Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

11. Uluslararası İstanbul Caz Festivali

23 Haziran 2004 00:00

Bu yıl yedinci kez Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Caz Festivali; aralarında Joan Baez, Bobby McFerrin, Paco de Lucia, Mariza, Monica Molina, Carla Bley, Joshua Redman ve Brad Mehldau’nun da bulunduğu 200’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak.

7 Temmuz 2004 günü start alacak festival'de bir gelenek haline gelen Caz Vapuru etkinliği bu yıl da cazseverleri eğlenceli ve bol cazlı bir Boğaz turuna çıkaracak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Caz Pazarı şenliği, Ayazağa’da İstanbul Kültür ve Kongre Merkezi’nin yer aldığı ormanlık arazide doğayla iç içe bir mekanda izleyiciyle buluşturacak.

Biletler 12 Haziran'dan beri gişelerde.

Festivalle ilgili herşeyi GaRaJ'dan takip edebilirsiniz. GRJ'ın festival dosyasına ulaşmak için buraya tıklayın

IKSV'nin konuyla ilgili sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  • caz festivalinde geliyorlarda izliyebiliyorsunuz en azından. radiohead i, pj i . yoksa ne alaka gelecekler? türkiye allahın s.ktir ettiği ülkeye döndü. yunanistan a kadar gelipte , şu edirne den içeri ne diye girmiyorlar anlamıyorum. Hele hele u2 .. sinir oluyorum i.nelere. neymiş " türkiye de insan hakları ihlal ediliyor. düzelene kadar gitmeyecez." küstah pez..... senin yılda 30 tane konser verdiğin amerika, dünyanın ebesiyle sevişiyor. EeeEe tabi,herşey para...

    ahh ahh. depeche mode gibi gelecekler de seyirciyi görecekler. Megadeth gibi geleceklerde seyirciyi görecekler. dünyanın en aç ve en keyifli izleyenleriyiz. Caz da , metalde. nası gelirlerse gelsinler. Yeter ki gelsinler.
    Üye
    gooch_v2
    Tarih
    18 Mart 2005 00:00
  • Heh heh:)

    Charlie Haden konseri çok keyifliydi. Yağmurdan sırılsıklam olduk. Önümde, sağımda ve solumda oturan şemsiyeli şahısların şemsiyelerinden pantolonuma dökülen sular sayesinde konseri havuzda izlemiş gibi hissettim. Nasıl da hasta olmadım anlamadım. :)
    Zavallı Carla Bley ikide bir çakan şimşeklerden piyano taburesinde sıçrayıp durdu korkarak!
    Ama hava şartları aslında bu konser için süper bir ortam oldu. Bazıları kalkıp gittiler. Ama kalan birsürü insan vardı. Konserin sonuna kadar kaldık. Çok keyif aldım.

    NOT: En önde basın mensupları oturuyordu (niyeyse) ve onlardan biri, siyahlı beyazlı saçlı, topsakallı eşşek herifin teki purosunu tüttürüp durdu ve bizi o iğrenç kokuya boğdu. Biraz daha kendimi tutamasaydım artık ne olurdu bilemiyorum.

    İkinci bir NOT: Bir gazetede sözde sanat eleştirmeni bir kadın, şişmanca bir kadındı, Kurt Rosenwinkel konserine saksofoncu Joshua Redman'ı seyretmek için gitmeyeceğini, çünkü onun "tonu bile olmadığını" söyledi! Bred Melhdau'yu seyredicekmiş... Ne diyeyim gazetede sanat eleştirmeni diye çıkan biri böyle saçmalayabiliyorsa insanımız ne düşünür ne der bilemeyeceğim!

