Art Brut Zaman: 13 Ocak 2007 Cumartesi - 23:00 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Fiyat: 33,50 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Art Brut @ Babylon - Taksim - İstanbul

18 Aralık 2006 00:00
Sahnede: Art Brut
Zaman: 13 Ocak 2007 Cumartesi - 23:00
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat: 33,50 YTL
Bilet: biletix.com

İsimlerini Fransız ressam Jean Debuffet'nin Londra'yı zamanında kasıp kavuran marjinal sanat akımından alan Artbrut, art-punk akımının en parlak ve dahi topluluklarından biri olarak kabul ediliyor.

NME tarafından Art Wave akımı içinde Franz Ferdinand ve Bloc Party ile aynı grupta gösterilen Art Brut, solist Eddie Argos'un önderliğinde Chris Chincilla, Ian Catskilkin, Frederica Feedback ve davul'da Mike'tan kuruldu. Topluluk kurulduktan dakikalar sonra ilk single'ları Formed A Band'de dahil olmak üzere çok sayıda şarkıyı yazarak çevrelerini şaşkına çevirmişti.

Brutlegs adını verdikleri ilk demo'ları ile eleştirmenlerin dikkatini çeken grup üyeleri, kısa süre sonra ünlü plak şirketi Rough Trade ile bir anlaşma imzaladı.

Art Brut eleştirmenler tarafından adeta alkışlanan ilk albümleri Formed A Band'i 2004 yaz başında yayınladı. İngiliz indie arenasının en popüler isimlerinden Carter The Unstoppable Sex Machine'in Fruitbat projesinde yer alan Art Brut ayrıca, Rock Against Racism, Wolfman & Pete gibi etkinliklerde yer aldı. Art Brut ayrıca The Libertines ve The Fades gibi isimlerle turneler gerçekleştirdi.

2005 yaz sezonuna Modern Art single'ları ile damgasını vuran Art Brut, bu kez kendi turnesine başladı ve Emily Kane single'larının ardından Bang Bang Rock'n Roll albümünü yayınladı. Albüm Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede olumlu eleştiriler alırken bu başarı albümden dördüncü single olan Good Weekend'in yayınlanmasını sağladı. Art Brut, Rolling Stone dergisi tarafından son yılların en önemli İngiliz topluluklarından biri olarak nitelendiriliyor. <>br> Art Brut, Bang Bang Rock'n Roll albümü sonrasındaki turnesinin Avrupa ve Kuzey Amerika konserlerini sürdürüyor.

22:00-23:00 / 01:00-03:00 DJ set: Harunizer

Eddie Argos - Vokal
Ian Wilson - Gitar
Jasper Fulcher - Ritim Gitar
Friederike Siepe - Bas
Michael Breyer - Davul

Yorumlar

Taze haberler