Ashley Beedle Zaman: 19 Ocak 2007 Cuma - 22:00 Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 28 YTL Öğrenci: 23 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Ashley Beedle "Levi's Sound Tab" @ Indigo - Taksim - İstanbul

12 Ocak 2007 00:00
Sahnede: Ashley Beedle
Zaman: 19 Ocak 2007 Cuma - 22:00
Mekan: Indigo - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 28 YTL
Öğrenci: 23 YTL
Bilet: biletix.com

- 18 yaş sınırı vardır.
- Bilet fiyatına ilk içki dahildir.

The Black Jazz Chronicles, The Rising Sunz, The Ballistic Brothers ve X-Press 2 gibi oluşumların yaratıcısı olan Ashley Beedle, Black Science Orchestra ile İngiltere'nin en ünlü house prodüktörlerinden biridir.

1962 senesinde İngiltere'nin Hemel Hempstead kasabasında doğan ve DJ'liğe 80 sonlarında başlayan Beedle, kısa bir süre sonra disko müziğine yöneldi. Rob Mello ve John Howard ile "Black Science Orchestra" adı altında müzikler yapmaya başlayan üçlü Trammps'in "Where Were You (When the Lights Went Out)?" şakısına yeni düzenleme yaparak single'ı Junior Boy' s Own label'ından yayımladılar. Ardından çıkardıkları "Strong" (bu çalışmada Mello' nun yerini Linsey Edwards almıştır) ile de House müziğinin babası Frankie Knuckles' ın dikkatini çektiler. Üçüncü single "New Jersey Deep" için ünlü ses mühendisi Marc Woolford ve klavyeci Uschi Classen ile çalıştılar .

Knuckles ve Masters at Work ekibinin DJ setlerinde kullanmak üzere seçtikleri bu şarkının bir klasik oluşunu izlediler. Beedle, aynı zamanda Dave Hill ve Rock & Diesel ile grup kurmasına rağmen Ballistic Brothers'ı oluşturmak ve 1994' ün en beğenilen LP' lerinden olan "London Holigan Soul"u çıkarmak için o yıl Black Science Orchestra' ya geri dönüş yaptı. Albüm hukuki bir takım sorunlar yüzenden gecikse de grup, sonunda "en iyi session grubu" seçildi. Ardından "X-Press 2" adında yeni bir disko-rave projesi için Rocky & Diesel ile çalışmaya başlayan Beedle, Radikal-Q ve Junior Boy's Own plak şirketlerinden single' lar çıkardı. Asıl başarıyı "The Sound" adlı parçalarıyla yakalayan X-Press 2 Amerikan dans müziği listelerinin üst sıralarında yeraldı.

Yorumlar

Taze haberler