Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Konser :: Bora Uslusoy Band

14 Haziran 2002 00:00

Bora Uslusoy Band 23 Haziran Pazar gecesi, saat 21:30'da Taxim Shaft'ta bir konser verecek. Giriş: 5.000.000 TL

Grup, bu konserinde funk-rock-blues (zaman zaman “a la turca”, hiç beklenmedik anlarda da jazz) etkilenimli bestelerini ve özenle seçilmiş coverları çalacak. Grup bu stiller arasında pervasızca dolanıp duruyor. Örneğin 3-4 sene önce Londra’ da İngilizce sözlerle yazılmıs “Yıllar Önce” 80’ lerin pop rock havasını taşırken, yeni şarkılardan “Asla Geri Dönme” ya da “Vapurlu Şarkı (Fırtına)” (bu konsere adını veren şarkı) grubun “özüne dönerek, damarlarında dolaşan doğu ezgilerinin su üzerine çıkarma” operasyonunun sonucu olarak doğmuş şarkılar. Superfunky şarkı “Geri Dönemem” Freak Power tarzı acid jazz kulvarında yarışıyor. 16’ lık shuffle groove’ lu “Ballad” açıkça Black Crowes stilinde southern rock...

Tüm elemanların müzik eğitimi almış olması grubun müziğini daha progressive olmaya itiyor:
Bora Uslusoy – Vokal, Gitar (Musicians Ins. London, Guitar Ins. of Technology - Gold Award)
Berke Özgümüş – Davul, Geri Vokal (Bilgi Üni. Müzik Bölümü – Burslu)
Savaş Yatmaz - Bas, Geri Vokal (Hayat Üni. Modern Müzik Akademisi )
Tolga Özdemir - Klavye (İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Kompozisyon Bölümü Master öğrencisi - Burslu)
Erman Dirikcan – Gitar, Geri Vokal (Bilgi Üni. Müzik Bölümü - Burslu)

Grubun repertuarındaki “cover” şarkılarla ilgili açıklamayı Bora Uslusoy’ un kendi sözleriyle aktarıyoruz:
“Çalacağımız cover şarkıları seçerken çok özen gösterdik. Kendimizden bir şeyler katabileceğimiz, müzikal tarzlarımızın oluşmasında etkisi olan, saygı duyduğumuz müzisyen ağabeylerimizden şarkılar aldık, ve bu şarkıları kendi tarzımızda yorumladık. Örneğin MFÖ ’nün Peki Peki Anladık’ı neredeyse evrim geçirdi, orijinal versiyonu ile pek alakası kalmadı. Mazhar abi dinlese sağlam bir küfür edebilir bize! Ya da Fikret Kızılok’ un iki akorlu şarkısı Sevda Çiçeği’ni bizden dinleyenler “Portishead+Herbie Hancock meets Fikret Kızılok” yorumunu yaptılar! Funk, soul, R & B’ nin kralı Steve Wonder’ı gormezden gelmezdik. Superstition’u fazla bozmadan, I Wish’i ise “Coven-Pitrelli-Riley” versiyonu ile hazırladık. Aramızdan zamansız ayrılan Yavuz Çetin'den Cherokee ve Fatih Erkoç'un Bahar Bahçesi son dönemde repertuarımıza eklediğimiz yeni şarkılar."
Ustalara saygı kuşağında Bora’nın Joe Satriani’ den Always With Me Always With You çalması kaçınılmazdı. Neyse, hepsinden burda bahsetmeyelim, devamını buyrun gelip konserlerde izleyin.

Bütün bu sarkilardan mp3 formatındaki kısa klipleri burayı tıklayarak indirebilirsiniz. Ayrıca albüm çıkmadan önce konserlerde grubun 8 parçadan oluşan demo CD’sini satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Taze haberler