Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Macy Gray @ Parkorman - Maslak - İstanbul

2 Temmuz 2004 00:00
Sahnede: Macy Gray
Pamela - 19.30
Aylin Aslım (süt'lü) - 20.45
DJ Mert Yücel (Baroque Records UK) 24.00
Zaman: 14 Temmuz 2004 Çarşamba - 22:00
Mekan: Parkorman - Maslak - İstanbul
Fiyat: 50MTL
Bilet: biletix.com

Benzersiz sesi ve sıradışı stili ile "R&B divası" ünvanını hakeden Macy Gray, popülerliğini soul'a alternatif arayan herkesin derdine çare olmasına borçlu. 1998 yılında çıkardığı "On How Life Is" isimli albümü ile eleştirmenlerden tam not alan Gray, aynı sene iki Grammy adaylığına da layık görülmüştü. "I Try" şarkısının yakaladığı başarının yardımı ile bir sonraki sene "En İyi Pop Kadın Vokal" türünde bu sefer Grammy'i kapan sanatçı, günümüze kadar birçok soundtrack çalışmasına imza attı ve Erykah Badu, Santana ve John Frusciante (The Red Hot Chili Peppers) gibi isimlerle birlikte çalıştı.

Yorumlar

  • rockingdays, kadınların cinsel tema olarak kullanılması çıplaklığın her fırsatta öne sürülmesi vb konusundaki hassasiyetin güzel bişey ama bu resmin hedef olması komik geldi ve macycigime şıprıntı demen gıcık bi durum neyse... bence resim gayet iyi bir seçim gayet dinamik gel konsere eğlenelim diyo sanki. kaleye mum dikiyorum
    Üye
    curbud
    Tarih
    5 Temmuz 2004 00:00
  • Fotoğraf ile ilgili yorumum: Fotoğraf güzel.
    Haber ile ilgili yorumum: Yok
    Mum ile ilgili duruşum: Diktim

    -"saklambaç oynayan kaleye mum diksin" Fairuz Derin Bulut'a selamlar.
    -zaten bu mum ve kale olayını bi Fairuz, bi de Bekçi hatırlatıyo..
    nerde o eski saklambaçlar :)
    Üye
    petevenegondi
    Tarih
    5 Temmuz 2004 00:00
  • Başarı full konsantrosyondadır... "Ya efsane olun yada diğerlerinden..." Bir Bulent© sözü ;)
    Üye
    silenceb
    Tarih
    3 Temmuz 2004 00:00
  • bence canlı canlı izlenmesi gereken bi insan evladı fırsat bulunursa gidilebilinir. gidebilinirse zevk alınabilinir. madem zevk alınabilinecek neden gitmiyoruz. dedik ya fırsat yaratmak lazım. ben de böyle bi yorum yapiim dedim. iyi mi yaptım... bu konuda bi anket düzenlemeyi de düşünüyorum o ayrı bi yorum...
    Üye
    Muad Dib
    Tarih
    3 Temmuz 2004 00:00
  • Kadınların yanında kendimizi kontrol etmemiz, daha kibar ve terbiyeli davranmamız, kullandığımız sözcüklere dikkat etmemiz onları aşağıladığımız ya da hor gördüğümüz anlamına mı gelir?Olayı kadın-erkek eşitliğine çekmek bence kimseye çıkar sağlamaz. Batıdan empoze edilmeye çalışılan bu eşitlik safsatasını unutun. Kadının da erkeğin de vazgeçilmez birer cins olduğunu, ikisinin birbirine muhtaç olduğunu, toplum ve adalet önünde eşit haklara sahip oldunu bilin yeter. Tavuk ile Horoz asla eşit değildir.

    Kadınlar toplumun ahlak temelini oluştururlar. Fakat bu, eğer ahlaksız ve yozlaşmış bir toplum ortaya çıktıysa bunu kadınlar yapıyor anlamına gelmez. Elbette biz erkeklerin onları fıtratından uzaklaştırdığımızdandır. Kadının içinde utanma duygusu erkekten daha fazladır. Gel gör ki günümüzde çıplaklık deyince akla gelen "çıplak kadın"dır.

    Tabi ki okutularak, öğretilerek kimseye utanç duygusu aşılanmaz. Ama elini vicdanına koyup da kendinle yüzleştiğin ve yaradılışını yani fıtratını hatırladığın zaman anlayabilirsin.

    (bkz. Biz böyle değildik)
    Üye
    rocking_days
    Tarih
    3 Temmuz 2004 00:00
  • Madem sen kişisel olarak konuya nasıl baktığını açıklamışsın ben de kendi fikirlerimi yazayım.

    Ben erkekle, kadını birbirinden ayırmam, gerçekten ne düşündüğümü gizleyerek iki yüzlülük yapmam. Hayatın gerçeklerini, aslında tabu olan başka bahanelerin arkasına saklayarak benim gibi düşünmeyenlere karşı koz olarak kullanmam. Anlamsız benzetmelerle analitik düşünce yapısı dışına çıkmaya çalışarak belden aşağı oynamam. En önemlisi karşılıklı saygı ve sevgiyi bahane ederek kimsenin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışmam. Benimkiler paralelinde olmayan düşünceleri hoşgörüyle karşılar kendiminkileri de saygıyla ortaya koyarım.

    Bu kadar birinci tekil özneyle konuşmayı da sevmem ama bazen gerekiyor işte.
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    3 Temmuz 2004 00:00
  • Saygı ve edep meselelerinden söz ederken Macy Gray için "şırpıntı" kelimesini kullanmak ne çeşit bir tezattır anlayamadım.
    Üye
    Nem
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • Yine de buraya girenler sadece biz erkekler değiliz. Ben kadınların bulunduğu bir ortamda cinsel içerikli espri ya da görsel bir tema kullanmam. TV'de böyle birşey gördüğüm zaman kapatırım. Bu saygı ve edep meselesi. Yalnız kaldığım zamanlar gözüm takılabilir, bu da nefs meselesi.

    Biz erkekler hemen hepimiz kız arkadaşlarımızın açık giyinmesine karşı çıkarız. Bu geri kafalılık değil, aksine yozlaşmış dünya düzenine karşı alınmış bir tavırdır. Soyunmak medeniyeti simgeliyorsa Afrikadaki çıplak kabileler hepimizden daha medeni olmalı. Asıl medeniyet, utanma duygusunu en derinden hissetmekle yaşanır.

    Fakat bunu, kız arkadaşının, annesinin, babasının, kardeşlerinin daha doğrusu toplumun yanında cemyılmaz vs. şahsiyetsizleri izleyerek kahkaha atan insanlar anlayamaz.
    Üye
    rocking_days
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • ben de kimseyle atışmak için cevap yazmadım zaten. Bence yazdıklarımı okurken karşında yanlış bir yüz hayal etmişsin.

    Dediğim gibi resim bence güzel görünüyor, bu yani... Zaten öyle düşünmeseydim koymazdım buraya. Taksidr edersin ki GRJ gazetelerin arka sayfa güzelleriyle yakaladıkları katma değerlerle ilgilenen bir site değil. O resim cinselliği, araç haline getirmek için de yayınlanmıyor. Ben de seninle birlikte diğerleriyle konuyla ilgili fikrimi paylaşmak için yazıyorum. Tartışıp kalp kırmak için değil...
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • Kimseyle atışmak için yazmadım bunu. Bugüne kadar da haberlere yaptığım yorumlar 2 ya da 3'ü geçmez. Kınadığım, yakıştıramadığım birşey bu sadece.. Fotoğraf alternatifleri mevcutken aradan bu fotoğrafın seçilmesi çok saçma.

    Yanışlara "banane" demek yani göz ardı etmek vardır. Yanlışlara hak vermek vardır. Yanlışlara tepki göstermek, güç yetirilebiliyorsa engellemek vardır.

    O mumu dikecek kişiler, hesap günü gelip çattığı vakit diktileri her bir mumun hesabını vermeyi de göze alıyorlardır umarım.
    Üye
    rocking_days
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • Görüntü bence Gray'in yaptığı müziği birçok yönüyle çok güzel yansıtıyor. Davul ve bas ağırlıklı çağdaş tarzda insanlar bu şekilde cinsellik çağrışımlı bir ruh durumuna bürünüyorlar.

    Resimle ilgili bu tip düşüncelerden sıyrılabilmek için naif bir espri de katmak istedim ama sanırım başarısız olmuş.

    Olsun "hoşgörü" diyelim hepimiz. Bence güzel görünüyor, fikrime katılanlar kaleye mum diksin :)

    Ne kadar eskilerden kalma bir olaymış bu kaleye mum dikme işi...
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • Gray*
    Üye
    rocking_days
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
  • Bu fotoğraf hiç hoşuma gitmedi. Gerek içerik, gerekse muhatap olduğum insanlar bakımından en düzeyli ve haz aldığım site dediğim GaRaJ'ın bu fotoğrafı manşet yapmasını yakıştıramadım. Cinsel içerikli temaların birer araç haline getirilmesinden nefret ediyorum. Oraya sadece Macy Graj şırpıntısının resmini koyabilirdiniz..
    Üye
    rocking_days
    Tarih
    2 Temmuz 2004 00:00
Toplam 13 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler