Atonall Zaman: 17 Ocak 2007 Çarşamba - 22:00 Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul Fiyat: 5 ytl Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Atonall @ Studio Live - Taksim - İstanbul

13 Ocak 2007 00:00
Sahnede: Atonall
Zaman: 17 Ocak 2007 Çarşamba - 22:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat: 5 ytl
Bilet: biletix.com

Atonall
" O Günü Beklerken "

Osman Refik Akyüz lise’den mezun olduktan sonra 1992 yılı’nın Eylül ayında Timur Selçuk Müzik Okulun’da, Ahmet Güvenç’ten ( Kurtalan Ekspres ) bas gitar ve armoni dersleri almaya başladı.Aynı ay profesyonel bir müzik stüdyosunda’da çalışmaya başladı.1993 yılının Ocak ayında Ahmet Güvenç’in Stüdyosu Studio Spectrum’da çalışmaya başladı. Burada bir çok grubun albüm kayıtlarını yaptı.Aynı yılın Ağustos ayında Kayıt Mühendisliği okumak için A.B.D’ye gitti. Chillicothe, Ohio’da Capital Üniversitesi’ne bağlı The Recording Workshop’ta eğitimine başladı.

, 1994 Ocak Ayın’da bu eğitim bitti ve New York, Woodstock’ta Türkiye’de Michael Jackson ve Bryan Adams gibi sanatçıların konserlerini düzenleyen Michael Lang’in Stüdyosun’da çalışmaya başladı. Burda çalışmaya devam ederken Ulster College’da Müzik Tarihi ve TV Prodüksiyon dersleri aldı.1994 yazında Türkiye’ye dönen Akyüz, kendi albüm çalışmalarına başladı. 1995 Şubat ayın’da albüm bitti ve “ Let Me Be “ adlı şarkı’ya klip çekti. Bu klip Number One TV’de yayınlandı. Roxy ve Cool Bar’da ( Şimdiki Balans ) konserler verdi. Aynı yılın yazında tekrar Studio Spectrum’da çalışmaya başladı.Burda Mor ve Ötesi’nin ilk albümü "Şehir", Çoşkun Demir "Eski Sevdalar" ve Mask "Kapılar Ardında" gibi grublarında kayıt ve mix’lerini yaptı.

Kendi projesi olan " atonall "’in ilk albümünü kaset olarak 1996 yılının Eylül ayında kendi firması Ora Music'den yayınladı. Bu albümün dağıtımı sadece Türkiye ve Almanya'da oldu.1997 Şubatın’da Borga Parlar ile tanıştı ve İzzet Öz’ün de kurucusu olduğu TM Jingles için Jingle Kayıt ve Mix’leri yapmaya başladı. Bu jinglerdan bazıları Coca Cola, Telsim, Damat and Tween ve A-Takımı idi. Mart ayında Cool Bar’da “ atonall “ konseri verdi.Borga Parlar ile Roxy Müzik yarışmasına katıldı ve finale kaldılar. 1997 yılının Eylül ayında yaptığı " Happy " isimli çalışma, 1998 yılında Amerikan Synth-pop labeli olan Synthphony Records tarafından " Voices In The Dark " isimli bir compilation albümde ( CD ) yayınlandı.Albümde " atonall " ile beraber Synth-Pop dalında dünyaca ünlü Alphaville ( Big in Japan etc..) grubunun solisti Marian Gold'un yanı sıra, Rational Youth, Twins gibi gruplar bulunuyordu.Bu compilation albüm " atonall "in dünya çapında tanınmasını sağladı. 1999 yılının Mayıs ayında International Biographical Centre ( Cambridge, İngiltere ) Osman Refik Akyüz'ü, “ International Who's Who In Popular Music “ isimli kitabında yayınladı. Aynı yılın Ekim ayında Borga Parlar ile kurmuş olduğu " iksir " grubunun ilk albümü " Vardır " Ada Müzik tarafından yayınlandı. Bu albümden " Süüpeermeen " isimli şarkı Radyo ve TV kanallarında sıkça yayınlandı.

2000 yılının Temmuz ayında International Biographical Centre ( IBC ), Osman Refik Akyüz'ü " 2000 Outstanding Musicians Of The 20th Century " isimli kitabında yayınlamaya karar verdi. Bu kitap 2002 yılında yayınlandı.Osman Refik Akyüz'le beraber Lionel Richie, Metallica'nın eski basçısı Jason Newsted, ve Survivor grubunun solisti Jimi Jamison ve daha bir çok ünlü isim bu kitapta yer aldı. 2002 yılında “ Sing Your Song “ yarışmasının kayıtlarını ve mix’lerini yaptı.

2003 yılının Mart ayında "atonall"'in ilk albümü "Ancient Melodies" içinde ek şarkılar bulundurarak iTunes üzerinden yayınladı. Aynı ay "Big Time Bomb" adlı bir E.P'de yayınlandı. Bu albümler sadece Internet üzerinden satıldı.

Bugüne kadar çalışmalarında Serdar Öztop, Aylin Aslım, Borga Parlar, Kerem Kabadayı ( Mor Ve Ötesi ), Umut Gökçen ( Kurban ), Erdal Akkaya ve Arbak Dal gibi isimlerede yer vermiştir. 2006 yılının Haziran ayında "atonall" projesine baterist Can Oral’ıda ilave etmiştir.

Alternative / Electro - Rock / Synth Pop ve hatta bazen Industrial olan bu yeni albüm müzik piyasasına değişik bir soluk getirecektir.

www.atonall.com

Albümün içindeki şarkılar :
1- A Flight To Cairo
2- Egyptian Walk ( feat.Aylin Sezer )
3- Kovboy
4- Waiting For That Day
5- One Day
6- Mother ...
7- Blue Line
8- Some Bass
9- Row Your Boats
10- Space Girl
11- Was Not …
12- A Warm Place
13- Waiting For That Day Vrs.2
14- Say
15- Kokoreç Mania
16- Gel Buraya ( feat. Esin Orhan )
17- The One ( feat. Aylin Aslım & Selin Oztu )
18- Big Time Bomb ( Happy )
19- Bu Akşam

Yorumlar

Taze haberler