    Üçüncü ve son bir NOT: Caz festivalinde Radiohead'in işi ne? Aynı şekilde PJ harvey'in de... Neyse, en azından Herbie Hancock gibi adamlar da geliyor ara sıra...
    Üye
    ChoseN
    Tarih
    7 Ocak 2005 00:00
  • Cazla uzaktan yakından ilgisi olmayan, ancak caz festivali adı verilen bu sermaye eşkıyalığı da olmasa izleyemeyeceğim için bu seferlik ses çıkartmadığım (kızdım mı çok fena yaparım) çocukluk idolüm Joan Baez'in konserinden henüz döndüm. Cebimdeki azıcık parayla "Ben Baez'in bütün şarkılarını su gibi biliyorum, oraya girmek asıl benim hakkım!" diye köşede bir yandan sızlanıp, diğer yandan "resmi karabosacılığa", önüme gelen her görevliye bağırıp çağırmak hatta azarlamak suretiyle söverken -ki taş merdivenlerde oturmak için dahi 35 milyonluk biletlerden almak gerekiyordu- beni mesih edasıyla gelip, kolumdan tuttuğu gibi içeriye sokan mavi tişörtlü çocuğa burdan teşekkür edebilirim diye düşündüm. Sana bir rüya borçluyum arkadaşım, allah razı olsundan daha şık, daha hanzo da bir cümle bulamıyorum. Konser çok güzeldi; Baez, bir akustik gitar, 3 adet akor ve bir miktar tevazuyla yüzlerce binlerce kişiye şarkı söyletilebileceği dersini verdi. Ben de böylece Joan Baez'le şarkı söylemiş oldum, çatlayın ve de patlaya da bilirsiniz.
    Üye
    Pin-up
    Tarih
    10 Temmuz 2004 00:00
  • christopher o'riley den carmapolice dinlemek gerçekten keyifli olur heralde..
    Üye
    gasoline
    Tarih
    5 Temmuz 2004 00:00
  • açık mavi anlatımı sevmiyorum....
    Üye
    silenceb
    Tarih
    29 Haziran 2004 00:00
  • halla halla organizatörler rock festivaline 50 centi getiriyorlar hayret buna eminemi felan çağırmıyolar :)
    Üye
    DataTeam
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
  • Çok haklisin, muhtesemdi.

    Yüksek ihtimalle temmuz'un ilk 2 haftasi istanbul disinda olacagim. Yine de bi yolunu bulup gitmeye calisacagim. Sayet gidemezsem gidenlerden kritik almak istiyorum;)
    Üye
    Bayan Ariza
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
  • Brad Mehldau geçen sene muhteşemdi. Bu sene de kesinlikle kaçmaz. Geçen sene Paranoid Android i çalmamıştı yanılmıyorsam. Yoksa çalmış mıydı? Hmm. Neyse umarım bu sefer bizi mahrum bırakmaz. Exit Music i bekliyorum bir de. Tabi hiçbirini çalmasa da olur. Yeter ki gelsin.
    Üye
    uRBaNeSQue
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
  • Ayrica, John Scofield'i de es gecmemek lazim;)
    Üye
    Bayan Ariza
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
  • Bir de sunu copy paste etmem lazim:

    Christopher O’Riley - Piyano

    Christopher O'Riley kariyerine klasik müzik çalarak başlamış usta bir piyanist. Ünlü rock grubu Radiohead'e duyduğu hayranlıkla zamanının büyük bir kısmını Radiohead'in müziğini solo piyanoya uyarlamaya veren sanatçı, bu çabalarının meyvesini geçtiğimiz yıl içinde yayınlanan albümü "True Love Waits" ve Amerika ve İngiltere'de verdiği başarılı konserlerle aldı. "Karma Police"den "Fake Plastic Trees"e kadar birçok Radiohead parçasının özünü koruyarak kendi yorumuyla renklendiren O'Riley, son yılların en ilginç klasik müzik - rock füzyonlarından birini yaratıyor.
    Üye
    Bayan Ariza
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
  • Brad Mehldau ve piyanosunu izlemek istiyorum. Radiohead sarkilarina piyanosuyla farkli bi lezzet katan bi müzisyen kendisi.
    Üye
    Bayan Ariza
    Tarih
    24 Haziran 2004 00:00
Toplam 11 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler