The Chehadé Brothers Zaman: 24 Ocak 2007 Çarşamba - 21:30 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Fiyat: 25 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Chehadé Brothers @ Babylon - Taksim - İstanbul

17 Aralık 2006 00:00
Sahnede: The Chehadé Brothers
Zaman: 24 Ocak 2007 Çarşamba - 21:30
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat: 25 YTL
Bilet: biletix.com

Beyrut’un renkli ve egzotik eğlence dünyasının önde gelen topluluklarından biri olan The Chehadé Brothers, aynı coşkuyu İstanbul’a taşıyor. Yaklaşık 15 yıl boyunca Lübnan’da politik aktivist olarak çalışan dünya müziğinin önde gelen müzisyen ve prodüktörlerinden Michel Elefteriades’in prodüktörlüğünde çalışmalarını sürdüren The Chehadé Brothers 24 Ocak Çarşamba Babylon’da. Grup özellikle Beyrut ve Dubai’de gerçekleştirdikleri performanslarıyla dünyanın dört yanında hayran kitlesini artırıyor.

Kudüs doğumlu müzisyenler Farid ve Rami şairler ve müzisyenlerle çevrilmiş bir ailede büyüdüler. Her ikisi de ud, buzuki, kanun, keman, kontrbas, çello, ney, chabbabeh, tabla ve katem gibi Arap kültürüne damgasını vurmuş enstrümanları ustalıkla kullanabiliyor.

Ülkelerinde oldukça tanınan ve sevilen The Chehadé Brothers, Filistin kültürünü tanıtmak üzere dünya müziğinin en önemli konser ve festival organizasyonları için bir çok önemli şehirde sahne aldılar. Ancak Farid ve Rami, bu misyonlarıyla birlikte oldukça popüler birer müzisyen haline de geldiler.

Yunan, Balkan ve Türk geleneksel ezgilerinden etkilenerek oluşturdukları ilk albümleri Café de la Méditéranée’de doğu kültürünün en önemli kavramlarından ulaşılmaz kolaylık üzerine şarkılara yer verdiler. İkilinin şarkılarının çoğuna ünlü şair Elia Azar imza attı.

Café de la Méditéranée / A Bridge Over the Mediterranean ile 2005 BBC World Music Awards’da Björk, Gotan Project, Bebel Gilberto ve Youssou N’Dour gibi isimlerle birlikte adaylık kazanan The Chehadé Brothers, bu yıl İngiltere Newcastle’da gerçekleşen dünya müziğinin tartışmasız en önemli organizasyonu olan Womex’te bir performans gerçekleştirdi.

Rami Henry Farid Shehadeh Qassar – Ud, Ney
Farid Henry Farid Shehadeh Qassar – Buzuki
Michel Labaki – Bas
David Elias – Davul
Bassem Said - Darbuka, Kahun
Imad Arbid - Rek, Katem
Bahaa Arbid – Keman / Violin

Yorumlar

Taze haberler