orta ve kısa vadede hedefi, bünyesindeki kendi müziğini yapan grupların üretimlerinin (şarkı, konser, afiş, video vs.) kayıt altına alınması; her bir grubun ve konser tarihlerinin ortak afişler yoluyla daha fazla kişiye duyurulmasıdır. Uzun vadede ise oluşturacağı yeni dalganın üretimlerini yayımlayacak bir plâk şirketine dönüşmektir.

İşte bu yeni oluşum 27 Aralık Çarşamba günü ROXY’de Düş Macunu, Dinar Bandosu ve DDR (Doğu Almanya)’nin sahne alacağı bir geceyle adını ilk defa bir organizasyona veriyor.
Giriş ücreti talep edilmeyen gecenin her ay tekrarlanması planlanıyor. Harekete dahil olmak isteyen / istemeyen, merak eden / etmeyen ve kendi müziğini üreten herkesi konsere bekliyoruz.

www.myspace.com/frekans

-Dinar Bandosu-
2003 yılında kurulan Dinar Bandosu, adını ilk olarak “Syd Barrett Vegetable Man” serisinde Türkiye'yi temsil ederek duyurdu. 2004 yazında yeniden yapılanan Dinar Bandosu, adını kült yazar Ece Ayhan'dan almaktadır. Ney, kaşık, darbuka gibi klasik Osmanlı / Türk müziği enstrümanlarını saykodelik efektli gitarlar, baslar, analog orglar ve theremin’le ile beraber kullanan grubun müziği yurt dışınnda Psychedelic Ottoman folk-rock olarak tanımlanmakta. Başta Syd Barrett, David Bowie, Erkin Koray, Velvet Underground, Kemal Sunal film müzikleri, Iggy Pop, Urfalı Babi, Violent Femmes ve Neu!'dan etkilenen Dinar Bandosu, Frekans hareketinin de kurucu gruplarındandır. Dinar Bandosu, Yılma Karatuna, Ali Ece, Aslı, douglasvegas, Asaf Zeki Yüksel'den oluşmaktadır.
www.myspace.com/dinarbandosu

-DDR (Dogu Almanya)-
İlk olarak 2002 yılında "Post-technik" adli bir ev kaydıyla müziğe başlayan post-punk topluluğu DDR’nin (Doğu Almanya) özellikle Joy Division, My Bloody Valentine, Velvet Underground, Sonic Youth, Feelies, Neu!, Stooges ve Wedding Present etkileri taşıdığı söylenebilir. Grup 2004 ve 2005 yıllarında birer demo yayınladıktan sonra ilk EP'si "Yeni Çağ"ın kayıtlarını 2006 yılında Replikas'dan Barkın Engin ve Selçuk Artut'un prodüktörlüğünde tamamladı. Rolling Stone Türkiye tarafından gelecek vaat eden 10 grup arasında gösterilen DDR, Teoman'ın da yapımcılığını üstlenen Mehmet Ünal ile Ekim ayından bu yana albüm kayıtlarına devam ediyor.
www.myspace.com/dogualmanya
www.ddristanbul.net

-Düş Macunu-
Düş Macunu, 2003 yılında Efe Kaptanoğlu ve Sinan Güngören tarafından kuruldu. Uzun zamandır tanıdıkları dostları Asaf Sarica ve Emir Erem ile yollarına bir süre devam eden grup, Emir’in vokalistlikten ayrılmasıyla uzun bir süre vokalist aradı. Bu süreç içerisinde Tuvan Soykan, Koray Şimşek ve Can Sipahi gibi isimlerle çalıştıktan sonra yollarına üç kişi devam etmeye karar veren Düş Macunu, Frekans stüdyosunda beste çalışmalarına, Peyote ve Crimson gibi mekânlarda sahne almaya devam etmekte olup, kısa bir süre önce Frekans Vol.1 projesinde “Belki de…” adlı parçalarıyla yer almış ve yine aynı şarkı ile Nokia Super Sound yarışmasına katılmıştır.

Yorumlar

Toplam 3 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler