John Cale Zaman: 18 Ocak 2007 Perşembe - 20:30 Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul Fiyat: Biletler: 39.- YTL ve VIP Balkon (Sınırlı)">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

John Cale @ Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul

17 Aralık 2006 00:00
Sahnede: John Cale
Zaman: 18 Ocak 2007 Perşembe - 20:30
Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Biletler: 39.- YTL ve VIP Balkon (Sınırlı) Koltuk 45.-YTL

John Cale ve grubu, yeni albümü için gerçekleştirdiği “blackAcetate Tour 2006” kapsamında, 18 Ocak Çarşamba akşamı Beyoğlu Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde bir konser veriyor.John Cale, ender görülen müzikal esnekliğe sahip bir müzisyen. Ardında, ödünsüz geçen, underground rock müzik tarihinin her sayfasında parmak izi bulunan 40 yıllık bestecilik, müzisyenlik ve prodüktörlük yaşamı var.1942 Galler’de doğan John Cale, underground rock müziğinin en ünlü ve etkileyici müzisyenlerinden. Müzik tarzını bir sınıfa sokmak son derece zor, çünkü müzik türlerini bir müzikal gökkuşağı gibi değiştirme yeteneğine sahip. Klasik ve avant garde müzik eğitimi almış olmasına rağmen, kariyerini underground rock şarkılarıyla oluşturdu.

ROCK TARİHİNDE BİR KİLİT TAŞI: VELVET UNDERGROUND
Henüz 12 yaşında bile değilken BBC’de kendi bestelerini çalmaya başlayan dâhi bir çocuktu. 1963 yılında New York’a gidişinden 3 yıl sonra şarkıcı Lou Reed ve gitarist Sterling Morrison’la Velvet Underground’u kurdu. Çizgi dışı avant garde grubu olan Velvet Underground’da bas, viola ve tuşlu çalgıları çalan oydu. Bu grubun menejeri ise pop-art ikonu Andy Warhol’du.1969’da gruptan ayrılmasının ardından solo çalışmalarına yönelen John Cale, bu arada punk ve new wave tarzlarının ortaya çıkışında çok önemli roller oynadı. (Patti Smith, Iggy Pop’s Stogees, Nico, Squeeze, Sham 69 ve diğerleri).Patti Smith’in ilk albümü “Horses”ın prodüktörlüğünü yaptı. Böylece “punk”ın babalarından biri olarak tarihe geçti.1993’te Lou Reed’le Velvet Underground’ı kısa bir süreliğine diriltti ve Lou Reed’le beraber “Songs For Drella” atölye performanslarını yaptı (Drella, Andy Warhol’un takma isimlerinden biriydi).

“I SHOT ANDY WARHOL” VE “BASQUIAT”
1995 yılında “I Shot Andy Warhol” ve 1996’da “Basquiat” filmlerinin müziklerini yaptı. 2004 yılı bilgisayar ağırlıklı “HoboSapiens” albümüne kıyasla daha rock eğilimli “blackAcetate” albümünü Eylül 2005’de EMI’dan yayınladı.İstanbul’da da 18 Ocak’ta çalacağı bu albümün küçük ölçekli turnesi, yaz aylarındaki büyük ölçekli ABD turnesinin hazırlığı niteliğinde.

http://www.gencbilim.com/kultursanat/kultursanat_goster.php?id=89

Yorumlar

  • Müzik tarihinin en büyük efsanelerinden birisi. Sadece müzik tarihini kökünden değiştiren Velvet Underground'ın en önemli üyesi değil, aynı zamanda Stooges (Iggy Pop), Happy Mondays gibi efsanelerin prodüktörü, kayıdını yapan kişi... Ayrıca Brian Eno, Nico ile beraber yaptığı işleri, bir sürü film müziği... Yazıya dökülemeyecek kadar büyük bir müzik deryası... Ülkemize çalacak başka yer bulamadığı için gelen bir sürü sahtekar saçma sapan grubun arasında vaha gibi, serap gibi bir konser...
    Üye
    Iggy1977
    Tarih
    21 Aralık 2006 00:00
  • Velvet Underground iyiydi be :) Gitmek lazım John Cale'i dinlemeye...
    Üye
    2mi3
    Tarih
    20 Aralık 2006 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler