Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Zakkum ( Raindog ) - Zehr-i Zakkum Müzik Marketlerde

20 Ocak 2007 00:00

1999 yılında Ankara'da çıktıkları ilk bar programlarından bu yana, mevcut normları zorlayan, spekülatif ve kışkırtıcı sahne performanslarıyla Ankara'nın tartışmasız en popüler ve hakkında en çok konuşulan grubu haline gelen ve bugüne kadar Raindog ismiyle 1000'e (bin) yakın sayıda sahne performansı gerçekleştiren grup, albüm çalışmaları esnasında Türkçe bir isme geçiş yaparak "Zakkum" adını kullanmaya başladı.

Yusuf Demirkol, Cem Senyücel, Eren Parlakgümüş ve Emre Yılmaztürk'den oluşan Zakkum grubu, seneler boyu Placebo, Morrissey, Suede, Radiohead, Pulp gibi Britpop gruplarının şarkılarına yaptıkları kendilerine özgü cover'ların yanında, aykırı duruşları ve sahne görselliğinden asla imtina etmeyen yaklaşımları ile kendilerine sadık ve geniş bir dinleyici kitlesi yarattılar.

Zakkum grubunun "Zehr-i Zakkum" isimli ilk albümünün prodüktörlük koltuğunda, daha önce Teoman, Nev, Çilekeş gibi birçok ismin de prodüktörlüğünü yapmış olan Volkan Başaran'ın bulunduğu çalışmada; 1980'ler Türk pop müziğinin unutulmaz sesi Seyyal Taner ve Türk rock müziğinin tanınmış ismi Teoman ile yapılmış birer de düet yer alıyor.

Albümün enstrüman kayıtları Raks Marşandiz Stüdyoları'nda (RSM), vokal kayıtları ise Mine Erkaya'nın stüdyosunda gerçekleştirildi. Orta Dünya Müzik etiketi ile, 2007 senesi Ocak ayında piyasaya sürülen albümün kapak ve görsel tasarımları ise, Mustafa Kural’a ait....

Zakkum'un albümden ilk single olarak piyasaya sürülen "Ah Çikolata" şarkısının klibinin yönetmenliği, rock müzik piyasasındaki birçok başarılı klibe imza atan Murad Küçük tarafından yapıldı ve çekimler, Maslak'ta gerçekleştirildi.

Yorumlar

  • Anam bunlar fantazi/rock yapıyor,otrişleride banu alkanı aratmıyor yahu
    Üye
    EternaL_0
    Tarih
    25 Haziran 2007 00:00
  • Bu grubu ankara da dinlemiştim. sahne performansları harika ama bazen dozu kaçırıyorlar.. gecenin ilerleyen saatlerinde kaçan dozun pek bi önemi olmuyor çünkü herkes sarhoş, kafa bi milyon..
    ama iyi gruptur bence çikolata parçasıda güzel..
    yolları açık olsun..
    Üye
    DeArAnGeL
    Tarih
    18 Haziran 2007 00:00
  • bi dakka kusup gelicem ok.
    Üye
    _jackdaniels_
    Tarih
    1 Mart 2007 00:00
  • axl rose hayranı bırı olarak solıstın sahnedeyken takındıgı efemıne hareketlere sınır oluyorum.gruptanda sırf bu yuzden ıgrenıyorum
    Üye
    dave lombardo
    Tarih
    28 Şubat 2007 00:00
  • bülent ersoyun çikolata banyosu yapmış hali bunlar işte
    Üye
    _P_e_n_a_
    Tarih
    28 Şubat 2007 00:00
  • the rasmus?
    öheaha diyorum başka da bir şey diyemiyorum size.Muhteşem yorumlarınız var.Bakış açılarınız var.Hayranlık duyuyorum size sayın garaj üyeleri..
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    21 Şubat 2007 00:00
  • Söyleyecek laf bulamıyorum. Söylersem site beni kovar. O kadar fena yani anlayın :)
    Üye
    damien
    Tarih
    20 Şubat 2007 00:00
  • çok rezil bi grup bence yüxexes te izledim de ne o vokalin tavırları
    klipte kötü
    görüntü rasmus
    ses placebo
    kötüler işte ...
    Üye
    distrustful
    Tarih
    19 Şubat 2007 00:00
  • keşke çıkıs parçalarını başka bi şarkıya çekselermiş güzel ama albüm genelde
    Üye
    antilock
    Tarih
    18 Şubat 2007 00:00
  • ben bu adamları izledim. tarzlarını ve stillerini çok beğendim, birebir uygulamaya çalışıyorum. çikolata yiyorum. yoldan geçen kızlara dil atıyorum. işte britiş pop rock.
    Üye
    pehlivan
    Tarih
    16 Şubat 2007 00:00
  • dün geceki yüxeses programını izlemeynlerdensiniz belli.Sizlere söyleyecek pek bir şey yok.Zakkum'un dedigi gibi "ya cok begenin ya da nefret edin..eh işte demeyin.";)
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    15 Şubat 2007 00:00
  • Ne ilgisi var arkadaşlar volkan başaran yapmış ben beğenmedim diye müziktenmi anlamıyorum!!! Saçma sapan bi vokal bi kere. Ne o öyle ah çikolata falan ...: ) Anca özentilik yapıp böyle piyasada dolaşıyo insanlar zaten rock müziğede böyle yansımasın pop türevi müzikler yeterince dağıttı zaten yazık oluyo eminim daha iyisini yapabilirler.
    Üye
    hurafe
    Tarih
    14 Şubat 2007 00:00
  • yine klasik garaj ahalisi ne diyeyim bi grup cikiyor ve hepiniz birisine benzetiyo hele su placebo benzetmesi komik tamam belki giyinem tarzlari uyusuyordur ama kimizinki uyusmuyorki??? Simdi ahanda birtane daha Zakkum hayrani diyeceksiniz ama hayir ben zakkum hayrani degilim begenmiyorum dinlemiyorum sarki sözleri hosuam gitmedi ama dedikleri gibide nefret etmiyorum eh istede yok banane bu grupdan diyorum. Sevmeyenler neden polemik cikariyor anlamiyorum kardesim birak dinleyen dinler eger iyi bir grupsa yillar boyunca dinlernir ama iyi degilsin birgün söner bunlarda zaman herseyi yapar siz takmayin siz burda kötüleyip ne yapiyorsunuz anlamiyorum cok stresse kapiliyorsunuz bosverin yaa takmayin simdi kimse atlamasin sen ne diyosun kizim dir filan felan nikede atliyor cogu benide takmayin kafaya emi bosverin........
    Üye
    rockci_kiz
    Tarih
    13 Şubat 2007 00:00
  • Albüm dinlendikçe cok daha farklı tadlar alabiliyorsunuz.Bu denli önyargılı olmazsanız belki daha iyi anlayabilrsiniz.
    bu arada Zakkum'un da dedigi gibi, "ya çok begenin, ya da nefret edin.eh işte demeyin"..

    Sevgili Leviathan,
    bir gün de sizden güzel bir şey duymayı umuyorum.
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    13 Şubat 2007 00:00
  • yahu biz kimiz ki müzik dinliyoruz? biz adam mıyız yahu? adamların prodüktörü, koskoca türk rock müziğinin kilometre taşı özgün müzisyen teomanın, bir şaheser olan nevin prodüktörü. yahu hiç abuk bir şey çıkması muhtemel mi? biz neyden anlıyoruz ki? biz kimiz arkadaşım? biz sanatı, müziği değerlendirebilecek insanlar mıyız? koskoca volkan başaran yapmış, kaydetmiş albümü; bize yorumlamak mı düşer? ne haddimize!

    ben şahsen kendimden utanıyorum.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    12 Şubat 2007 00:00
  • Volkan Başaran prodüksiyonundan bahsederken yapılan "vokal şan egiti almalı,detone olmuş, davul calamamış, ritm kaçırmış" gibi laflar ne kadar dogru ve ne kadar ciddiye alınır düsünmek gerek.2 sene boyunca bu albüm yapılırken kimsenin farkedemedigini bir anda baska birinin farketmesi de içaçıcı Türkiye'deki müzik adına..Bravo vallahi!
    Sırf eleştri yapmak adına da sacma sapan seyler karalanmamalı tabi ki!
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    12 Şubat 2007 00:00
  • albümün sözleri çok edebi. kelimeler, tamamen dehasal bir kıvrak zekanın ürünü olan eşsiz betimlemelerle bir araya getirilmiş. bundan 80 sene evvel orhan veli bir şiirinde "nasır" kelimesini kullandı diye yer yerinden oynamış, edebiyat kesimi ikiye bölünmüştü. zakkum grubu daha cesur işlere kalkışarak "ah çikolata", "ahtapot" gibi kelimelerin yanında "kravatımı ütüle" gibi derin manalar içeren deyimleri albümünde bir araya getirmiş. dinlediğimde beni çok uzaklara götürdü, yer yer okyanuslara, yer yer bakkala.
    bence bu grubun hakkını veremiyoruz, gidelim albümlerini çifter çifter alalım müzik marketlerden. sadece seyyal taner için alırım ben.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    11 Şubat 2007 00:00
  • Yeni cıkan bir grubun piyasadan silinmesini istemek cok dogru bir yaklasım değil.Eleştriler yapıcı olmalı kanaatimce. Aslında cok umrumda olan bir mevzu değil ama bi grubun piyasadan silinmesini , yok olmasını istemek ne kadar yanlışsa MÜZİK HAKKINDA TEORİK VE PRATİK BİR BİLGİYE SAHİP OLMADAN sadece imajları icin bir grubu övmek de o kadar yanlıstır. Kendi capımda bir kac elestrim olacak o mükemmel denilen sahne performanslarına...

    1.DAVULCU ACİLEN DAVUL EGİTİMİ ALMALI. ilk başta göze carpan timing konusunda bir facia olması.sarkılarda metronomu o kadar yükseltip alcaltıyorki bir noktadan sonra cekilmez oluyor.metronomdaki sıkıntısını teknik eksikliğine baglamaktayım cünkü gercektende hic oturmamış bir tekniği var. ayrıca şarkıların cogunda belki hepsinde :) (eski bar programlarındaki coverlar dahil) aynı kompoziyonla calmakta bu da yaratacılığının cok eksik oldugunu göstermektedir.
    2.SOLİST ŞAN EGİTİMİ ALMALI. solist inanılmaz derecede detone olmakta. yanlış tonlardan şarkıları söylemekte.

    gitar konusunda pek bir bilgim olmadığı icin yorum yapamicam diger elemanlar hakkında.

    Türkiyede bir grup albüm cıkartıyorsa bu tarz önemli eksikliklerin olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Yok şunlara benziyormuş yok klibi kötüymüş veya sahnedeki imajları iyiymiş falan filan bunlar müzikaliteyi yansıtan şeyler değil öncelikle enstrüman ve ses hakimiyetlerini göstermeliler. Umarım bu eksikliklerini kapatırlar da Türkiye'nin renkli bir grubu haline gelirler bizde severek dinleriz.Cünkü müzik şov değildir.Müzik müziktir...
    Üye
    yildiray
    Tarih
    2 Şubat 2007 00:00
  • album demisken biraz da sarkılardan bahsedelim bari. albumu alıp ta "ilk klibi en kotu sarkıya cekmisler" demeyen var mı acaba! ben en cok kapat perdelerini'yi begendim. ilk baslarda dikkat nasıl farketmemisim diye dusunuyorum. cok guzel bir sarkıymış. hipokondriyak ta guzel ama bu kadar kasvetli bi sarkı hic bana gore degil. albumu yeni alanlara veya alacaklara tavsiyem

    kapat perdelerini ve hipokondriyak dan baslayın. ;)
    Üye
    repunk
    Tarih
    1 Şubat 2007 00:00
  • Albümümüz Bulletproof Cupid'le açılıyo, daha sonra sırasıyla first of the gang'le devam eden bu güzide albümümüz, Placebo, Him, Suede gibi pek hoş parçalarla devam ediyor. İlginç bir cover albümü olmuş, bu tip diskografi albümleri daha çok olmalı, destek veriyorum... Ayrıca unison yapmak için David Bowie'yi bulamayınca Teoman'a sarılmak pek akıl karı değil arkadaşlar, bence Kuşum Aydın daha yakışık alırmış. Parçanın hissini vermesi açısından, yoksa kötü bi niyetim yok... Bi de bütün kurşunları tek parçada harcamak hiç hoş değil, musevari fikirleri de morrissey ve placebo fikirlerinin buunduğu aynı parçaya koymayıp albümdeki diğer bir parçaya koysalar daha iyi olurmuş... olurmuş... olurmuş...
    Üye
    CaglarS
    Tarih
    1 Şubat 2007 00:00
  • Zakkum, "Zehr-i Zakkum" albümünün İstanbul tanıtım konseri:

    Tarih: 24 Şubat 2007/ Cumartesi
    Mekan: Studio-Live (Sakızağacı Cad. Büyük Bayram Sok. No:1, Kat: 2-3, Beyoğlu/İstanbul, Tel: 0212 244 77 12)
    Giriş: 20 YTL
    Kapı açılış saati: 22:00
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    31 Ocak 2007 00:00
  • Üye
    bdisaster
    Tarih
    31 Ocak 2007 00:00
  • Grup hakkında eleştiri yapmayacağım emek verilmiş birşeyler yapılmaya çalışılmış iyi veya kötü tebrik edilmesi gerekir!

    Adamların tiplerine de laf edemem Allah öyle yaratmış!

    Ama Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Var;

    1) Tartışmalı Bir Çıkış Her Zaman Prodüktör ve Grubun İşine Yarar! Yani; Arkadaşlar bunu yapmaya çalışmış, başarmışlardır! Neden? Tipler Belli malum gruplara benziyor. Şarkı "Çikolataaa"...vb.. Zaten Adamların Yapmaya Çalıştığı Bu! Daha önemli bi konuyu atlıyorsunuz bunu tartışırken!

    2)Bu adamlar 1000'e yakın sahne performansı yapmışlar! Bence Onlar da bilirlerdi daha sağlam birşeyler yapmayı;) Ama piyasa ve para olayı işi açar !

    3)Ama para için veya onun için bunun için Klibinde Pembe Tüyle Kıç Savurmak ve Kendini Çikolata Banyosuna Sokmak Rock Severler Tarafından Affedilemez! Hatta Rock'ın adını kirletir!

    4)Ve şimdi çıkıp glam rock, gothic...vs.. gibi salak yakıştırmalar yaparsanız, zaten ülkemizde yeterince koğuşlanmış olan KIRO kesim Rock yapan bütün gruplara ve gençlere Eşcinsel, Bisexual gözüyle bakıcak ve eğer sırf bu grup örnek gösterilerek bile bir kişiden laf yersem ben veya bir arkadaşım o zaman bunun hesabını o Kırolar mı vericek? Yoksa Klipte Kıvırtan Pembe Tüylü Abi Mi? Yoksa Bu yapılan olaya ROCK diyen Siz Cahiller mi?

    Kişilik Eleştirmeyi Bırakın Biraz da Genelleme Olarak Bi Eleştiri Yapın! Müzik Zaten Belli Türkiye'de denenen bi tarzda başarılı olmuşlar, fakat bunun sonucu ne olacak diye bi bakın? Ondan Sonra "ROCKERIM BEN!", "YEAAH" diye ortalarda gezinin!
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    30 Ocak 2007 00:00
  • Öyle bir düşünce yapısına sahip değiliz zaten en azından ben kendi adıma değilim ama çok özür dilerim, karşımda cümlelerimi bu kadar dar kalıplarla algılayacak bir insan olduğunu tahmin edemedim, benim hatamdır...
    Kalkıp burda tereciye tere satmayın, başka da bir şey demiyorum bu sığ yoruma...


    Tereciye tere satmanın anlamını da incelerdim uzun uzun, malum benim de tereciliğim filoloji ama şu an çok işim var, kısaca şunu söylemek istiyorum; karşındaki kişi, cümleni kendi bakış açısı çerçevesinde değerlendirir, ucu açık cümleler yazmayarak karşındakinin yanlış düşünmesini önceden engellemiş olursun.
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    30 Ocak 2007 00:00
  • hosgelmiş zakkum yenisini bekleriz...
    Üye
    CRN_CRN_ME
    Tarih
    30 Ocak 2007 00:00
  • Birbirimize cevaplarımızı özel mesaj kutularını kullanarak verelim ve lütfen artık Zakkum grubunun muzikalitesinden bashetmeye calısalım..Yaptıklarından,yapacaklarından ya da yapması gerekenlerinden..!

    dip not: Sayın garaj okurları ,bir ekip olarak gelmek-savunmak gibi bir şey sozkonusu degildir.Google kullanılarak Zakkum haberleri her yerde bulunabilir ve bu grubunda Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bircok sehrinde eski dinleyici kitlesi vardır.Bu tür hüsnü kuruntularınızdan lütfen vazgecin.
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    30 Ocak 2007 00:00
  • Yaratıcılıkla sanatın aynı anlamı olduğunu düşünmek de yeni çıktı herlade... Fikir üretmek illa ki sanatçı olmak değildir ya da bilimsel bi buluş sonucunda bilimadamı sanatçı olmaz, sanat eseri ortaya koyan kişiye sanatçı gelir, bi eleştri yazarı nasıl bi sanatçıdır tartışılır yani. Ortada sanat varsa yaratıcısına sanatçı denir.

    Öyle bir düşünce yapısına sahip değiliz zaten en azından ben kendi adıma değilim ama çok özür dilerim, karşımda cümlelerimi bu kadar dar kalıplarla algılayacak bir insan olduğunu tahmin edemedim, benim hatamdır...
    Kalkıp burda tereciye tere satmayın, başka da bir şey demiyorum bu sığ yoruma...
    bunları söyleyen insan 2 gün önce siteye üye olmuş; ayriyetten bir önceki mesajda belirttiğim "hakkı abi" modeli; kötü eleştirelere karşı grubunu "kahramanca" savunan, bir dolu mesaj atıp uzun uzadıya yazılar yazan diğer insanlara da şöyle genel bir bakış atarsak;

    Bu takdire şayan bir çaba!!!Kimseyi ayan beyan görünen bir tarih ışığında kandırabilecek bir düşünce yapısına sahip değilim kendi adıma konuşmam gerekirse...
    Burda grup hakkında yazılanları kendimce, ama doğru ama yanlış "haksız ve yerinde olmayan eleştiriler" olarak okuduğum için, bu grubu seven biri olarak cevap hakkımın doğması ve sırf bunun içinde üye olmam kadar doğal başka ne olabilir ki. Beni ilgilendiren, ilgimi çeken konu budur,bu yüzden üye oldum, muhattabımda bu konuyla ilgili insanlardır, yani buraya tarih dökerek kime neyi ispatlamak çabasına girilmiş bilmiyorum ama cidden beni güldürdü ki tebrik ederim.
    Aslında biz bir çeteyiz,Zakkum'a laf söyleyeni alaşağı etmek için 7/24 ayaktayız varın sizler böyle düşünün içiniz rahatlasın :)
    Konu başlığını saptırma işine gelince de çok abesle iştigal bir durum olmuş bunu belirtmek. Burada ZAKKUM ile ilgili açılan ana konu başlığından yorumlar ışığında bir çok alt başlık doğabilir, insanlar fikir beyan edebilir veya karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilir ki bu da son derece doğal bir durum.
    Merak buyurmayın ki yeri geldimi çok sevdiğimiz grup/gruplar veya kişileri de aynı netlikle eleştirebiliyoruz.
    Ama burdaki lafı hemen gediğe sokma telaşı, aman da siteye gelmişler ziptirik bir grubu savunuyorlar düşüncesiyle insanların beğenilerine aleni yapılan saygısızlık ve zeytinyağı gibi ben suyun üstünde olurum duruşları zaten burada ciddi ciddi yorum yapmanın da artık ne tür bir gaflete dönüştüğünü kanıtlıyor.
    Bundan sonraki basamak metindeki harfleri saymak olsun, ruhumuza renk gelsin.
    İroni üstüne ironi...
    Üye
    scripwriter
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • buradan da görebilecegimiz gibi kişilerin elestri ve bilgi düzeylerini "site üyelik" zamanlarıyla ölçen bir zihniyet
    ..8 senedir piyasanın icinde olan bir gurubun da sizin bahsettiginiz seylere tenezzül etmeyecek olgunlukta,kalitede oldugundan emin olunuz .

    evet, aynen birinci söylediğine katılıyorum; her zaman geçen seneler herkese bir şeyler katmayabilir. o zaman ikinci dediğin geçersiz oluyor; bir grubu çaldığı yıllarla değerlendirmek saçma olur. ismail yk'da nerden baksan 10 yıldır bu piyasada. işin komik yanı, dediğimi saptırmak için türlü türlü kelime oyunlarına girişmişsin o ayrı, benim orda demek istediğim hepinizin "hakkı abi koş garaja zakkuma laf ediyorlar ayarı verelim onlara" mantığında hepinizin 3-4 gündür üye olmasıydı siteye ve bir müzik sitesi alt kültürüne uymayan şekilde; başlık hakkında yorum yapacağınıza chat usulü altınızdaki üstünüzdeki mesajlara cevap yetiştirme telaşenizdi. ayrıca aralarda site sakinlerine ettiğiniz hakaretler de cabası.

    dikkat ederseniz
    bdisaster
    rumuzlu arkadaş ilk mesajında gayet efendi yorumunu yazıyor, ama sonra noluyorsa bir anda bütün kötü eleştirilere karşı grubunu kahramanca savunma misyonuna giriyor. başlattığı akım, büyüyor da büyüyor, acayip bir laf sokma ve ayar verme çabasına bürünüyor bu başlık. ben sadece, siteyle uzun zamandır alakadar biri olarak bu konuya müdahil oluyorum ve bir hatırlatmada bulunuyorum. ama arkadaş mirc ortamlarında falan çok gezinmiş olacak ki, başlıyor bana da laf sokmaya. yazıktır ya, kendinize, harcadığınız zamana yazık..

    burdan site yönetimine teklifim, herkes bir habere yahut belirli bir konu başlığına sadece "bir defa" mesaj atabilsin. o zaman böyle saçma vakalarla karşı karşıya kalmayız..
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • ibanetze arkadasım, yazdıklarının tutarlı olması icin albumu al bi dinle gozunu seviyim. dedemin cenneti, sanki her hafta sonu gittigi bir yermis gibi tasfir etmesine benziyo yazıların.


    Tavsiyen için teşekkürler, albümü dinledim.
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • erdem olan övgü gibi eleştiriyi de adabında yapabilmektir. İsmail YK'nın sanatçı kişiliğine gelince, yaratının gerçekleştiği her alanda yaratının sahibi "sanatçı" sıfatını alır ama "sanatçı" kişiliğinin boyutu tartışılır o ayrı. Sizin için ne ifade ettiği beni çok ilgilendiren bir durum değil,kendi görüşümü yazdım ki o da beni bağlar.


    Yaratıcılıkla sanatın aynı anlamı olduğunu düşünmek de yeni çıktı herlade... Fikir üretmek illa ki sanatçı olmak değildir ya da bilimsel bi buluş sonucunda bilimadamı sanatçı olmaz, sanat eseri ortaya koyan kişiye sanatçı gelir, bi eleştri yazarı nasıl bi sanatçıdır tartışılır yani. Ortada sanat varsa yaratıcısına sanatçı denir.
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • epey eğlendim izlerken, en sonunda ise altta zakkum - çikolata sevgilim yazıyordu.

    Öyle bir eglenmişsiniz ki sarkının adının sanını karıstırmıssınız..ah yoksa bir ironi var da ben mi farkedemiyorum?Okudugunuz yanlış görme sorununuz var..ya da kısmi görme bozuklugu da olabilir.
    Zira burada da , klipte de "sevgilim" lafı bir yerlerde geçmiyor.
    Şarkının adı "Ah çikolata"..ilgilenirseniz. hani eleştriyorsunuz ya daha dogru olsun diye..

    Bunlar ne be... Acayip acayip tipler. :) İsim zaten Yüksek Sadakat gibi "Eski Türkçe"msi... :P
    Ne kadar "hoş!" eleştrileriniz var..Ne denli bir bilgiyle bu tür sacma sapan eleştriler içindesiniz.Grubun her şeyi bitti şimdi de isim mi kaldı begenmediginiz.ah bir de su elestrilerinizi toplu görebilsek degil mi ya? taksit taksit, oradan buradan alınan gaz ile alalala sesleriyle saldırganlık son sürat masallah..

    göstermek istediğim nedir? bu konu başlığı açıldıktan -20 ocak 2007- ve emektar garaj üyelerinin "zakkum" grubu hakkında yaptığı kötü yorumlardan sonra, hemen bir "zakkum team" ekibi kurulup, bunlar kim oluyor da zakkuma kötü laf ediyor ayarı veririz tadında siteye bir anda hücum eden bir sürü adam görüyoruz. ilginçtir ki hepsi siteye 20 ocaktan sonra üye olmuş, hatta 2-3 gündür üyeler. işin kötü olanı, burası hakkında atıp tutup; benim de dahil olduğum bir çoğunluğa "sığıntı" diyebilecek kadar haddini bilmez, acayip bir kendilerini bilmezlik mevcut

    buradan da görebilecegimiz gibi kişilerin elestri ve bilgi düzeylerini "site üyelik" zamanlarıyla ölçen bir zihniyetinde garajda yer alması, saga sola bilgisiz fikir savurmaları, üstüne bir de acıtasyona gidip," burada genc arkadaslarımız var, basarılı arkadaslarımız var" diye agıtlar yakarak, sadece izlenen tek bir klip, 2 dakikalık bir performans ile hiç bir baska fikri yokken yermek, onun üstüne de haklıymıs gibi savunmalara girmek ne denli dogrudur ..bir siz düşünün.

    asla eleştriyi kabul edememek sözkonusu degildir.Bahsedilen grup da dinleyici kitlesi de bilincsiz -teenage grubu- insanlar degillerdir.Bir team kurulmaısna ve savunmaya gidilmesine de ihtiyaç yoktur.Aynı anda üyelik zamanlarının da tesaduf olması,yıllardır desteklediginiz grubun albümünün olması ile anlşatılacak seylerin cogalmasıyla ilgisi vardır.Daha önceden okur iken artık yazmamız gereken birçok seyin olmasıdır.Ancak burada yazılanları bir kez daha okursanız, aynı eksende donup, birbirinin laciverti abzında sacma sapan elestriler alınmakta.Herkesin de cevabı bunadır..8 senedir piyasanın icinde olan bir gurubun da sizin bahsettiginiz seylere tenezzül etmeyecek olgunlukta,kalitede oldugundan emin olunuz .

    Biraz daha objektif ve biraz daha müzik adına bir şeyler konusulsun.Kırmızı peluşdan farklı konusulacak cok daha "iyi" şeyler var.
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • mesajın yerine ulaşmış olması güzel.. isteyince gerçek bilgileri bulabiliyor, araştırmayı ve soruşturmayı yapabiliyormuşsun bak. bir de eleştiri ile b.k atma arasındaki farkı ayırdedebilirsen tam süper olacak.

    sizin yaptığınız şeyin aynısını ben de yaptım işte, bu kadar basit. hatta birlik olup bunu devam ettirsek, sürekli bu şekilde mesajlar bıraksak savunma durumuna geçecek olduğuna da yemin edebilecek kadar iddialıyım.

    senin yaptığının aynısını yapıyorum zira. düşünmeden konuşuyorum ;)

    tahrik etmek güzel evet, ama karşında yıllarını müziğe vermiş bir grup var, bir şeyler yazarken emeğe saygın bari olsun.

    bekliyoruz eleştiri adı altında süregelen çekememezliğini, hız kesme devam et ;)
    Üye
    lyla1
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • garaj da bozulmuş, gelen geçen doluşmuş, sığıntı yuvası olmuş.

    lyla1
    Yaş: 22
    Şehir: Eskişehir
    Kayıt: 26 Ocak 2007 (sitedeki iki mesajı da sadece buraya)

    bunları söyleyen insan 2 gün önce siteye üye olmuş; ayriyetten bir önceki mesajda belirttiğim "hakkı abi" modeli; kötü eleştirelere karşı grubunu "kahramanca" savunan, bir dolu mesaj atıp uzun uzadıya yazılar yazan diğer insanlara da şöyle genel bir bakış atarsak;
    scripwriter
    Yaş: 29
    Şehir: İstanbul
    Kayıt: 27 Ocak 2007 (sitedeki iki yorumu da sadece bu başlıkta)

    bdisaster
    Yaş: 27
    Şehir: İstanbul
    Kayıt: 23 Ocak 2007 (bu başlığa 7 mesaj atmış)

    warhol
    Yaş: 31
    Şehir: İstanbul
    Kayıt: 26 Ocak 2007 (yine sitedeki tek yorumu sadece buraya)

    deryack
    Yaş: 21
    Şehir: İstanbul
    Kayıt: 25 Ocak 2007 (yine sitedeki tek yorumu buraya 7500 kelimeden oluşuyor)

    göstermek istediğim nedir? bu konu başlığı açıldıktan -20 ocak 2007- ve emektar garaj üyelerinin "zakkum" grubu hakkında yaptığı kötü yorumlardan sonra, hemen bir "zakkum team" ekibi kurulup, bunlar kim oluyor da zakkuma kötü laf ediyor ayarı veririz tadında siteye bir anda hücum eden bir sürü adam görüyoruz. ilginçtir ki hepsi siteye 20 ocaktan sonra üye olmuş, hatta 2-3 gündür üyeler. işin kötü olanı, burası hakkında atıp tutup; benim de dahil olduğum bir çoğunluğa "sığıntı" diyebilecek kadar haddini bilmez, acayip bir kendilerini bilmezlik mevcut.
    şu ülkede "rock" yapan en iyi 3-5 gruptan birinin mükemmel ötesi albümüdür zehr-i zakkum. böyle de iddialıyım, lafımdan da ölsem dönmem. hadi sizi görelim bakalım ilerde napacaksınız..

    (hangi başarısız grubun elemanısın ki acep, nedir bu çekememezlik?)

    benim bir grubum yok; ama bu nasıl bir kendini bilmez mesajdır.. burda bir sürü enstrüman çalan, grubu olan genç kardeşlerimiz var, nasıl olup da bu kadar sorumsuzca bir mesaj atabilme yetkeliğini kendinde bulabiliyorsun? nasıl bu kadar yıkıcı olabiliyorsun? bu mudur yani, zakkum grubunu beğenmeyen, tasvip etmeyen aslen zakkumu çekemediğinden midir? hayır zakkumun nesini çekemesinler?

    eğer bir önceki mesajımdaki değinmek istediğim noktaları anlayıp, iyi niyetli biri olsaydın zaten öyle bir mesaj atmazdın; akabinde beni de böyle bir mesaj atma zorunluluğu altında bırakmazdın. bu konu burda kapanır umarım, herkes tek mesajda eleştirisini yapar, konu başlığından da sapmaz. bu site olduğu gibi, insanların birbirine ayar verdiği bir platform olarak değil de, saf haliye sade bir müzik sitesi olarak kalır.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • garaj da bozulmuş, gelen geçen doluşmuş, sığıntı yuvası olmuş. ismail yk nedir ya? eleştiri değil ki bu, zırvalık. ve zırvalığa kimse dayanamaz, sadece grup fanları değil.

    o değil de bu lafları edenler umarım gururlu kişiler değillerdir. albümü almadıkları belli, mp3 indirince yahut kliplerden görünce utanacaklarından söylediklerinin aksini de iddia edemezler yoksa. yazık olur haliyle.

    şu ülkede "rock" yapan en iyi 3-5 gruptan birinin mükemmel ötesi albümüdür zehr-i zakkum. böyle de iddialıyım, lafımdan da ölsem dönmem. hadi sizi görelim bakalım ilerde napacaksınız..

    (hangi başarısız grubun elemanısın ki acep, nedir bu çekememezlik?)
    Üye
    lyla1
    Tarih
    29 Ocak 2007 00:00
  • garajda -ve benzeri müzik sitelerinde- son zamanlarda fark ettiğim bir şey var ki, bir grup hakkında kötü bir şey yazılsa; fanları -ya da grup elemanları kim bilir- olayı sahiplenip kötü eleştiri yapanlara laf sokma telaşına giriyorlar. bütün yorumlara bakarsanız, dediğim tanımlara uyan ve göze çarpan isimler göreceksiniz ki, öyle ki bazıları siteye dün falan üye olmuş "hakkı abi koş bizim gruba laf ediyorlar bir ağızlarının payını ver yau." tadında. arkadaşlar, bir grup yahut bir insan bir albüm çıkartıp; yarattığı eseri diğer insanlara sunuyorsa bir kere bu çok büyük bir cesaret örneğidir; bu bağlamda dalgaya aldığınız ismail yk bile takdir edilir -ki buna herkes dahil- ancak, bu cesaret örneğinin de tabi ki yanında getirdiği; katlanılması gereken olaylar da mevcuttur. buraya isteyen kişi istediği şekilde eleştirisini yapar, bu en doğal hakkıdır da. zaten en büyük hata, insanların konu başlığıyla alakdar değil de, atılan mesajlara cevap verme girişimlerinden kaynaklanıyor. vasıfsız bir insan olarak bunu gördüm, her ne kadar bu tanıma ben de dahil olsam da şimdi; insanların eleştiri haklarını engellemiyelim, konu başlıklarından sapmayalım.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    28 Ocak 2007 00:00
  • ibanetze arkadasım, yazdıklarının tutarlı olması icin albumu al bi dinle gozunu seviyim. dedemin cenneti, sanki her hafta sonu gittigi bir yermis gibi tasfir etmesine benziyo yazıların.
    Üye
    repunk
    Tarih
    28 Ocak 2007 00:00
  • Bana bu grubun şarkı sözleriyle İsmail YK'nınkiler arasındaki anlam yoğunluğu farkını anlatabilir misin?
    Anlam farkını eğer sen anlayamadıysan bu saatten sonra nafile çabadır benimkisi...
    Emin ol az çok müzik dinleyicisi olan herkes bu grup hakkında da sanatçı bozması sıfatını sıkça kullanıyo. Kaldı ki İsmail YK sanatçı bozması bile sayılmaz, sanatçılık çok farklı bi kavram, İsmail YK "bozması" ekli sanatçı sıfatını bile kabul etmiyo bence.
    Etrafında ya da sağda solda okunan bazı eleştirileri baz alıp bunu "herkes" ifadesiyle genele vurmak nasıl bir mantığın eseridir??? Beğenenler kadar beğenmeyenler de olacaktır doğal olarak ama erdem olan övgü gibi eleştiriyi de adabında yapabilmektir. İsmail YK'nın sanatçı kişiliğine gelince, yaratının gerçekleştiği her alanda yaratının sahibi "sanatçı" sıfatını alır ama "sanatçı" kişiliğinin boyutu tartışılır o ayrı. Sizin için ne ifade ettiği beni çok ilgilendiren bir durum değil,kendi görüşümü yazdım ki o da beni bağlar.
    Ama tavsiyem öncelikle kendi adınıza cümle kurmanız...O "herkes" de düşüncelerini dile getirirse bir gün söyleminiz ancak doğrulanır. Ama bu şekliyle harici gazel okumşsunuz.

    tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil, hele ki tartıştığımız şey sözlerden farklıyken.
    Bunu okuduktan sonra yazdığın cümleyi okuyunca asıl gaflet örneği kimmiş diye sorgulayasım geldi birden :P
    Öpüyorum anacıklarım, okumadan cevap yazmak kötüdür... Okuyalım, anlayalım, öyle cevap yazalım. ;)

    Bir grubun ya da solistin şarkı sözlerini kendi yazması veya beste yapabilmesi bir ölçüt değilse o zaman bütün bestekar ve söz yazarı kavramlarını alaşağı edelim, nasıl olsa önemsiz diye... Bu tam bir abesle iştigal durumu...Yani mantık çerçevesinde düşünen bir insan nasıl böyle bir cümle kurar,hayret!!!
    Ayrıca şarkı sözü karşılaştırması yapıp tartışma bu değil demek!!! Benim artık bu noktadan sonra yorumsuz bırakmak isteyeceğim bir konudur :)
    Evet, çok doğru, okuyalım ama en önemlis 3 düşünüp bir lakırdı edelim :)
    Üye
    scripwriter
    Tarih
    28 Ocak 2007 00:00
  • rock ve metalin sert duruşunu niye son zamanlarda bitirmeye çalışıyorlar anlamıyorum.doğasında yok böyle birşey!
    Üye
    haki72
    Tarih
    28 Ocak 2007 00:00
  • Hele ki bu sözleri İsmail YK vs gibi tamamen şarkı sözü olmaktan bile uzak gereksiz fısıldamaları besteleyen sanatçı bozmalarıyla bir tutulması bilmem nasıl bir gaflet örneğidir...Sapla samanı ayırmak gerek diye düşünüyorum...Ya da gözleri yetmiyorsa kulakları dört açmak...


    Bana bu grubun şarkı sözleriyle İsmail YK'nınkiler arasındaki anlam yoğunluğu farkını anlatabilir misin?

    Emin ol az çok müzik dinleyicisi olan herkes bu grup hakkında da sanatçı bozması sıfatını sıkça kullanıyo. Kaldı ki İsmail YK sanatçı bozması bile sayılmaz, sanatçılık çok farklı bi kavram, İsmail YK "bozması" ekli sanatçı sıfatını bile kabul etmiyo bence.

    Grubun şarkı sözleriyle İsmail YK'nın şarkı sözlerini tek karşılaştıran kişi olan benim ve şunu demişim:
    tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil, hele ki tartıştığımız şey sözlerden farklıyken.
    Bunu okuduktan sonra yazdığın cümleyi okuyunca asıl gaflet örneği kimmiş diye sorgulayasım geldi birden :P

    Öpüyorum anacıklarım, okumadan cevap yazmak kötüdür... Okuyalım, anlayalım, öyle cevap yazalım. ;)
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    28 Ocak 2007 00:00
  • bu ne be ilk kez duyu yom ve son olcak eminim
    Üye
    -bllack-
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
  • ben de glam rock yapıcam ama imajım kahtalı mıçı gibi olucak..! placebo'ya benzeyince kötü oluyomuş. özgün müzik olmuyomuş. herkes özgün yaptığı için zakkum kötü bi grup oldu, ne de olsa tarz yapmaya çalışıyor. ne gerek var halbuki, haybeye çal, iki tane gitar tınısı, arkadan bateri, ortalara da solo falan.. al sana rock müzik.. murat göğebakan gibi kekilli gibi olalım ki özgün olsun değil mi!? bu değil..

    travesti kulüplerinde başlamış bir müzik tarzını bu ülkeye getirmeye kalktığın zaman linç edilmediğine dua edeceksin. boynundaki peluş 99'dan beri varmış yokmuş kime ne! piyasaya çıkmadıkça, tv'de görmedikçe, aklına gelmedikçe müzik dinlemeyen, grup keşfetmeyen adamlar haklı tabi, haberi yok ki! mett peluş takmış, brian makyaj yapmış. niye yapmış peki? sebebi yok dimi? yok tabi yok.. müzik tarzıyla hiiiç alakası yok..

    marc bolan kovalasın sizi e mi! david bowie neden placeboya arka çıkmış, neden pek severler birbirlerini, yusuf albümde neden "bowie'me teşekkür ederim" demiş sizce? gerçi albümü alan adam içinde fesatlık tohumu barınmıyorsa ağzını bile açmaz, albüm yok sizde, boşa laf oldu bu sonuncu.. neyse, neden bu tesadüfler acaba? önce biraz müzik dinleyip bir şeyler öğrenin sonra da düşünün bakalım..

    placebo özentisiymiş peh! çok da özenilicek grup ya..?! (placebonun benden daha büyük hayranına az rastladım ama şu bi gerçek ki o kadar da değil. özenilecek daha ne gruplar var be..)
    Üye
    lyla1
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
  • Ahkam kesmenin "yorum yapmak"tan farkını idrak edebilmiş insanların yazacağı eleştiri,övgü veya nötr düşüncenin cümle dinamiği burada yazılan bir çok yorum!!!dan farklı olur diye düşünüyorum...
    Müzik kanallarında klibi dönen ve Placebo, Muse vs gibi grupları taklitle yerilen Zakkum grubunun sahne performansları, şarkı sözleri ve müzik alt yapılarındaki başarısı yadsınarak burada okuduklarımın çoğu maalesef ahkam kesmekten öteye gidememiş...Bu grubun sahne performanslarını izleyenlerin çoğu ortak görüşü taklitle suçlandıkları ve hepimizin çok severek dinlediği grup ve kişilerden çaldıkları coverların orijinalinden bile başarılı performanslar sergileyerek çok kendilerine has bir üslubu yakaladığıdır.
    Kimsenin beğenmek,sevmek zorunda olmadığı Zakkum grubunu seven biri olarak, son derece objektif bir dinleyici olarak, çok başarılı olduklarını söylemek istiyorum. Ankara ve İstanbul'da uzun süredir devam eden bar programlarında ki başarıları ve sahip oldukları kitle sanırım bu başarının ve pozitif enerjinin de en büyük kanıtı olsa gerek.
    Söz yazarı ve grubun bateristi olan Cem Senyücel'in, tecimsel şarkı sözü kaygısından uzak ve gerçekten başarılı ve farklı cümle kurgularının Yusuf Demirkol ve Eren Parlakgümüş tarafından aynı başarı ve uyumla müziğe yansıması bence bir çok solo ve grup nezdinde gerçekleşen bir durum değil...
    Hele ki bu sözleri İsmail YK vs gibi tamamen şarkı sözü olmaktan bile uzak gereksiz fısıldamaları besteleyen sanatçı bozmalarıyla bir tutulması bilmem nasıl bir gaflet örneğidir...Sapla samanı ayırmak gerek diye düşünüyorum...Ya da gözleri yetmiyorsa kulakları dört açmak...
    Sahnede şarkı söylemekten öte, sahnedeki duruşlarını görsel bir şova dönüştüren ve dinleyicisine-izleyicisine de bu saygıyla yaklaşan, sahne üzerinde ki kıyafet ve makyajlarına özen gösteren ve bunu bir "şov" olarak kabul ettirebilen bir ikinci grup tanıyorsanız şu an lütfen bana da yazın...
    Ahkam kesmeden yorum yapabilmek için, gurubu tam anlamıyla dinlemiş,izlemiş ve bir tek klibine bakarak genelini de aynı negatiflikle görmemek ve yazmamak zor olmasa gerek...
    İlk kliplerini çok başarılı bulmadım, çok daha iyisi çekilebilirdi...
    Ama albümleriyle çok daha geniş bir kitle yakalayıp beğenileceklerine ve bu anlamdaki farklılıklarının gerçek dinleyiciler tarafından anlaşılacağına eminim...
    Yolları açık olsun...
    Üye
    scripwriter
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
  • ben son zamanlarda muse'ı bek takip etmiyorum acıkcası ama bunca yıldır zakkumu bilirim, muse'a benzedigini burda ogrendim.
    Üye
    repunk
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
  • grup hakkında ikilemler şimdiden oluşmuş
    Üye
    kimyasal42
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
  • eskiden mtvde ya da vh1da, böyle büyük grupların taklitlerini canlandıran, aynı kıyafetlerle aynı dekorlarla kliplerini çeken hem de komedi amaçlı bir program vardı. geçen gün kanalları geziyordum, böyle bir adam arkasından güller düşüyor falan, altta minör arpej giden bir klavye. aa dedim yahu musela dalga mı geçiyorlar epey eğlendim izlerken, en sonunda ise altta zakkum - çikolata sevgilim yazıyordu. dedim şahane komedi olmuş helal olsun adamlara, sözler falan da saçma sapan manasız. ciddi değillerse şahane ama. hoş ciddilerse de beni gene de eğlendirirler. tebrik ediyorum kendilerini.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • bdisaster
    sana alakasız bir konuyla ilgili mesaj atmam gerekiyor. Ancak eş-dost listende olmadığından mesajım gitmiyor, beni eklersen veya mailini verebilirsen sevinirim
    Üye
    burnout
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • yahu su "özenti", "taklit" kelimelerinden vazgecseniz artık..Defalarca anlatılmaya calısılan benzerlikten öte etkilenmek,tarz..aradaki ince farkı lütfen daha dikkatli incelewyip, önyargısız eleştirler yapsak. Bircok insanın defalarca soylediği sey de bu zaten, 99 yılından beri piyasada olan, farklı bir tarzı hiçbir ısrara ragmen denemeyen,her performanslarının bir öncekinden cok daha iyi oldugu, yıllarce bekleyip,titiz bir calisma ile bir albüm yapan bir gruptan bahsediyoruz.
    ciddi bir emegin, iyi bir prodüksiyonun ürününden bahsediyoruz.Ana temaları gözardı etmeden sadece mikrofondaki peluşu eleştrimek yerine ne anlatılmak istendiğinden bahsediyoruz.
    "tuu kaka.." demeden önce bvilgi sahibi olmaktan, biraz zaman tanımaktan, dinlemekten,takip etmekten ve ardından özgürce fikirleri savurmadan bahsediyoruz.
    hiçbir benzerliği olmayan sarkı sözlerinden bahsediyoruz..herhangi bir şey olmaya calısmayan sadece kendi tarzlarını cesurca sergilemiş bir gruptan bahsediyoruz..
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • placebo özentisiymişler! bak sen! hepiniz de bakıyorum ateşli birer müzik eleştirmenisiniz.. en kaliteli müziği siz bilirsiniz çünkü biz hepimiz malız. yabancı grupları hiç tanımayız. çok bilmişliğe de tahammülüm yok. bilgi edinmeden fikir ediniyorsunuz evet.

    müzikte özentilik değil etkilenmek deniyor sanki bu kadarına. placebo sonic youth'dan etkilenmemiş mi? hadi ordan. placebo dnlerken sonic youth tadı almıyorsunuzdur siz di mi.. ki bazı parçaları da ilginç (!) bir şekilde birbirine benzer. yoksa? sonic youth placebo özentisidir belki hı?


    Placebo'nun başka bi grubu taklit etmesi ya da başka bi gruba özenmesi, Zakkum'un aynı şeyi yapmasını haklı çıkarır mı?

    Placebo'yu çok sevdiğimizi ve özenti olmasını eleştirmediğimizi biliyor musunuz?

    Dediğin çok boş ve ilkokul mantığı; onlar da kopya çekiyodu ben de çektim... Uzun uzun yazı yazmak haklı olduğunu göstermez, sadece uzun uzun yazı yazacak kadar vaktin ve savunma dürtülerin olduğunu gösterir. :))
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • ZAKKUM (ex-raindog) maalesef, biz İstanbullu dinleyenlere çok geç ulaşmış 'kendi gibi' bir gruptur. Grup üyelerinin hiçbiri de,yapıştırma bir imaja kendilerini teslim etmeyecek kadar aklıselim insanlardır.
    Placebo vb. gruplar da gökten zembille inmemişlerdir;birilerinden etkilenmiş, beslenmiş ve pek tabii birilerini etkileyip beslemişlerdir.
    ZAKKUM grubunun oluşumuna etki eden geniş bir yelpazenin bir parçasıdır Placebo. Ama sadece bu vb gruba benzetilmeleri, kendilerine son derece haksızlık içerir.
    Albümleri, senelerin birikimini ortaya koymayı başarabilmiş, leziz bir çalışmadır. Talihsiz kelamlarda bulunmadan önce, alınıp dinlenmelidir.
    Canlı performansları, coverladıkları şarkılara kattıkları yorum ile ne kadar başarılı bir grup oldukları, kelimelerle değil, ancak görüldüğünde idrak edilebilinir.
    Kısaca ZAKKUM özel bir gruptur. Zira bu günlerde, albümdeki başta 'hipokondriyak' ve diğer besteleriyle, beni benden almıştır ;)
    Üye
    warhol
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • Volkan Başaran prodüksiyonundan bahsediyoruz..Bunu gözardı etmeden "yorum"larınızı yapın lütfen..!!!
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    26 Ocak 2007 00:00
  • o kadar saçma bir muhabbet dönüyor ki burda o kadar..

    zakkum'un sevilip sevilmemesi beni zerre ilgilendirmiyor. birileri bişiler yapar birileri sever birileri sevmez. ne onların avukatlığını yapmaya niyetim var ne de yerilmesine zerre tahammülüm... çünkü bunu asla ama asla haketmiyorlar!!. hakedecek birşey yapmadılar!! her ilk gibi!

    placebo özentisiymişler! bak sen! hepiniz de bakıyorum ateşli birer müzik eleştirmenisiniz.. en kaliteli müziği siz bilirsiniz çünkü biz hepimiz malız. yabancı grupları hiç tanımayız. çok bilmişliğe de tahammülüm yok. bilgi edinmeden fikir ediniyorsunuz evet.

    müzikte özentilik değil etkilenmek deniyor sanki bu kadarına. placebo sonic youth'dan etkilenmemiş mi? hadi ordan. placebo dnlerken sonic youth tadı almıyorsunuzdur siz di mi.. ki bazı parçaları da ilginç (!) bir şekilde birbirine benzer. yoksa? sonic youth placebo özentisidir belki hı?

    violet femmes, leonerd cohen, dead kennedys, david bowie, pj harvey'den? etkilenmemiş mi placebo?

    muse laflarına ise sadece gülüyorum. o tüylü şey 99 senesinden beri solistin yani yusuf'un boynunda imiş. keşke ben de o kadar eski takipçilerinden olsaydım ama ne yazık ki bu adamlarla istanbul'a geldiklerinde tanışabildim.

    raindog muse çalmazdı bile desem yeridir. dinleyici güruhu için bir iki parça time is running out v.s. placebo gecesi yaptıkları gibi bir muse gecesi yapmaya kalksalardı bütün coverladıkları hepi topu 2-3 muse ile heralde en fazla yarım saat sürerdi. o kadar özenselerdi dinleyeni isteyeni boldu. eminim bol bol da çalarlardı. nedense çalmadılar(!) onun yerine dinleyenlerin bazen çalınan parçaların adını bile bilmedikleri morrissey çaldılar bol bol.

    o 99'dan beri varolan peluşun klipte kullanılması kadar doğal bişey olamazdı sanırım. muse'un matthew'un supermassive black hole' klibinde peluş takmasına özenilip takılmış bişiy değil o.
    çok basit bir mantık. yusufun peluşunun tüyleri klip boyu havada savruluyor. ve bildiğimz grup işte. çalıyor söylüyor.

    -olm bu zakkum varya tam placebo özentisi kliplerinde bateri var lan
    -eee
    -e placeboda da bateri var lan
    -vay ipneler

    benim görmediğim brian molko resmi, dinlemediğim parçası b-side'ı düet'i yoktur. her gözü yeşil olup da makyaj yapan ne zamandır biran molko oldu.

    türkiye de glam olmaz evet.
    ama belki de olur hı...
    izin buyurursanız birileri bunu deneyecek.
    dakka bir gol bir karşınızda marc bolan'ı mı bekliyordunuz..

    adamlar yıllar boyu bu müzikle beslenmişler. adnan şenses vari bir albüm mü çıkacaktı sonunda. siz de yıllar boyu hangi grupları çalsanız çıkardığınız eser o çok sevdiğiniz gruplara aykırı olmaz. olamaz.

    bunu grubu tanımadığınıza vermek istiyorum.... duyduğunuz müziği değil, atıp tuttuğunuzu. müziği sevmeyebilirsiniz dedim ya bu beni ilgilendirmiyor. ama atıp tutamazsınız bu beni ilgilendiriyor.

    ah çikolata evet biraz pop varidir. bunun sebebini anlayabiliyor musunuz? hipokondriyak ile çıksalardı (ki en iyisidir kanımca) bir avuç insan alıp dinlemezdi o albümü. bir nevi önce albümü aldırıp daha iyisini albümün içine saklamak. bu hep yapılan birşey zaten.

    ilk albümleri, ilk klipleri... ne yaparsa yapsınlar Türkiye'de yapılmamış denenmemiş bir şeyi yapmaya cesaret etmişler. ve ilk dediiğim şu oldu. "tepkileri toplamamak için yusuf daha efendi bir hal takınır diyordum yusuf yine bildiğimiz yusuf kendinden hiç ödün vermemiş helal olsun"

    eski adları raindog ve 7 yıldır ankarada ve son istanbul crimson barda çıkan bir cover grubu. şuan piyasadaki bütün cover gruplarını toplasanız çoğu placebo çalmaz çalan en çok bir gecede 2 bilemedin 3 placebo çalarken placebo'yu adamdan saymazken onlar inadına placebo çalmışlar placebo gecesi bile yapmışlar.

    ve placebo'yu placebodan ve raindog'dan sonra daha iyi söyleyebilecek başka kimse yok!!! kendi açımdan bunu çok da kesin ve tereddütsüz söyleyebilirim.

    onları canlı kanlı izlemeniz şart dediklerimi anlamanız için. öyle bir performans ki izlerken biz korkardık yusuf şimdi bayıldı bayılacak. bir gün withot you i'm nothing söylerken cümlenin başını duyamamıştım ama "... parça o kadar güzel ki ben ne yapayım " dediğini hatırlıyorum. çok büyük keyifti ondan sleeping with ghosts dinlemek.

    türkiye''de bundan önce böyle bişey gördünüz mü? illa taşlayalım taşlayalım... sizin bu durumu yadırgamak açısından sınırın üstünde olduğunuzu varsayıyordum.. yorumlarda tek bir olumlu öğe görmeyince şaşırmadım desem yalan.

    glam anca yurtdışında olmalı çünkü.. çünkü bir tek oranın insanları bunu kaldırabilecek kapasiteye sahipler di mi.. Türkiye bunu kaldıramaz. ama bunu seven tipler çok Türkiye'de. bunu unutmayın.

    şuan albümleri elimde o kadar güzel ki... bir parça da boş olsun di mi? yok! ben bu kadarını beklemiyordum!

    bir hipokondriyak var. albümün son parçası. o yorum.. anlatılamaz... ağlayarak söylüyor heralde yusuf parçayı...
    ve elektro öyle bir giriyor ki...

    bazen hiç başlamaması birgün bitmesinden iyidir.
    çünkü beraberlik yaşlanırken bir terkediş gençleşir

    seni hiç terk etmediler mi?

    işte sen!!!!!(çığlık çığlığa)
    kurbanlarından korkan kanlı bir zalim bıçak..
    işte sen!!!!!
    kendi gölgesinden korkan bir paranoyak.
    işte sen!!!!!
    kırık cam üstünde yalınayak.. ve çırılçıplak..
    işte sen!!!!!
    kalbi çoktan iflas etmiş bir kardiyak..

    işte sen!!!!!
    bir hipokondriyak...

    senden hiç vazgeçmediler mi?

    geri vokalde zeynep'in çığlıkları... siz nası bişey yaptınız böyle agalar diyesi geliyor.

    bu kadar ön yargılı olmayın. Türkiye'de en son çıkan gruplardan mor ve ötesi bile radoheadlıkla suçlandı ilk çıktığında ama şuan edindikleri yer gayet sağlam. (ki ben dinlemiyorum ve sevmiyorum mor ve ötesini ama hiçbir zaman yermedim de) biraz zaman tanınmalı. zira piyasa gülbenlerden gülshenlerden geçilmezken hangisini hangisine tercih ediyorsunuz. bu zakkumla değil diğer bütün çıkan ve çıkmış olanlarla alakalı. yüksek sadakatle bile alakalı. önce birileri çıkmalı başlamalı ki bi yerlerden devamı gelsin. türk rock biraz öne çıkmaya çalışıyor buna en büyük köstek de yine rock dinleyicisinden geliyor.

    zakkum belki dediğiniz gibi kötü bir grup olacak ve yitip gidecek. belki de hepinizi şaşırtacak ve ilerleyecek çok daha kaliteli ve iyi şeyler yapacak. hemen önüne taş koymaya ya da silip atmaya gerek yok.

    üzerinde çok emek harcanmış bir albüm. ısmarlama şarkı sözleri besteleri değil. hepsi grubun kendisine ait. önce belki bir albümü alıp dinlersiniz? ondan sonra yapacağınız yorumlar daha gerçekçi ve sağlam olur ve hatta dahi kaale alınır. sadece çıkış parçası ile eleştirmek ne derece doğru. doğru mu ki? değil.

    ciddi bir maddiyat var işin içinde. bir işe inanıp girişmişler albümü çıkarmış dağıtmışlar. bu yüzden çıkış parçasında müzikten başka bir sürü de amaç güdülür.

    daha iyisine layık olduğunu bildiğim kulaklarınıza selam ederim. belki zakkum da kulağınıza layık başka parçalar çıkartır. o zaman memnun olursunuz.
    Üye
    deryack
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • Pentagram: Türkiyenin Metallicası
    Kronik:Türkiyenin Megadethi
    Badluck:Türkiyenin Guns'n Roses
    Manga:Türkiyenin Linkin Parkı.......gibi benzetmelerle Türk gruplarının yaptığı müziği sadece imaj olarak bir yerler çekmeye çalışıyoruz.
    Şimdi bu Zakkum grubumuzada sırf göz makyajları var diye Placebo özentisi Hım çalıntısı gibi yakıştırmalar yapmak yanlış olur.( Hatta ve hatta bi arkadaş Glam demiş yani şok oldum :-) )) Niye illa eleştiri yaparken mutlaka yabancı bir grubu kıstas alıyoruz çok merak ediyorum.
    Bence bir türk grubunun yaptığı Müzikal olarak orta, icra olarak kötü, sunum açısından ( klipten bahsediyorum) iyi bir parça zaten bu üç unsurun hepsi iyi olursa POPSTAR oluyorsunuz. :-)
    Üye
    nutu
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • ne bekliyordunuz yani! indie plak sirketleri cogaldıktan sonra, rock muzik üzerinde yapılabilecek butun farklılıklar yapıldı zaten. bu gunden sonra cıkan her grup mutlaka yaptıkları tarzın oncusu bir gruba benzetilecek! gerçi ben bi tane biliyorum. eski ev arkadaşım osurarak muzik yapardı.

    diyeceksiniz ki, grup gereginden fazla placebo'ya benziyor. buda dogal olarak taklit fikrini doguruyor. bunu diyenler heralde grubun hepinize tek tek ne kadar ozgun oldugunu ispatlamasını beklemiyordur. bi albumu alın, dinleyin, ve bir kaç sene verin ki grubun plak şirketlerine sozu gecer duruma gelsin. ondan sonra eleştirin! athena bile kaç albüm sonra punk'a yaklaşmaya başladı.
    ,

    sonunda beni anlatmaya calıstıgım seyi anlamıs birisinig örmek ne hoş. benzemesi de dogal cunku tarzları belli.sagdan soldan toplama degil ki.vokalin ses rengi belli, sectikleri tarz brit..eh ne olacak ki? ve diyorum ki
    var mı bildiginiz dunyada esi benzeri olmayan bir grup?
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • ne bekliyordunuz yani! indie plak sirketleri cogaldıktan sonra, rock muzik üzerinde yapılabilecek butun farklılıklar yapıldı zaten. bu gunden sonra cıkan her grup mutlaka yaptıkları tarzın oncusu bir gruba benzetilecek! var mı bildiginiz dunyada esi benzeri olmayan bir grup? gerçi ben bi tane biliyorum. eski ev arkadaşım osurarak muzik yapardı.

    diyeceksiniz ki, grup gereginden fazla placebo'ya benziyor. buda dogal olarak taklit fikrini doguruyor. bunu diyenler heralde grubun hepinize tek tek ne kadar ozgun oldugunu ispatlamasını beklemiyordur. bi albumu alın, dinleyin, ve bir kaç sene verin ki grubun plak şirketlerine sozu gecer duruma gelsin. ondan sonra eleştirin! athena bile kaç albüm sonra punk'a yaklaşmaya başladı.

    sozun ozu, zakkum iyidir. ilk izlenim iyi olmasada son tahlilde iyidir.
    Üye
    repunk
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • anlayamadıgım ne denli bir durumdasınız ki bu denli net-keskin dusunceler icindesiniz.
    "yapılır,edilir" tarzında keskin kanaatler getiriyorsunuz.
    Size göre satasan , baskasına göre eglendiren, bana göre de orjinallik.
    Bakış acısı diye de ben her mesajımda tekrarlıyorum.taklit ile etkilenme arasındaki farkı yakın zamanda umarım herkes anlar.
    ancak suclamaları yapmadan önce iyi bilmek ,bilgi sahibi olmak gerekir.Fikirleri saga sola satmadan önce.
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • bak hala duruş diyo ya!!! ne duruşu? müzik piyasasında ne yılı?

    bar grubu olmakla beste grubu olmak farklı şeylerdir. örneğin bar piyasasında çok iyi olan, çok tutulan ve çok para kazanan Soul Stuff denilen grubun besteleri yoktur. Flu'nun ha keza, whatzzup'un bir o kadar bestesi yoktur.
    "aykırı duruş"un ne olduğunu bir önceki mesajımda anlatmıştım. sahneden uyduruk uyduruk önüne gelene sataşmak, sözde laf sokmak ne bir duruş ne de orjinallik olabilir. zaten mikrofon sendeyken başkasının sesi duyulmaz. o zaman da hazırcevap sayılırsın. bunu da ordaki sarhoşlar çok sever.
    raindog yıllardır müzik piyasasında, coverlarıyla bulunmaktadır. 1000in üzerinde performans yapmanın; geceleri bar sarhoşlarını, kız tavlamaya çalışan çocukları eğlendirmeknin başka piyasaya bir artısı yoktur. bu piyasadaki yılları bestelerinin güzel olmasını gerektirmez. çünkü bunlar tamamen farklı piyasalardır.

    birilerinden etkilenmekle taklit ayrı şeylerdir. herkes birilerinden etkilenir. fakat yeni ortaya konan bir müzik parçasında ORJİNALLİK şarttır. diyecek birşeyi olmayanların yaptığı müzik de dinlenmez. bu grup zaten sevenlerini, yıllarca başkalarının parçalarını çalarak ve sahneden laf atarak kazandı. yani kendi orjinallikleriyle değil; başkalarının şarkılarıyla. ama zaten sahnedeki o duruşu beğenen, bunu da beğenir illa ki. az önce de belirtildiği gibi; her malın bir alıcısı çıkar.
    Üye
    NORMALkerem
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • Uzun yıllar müzik piyasasının içinde olmak nasıl bi ölçüttür anladım Ajdar da müzik piyasasına gireli oluyo baya, iki sene nerdeyse...

    uzun yıllar anlayışınızın ve karşılaştırdıgınız kişilerin duruşları ile eleştirdiğiniz kişilerin duruşları arasındaki benzerliginiz ve bakış acınız olaganustu..bravo!

    Şu sözleri yazması gözümde değerini katlamadı bateristin. İsmail YK'da en yüzeysel bi kişinin bile anlayabileceği Allah Belanı Versin gibi bi şarkı yazmış, ne yani söz yazarı diye yüksek sanatçı mı diycez kendisine, tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil

    Kendisini sizin gözünüzde yükseltöeye, begendirmeye calısmadım.Calısmıyorum da..Calısmam da..zira onların boyle bir şeye ihtiyacları hiç yok.
    Bahsedilen ve örneklenen olayları daha bir iyi yorumlarsanız cok farklıs eylerden bahsediyoruz.

    "özenti" sıfatı yakıstıralan şeylerin aslının olmadıgından, albümün oldukca basarılı oluşundan, sanıldıgı gibi klipte "gay" görüntüsü verilmediginden, ve sizin kabullenmediginiz "duruş"un zaten varlıgından..Sudur ki Brian Molko David Bowie'den etkilenmiştir.David Bowie'de farklı birinden.
    Bu hayat bir zincirleme geçişler silsilesi..Bahsedilen de budur.
    Tıpatıp aynısıdır demek için yeterli kanıt yokken, sadece bir iki kere dinlediginizde yasadıgınız etkiyi genelleyip, hiç bilmediginiz tanımadıgınız gruBa etkilemeniz emeğe saygı degildir.Ama her yapılan şeyde bir emek vardır saygı duyalım demek de değildir.

    seneler boyu Placebo, Morrissey, Suede, Radiohead, Pulp gibi Britpop gruplarının şarkılarına yaptıkları kendilerine özgü cover'ların yanında, aykırı duruşları ve sahne görselliğinden asla imtina etmeyen yaklaşımları ile kendilerine sadık ve geniş bir dinleyici kitlesi yarattılar.

    Bu acıklamayı bir kez daha okumanız ve anlamanız dileğiyle...

    Dip Not: Muzik evrenseldir..Beğenidir.Zevktir.Tercihdir..
    Tercihler tamamen kişiseldir..Ama genellemek en büyük hatadır..Unutmamak gerek.
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • Uzun yıllardır piyasanın içinde bulunan bir grubu bu denli tek kelimede harcamak, müziğe gönül vermenin neresindedir?emeğin neresine saygı vardır?


    Uzun yıllar müzik piyasasının içinde olmak nasıl bi ölçüttür anladım Ajdar da müzik piyasasına gireli oluyo baya, iki sene nerdeyse...

    Bence bu klip ve özenti imajla grup kendini harcamış, yapılan yorumlar sadece bu durumun dile getirilmesidir, sadece yorumla bi grup harcanmaz ama izlediğim kadarıyla grup bunu sadece kağıt üzerinde değil, aktiviteye döküp becermiş.

    Emeğe saygı demişsin son olarak, çoğu kişinin de söylemek istediği bu; emek verin, bi şeyler üretin... Böyle aceleye gelmiş, birilerine benzetilmiş, kendini arayan bi grup gördüğümde emek bunun neresinde sormadan geçemiyorum açıkçası.

    Grubun bateristinin tüm sözleri yazdığını biliyorsunuz


    Şu sözleri yazması gözümde değerini katlamadı bateristin. İsmail YK'da en yüzeysel bi kişinin bile anlayabileceği Allah Belanı Versin gibi bi şarkı yazmış, ne yani söz yazarı diye yüksek sanatçı mı diycez kendisine, tabi ki grubu İsmail YK'yla da kıyaslamamak gerek ama yine de grubun sözleri kendisinin yazması bi ölçüt değil, hele ki tartıştığımız şey sözlerden farklıyken. Demek istediğim; grubun şarkı sözleri ve müziği olağan üstü olsa bile "duruş" yok, ki bu günümüz müzik endüstrisinde iyi grup ve kötü grup arasındaki önemli ayrım kriterlerinden biri. ;)
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • 1999 yılından beri aynı tarzda çalan bir grubun sürekli birilerine benzetmeye çalışmak ne denli doğrudur ki?Kendilerine has tarz derken nereye kadar..Milyonlardan çok "kendine has" bir tarz bulunuyor.Bir tarzın baska bir tarzla kesişmesi cok garip değil sanırım.

    Atılan çığlığın muse solistine benzemesi, fotografların Brian Molko'ya benzemesi,sahnede gördüğünüzde de Morissey havası alacaksınız.eee yani? Farklı bir tarzı "emo" ,"gay" diye eleştirmek..Ha bunu da eleştirmek ayrı bir garip durum ..Bu denli at gözlükleri var gözlerimizde işte..(!)

    Bu taklit midir? Özenmek midir?Etkilenmek midir?Bir yasama bicimi midir?
    Uzun yıllardır piyasanın içinde bulunan bir grubu bu denli tek kelimede harcamak, müziğe gönül vermenin neresindedir?emeğin neresine saygı vardır? Yeniliklere ne kadar açık olmakdır?Kaçınız albümü alıp bir dinleme zahmetinde bulundunuz?Kaçınız sarkının sözlerini incelediniz?Çalınan parçalardaki vokalin etkisini tartıştınız?
    Tabi bir gerçek var değil mi.."Türk insanı bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olur" Bravo!

    Albümdeki tüm parçaların söz ve müzikleri bu "taklit" denilen kişilere ait olduğunu biliyorsunuz?Grubun bateristinin tüm sözleri yazdığını biliyorsunuz? 2 düet dışında "birilerinin" iteklemesiyle, yardımlarıyla bunların başarılmadığını ? hı?

    Görünen köy kılavuz istemez lafı için çok erken!Her çıkan grubu da birilerine benzetmekten vazgecesek artık...?Varolan gruplar var diye, onları taklit etme, benzeme korkusuyla mı üretilecek bir şeyler..Ya da vazgecelicek?

    Marjinal olmaya çalışılmıyor.Kendilerini takip edenlere sordugunuzda cevap aynı olacaktır."Onlar hep öyleydi"..İlgi cekmeye calısmak ya da farklı basit alicengiz oyunlarına ihtiyacları da yok..Çünkü müziğin bir eğlence olduğunun da farkındalar..
    Ha ben avukat mıyım?Asla..Sadece verilen emeği, başarıyı ve yeteneği biliyorum..Konusuyorum..Anlasılırsa ne ala..!
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • Geçen dream tv yi açtım. Orda bi tane program var. Bi kızcağız sunuyo çeşitli jest ve mimiklerle. Mailleri falan okuyo. İnanılmaz istek alan bu şarkıyı yayınlayacaklarını söyledi. " Lan du bakalım hadi hayırlısı " diye içimden geçiriken klip zart diye girdi. İlk şaşkınlığımı üzerimden attıktan sonra klibin ne kadar da aceleyle ve bi o kadar da kötü çekilmiş olduğunu fark ettim. Bi müddet sonra imajlarına alışıyordum fakat arkadan gelen klavye riffleri bana Muse'nin Starlight isimli parçasını anımsattı. "n'oluyo ya" demeye kalmadan çikolatalar içinde kalmış ve halinden de gayet memnun gibi görünen makyajlı çıplak bi adam görünce kendimi tutamadım ve bastım feryadı... " İmdaat"!!!
    Üye
    bamya0
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • ''türkiyede ilk yapıldıgı icin tutulur gibi geliyor.'' yapmaa tutulacaksa senin benim sayemde tutulacak ki öyle bişey olacağını sanmıyorum (15 gotik bomba:))
    Üye
    melih_taz
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • bu nedir yahuu yan sanayi placebo resmen azcık kendileri olmayı deneselermiş
    Üye
    _black_
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • gereksiz adamlar.. onlardan çok var bizde..
    Üye
    chumbucket
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • yahuu nedir bu olay anlamıyorum, gay imajı yapıp, placeboyu taklit edip, muse'un müziğini çalıp ortaya çıkınca mükemmel grup mu olunur zannediyo bu insanlar, ya da bu sadece bi pazarlama stratejisi midir?!. Memlekette yabancı müzik de dinlendiğini, o taklit edilen grupların buraya gelip arada konserler verdiklerini, ve bişey taklit edildiği vakit bu memleketteki insanların bunun farkına varıp onlara prim vermeyeceğini birileri anlatsın şunlara.. Ne diyim Zakkum, yolunuz açık olsun..
    Üye
    erdemdulger
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • gerçekten helal olsun adamlara süper bi medeni cesaret var öyle bir klip çekipte ortalarda dolaşmak cesaret ister ama bence kesin tutar malum millet sever bu tarz şeyleri
    Üye
    spa235
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • kapakta placeboya benzemiş solistleri fakat şarkının girişinde muse gibi çığlık atmaya çalışmış başarılıda olmuş denemez ben kendine özgü bir tarzı olmasını isterdim bir de nedense ilk bakışta greenday grubuna benzettim ( her şeye de benzetmişim maşallah bana) şarkı pek hoş değil en azından ben beyenmedim beyenenlerede saygı duymak lazım öyle değil mi?
    Üye
    küçükkarakedi
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • genelleme yapma ama harbbiden hımı gotic diye dinleyenlere acıyorum
    23 Ocak 2007 Salı | Yazan: ChesterCharles


    harbi ha.. yılların power metal grubunu gothic yaptınız ya helal olsun..


    Power metal başka bişidir. Araştırırsan iyi olur. HİM le power metal i bağdaştıramadım ben ne alaka...
    Üye
    Spider-Man
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • emo bunlar emo özenti hivrenç böğğğğğğ
    Üye
    seffaff
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • ya çikolatadan nefret etmeye başladım emo lar mı gay ler mi karar veremedim
    Üye
    yagmurecceee
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • Her parçası muhteşem olan bir albüm.Mutlak edinilmesi ve defalarca dinlenmesi gerekmektedir.İlk dinleme/seyretmede özümsenemeyecek kadar kaliteli şarkıları mevcut.
    Albüm tanıtımını bekliyoruz efendim..
    Üye
    bdisaster
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • tek güzel olan şeyleri çıkış parçalarının adı :) ÇİKOLATA!!!! :P
    Üye
    kopalm_beraber
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • görür görmez aklıma placebo geldi ama neye yarar..
    Üye
    rock_nation
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • Mikrafona dolanmış janjanlı şeyle Rober Hatemo havası yakalanmaya çalışılmış galiba. :)

    Şaka maka ne çakma şarkıymış ya...

    O kadar çok zorlamamak gerekmiş demek ki, sonra böyle ne idüğü belirsin, ortaya karışık bi sonuç çıkabiliyo...

    Acıdım şimdi bu çocuklara, resmen saçma bi prodüktörün para hırsının kurbanı olmuşlar.
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • sevmedim bu grubu o kadar cok..ama ilerleyen zamanlarda görecegiz..bi değişim yasarlarsa..karsıma güzel bi sarkıları cıkarsa..
    Üye
    reunion
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • Bu ne ya ajlar bile daha iyi söyler bu şarkıyı şarkı zaten kötü ben böyle bi şarkı yazsam beni gruptan postalarlar. Ama böyle grupları görünce dinleyince seviniyorum biz daha iyisini yapabiliriz arkadaşlar sadece biraz güven gerekli böyle özentilikte hiç yakışmamış bu gruba cure havası var. gerek yok biz dinlediğimiz müzikleri dinlemeye devam edelim herşeyden önce kendimiz olalım fazlası zarar...
    Üye
    genetik
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • genelleme yapma ama harbbiden hımı gotic diye dinleyenlere acıyorum
    23 Ocak 2007 Salı | Yazan: ChesterCharles


    harbi ha.. yılların power metal grubunu gothic yaptınız ya helal olsun..
    Üye
    HereticSlave
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • http://www.youtube.com/watch?v=2jXarkrzQus
    Üye
    ortadunya
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • Vokal gün geçtikçe daha çok robert smith'e benziyordu... Evrim gerçekleşmiş...
    Üye
    hmtgkmn
    Tarih
    24 Ocak 2007 00:00
  • klibi ilk gordüğümde bu ne yav dedm.gorsellik desen yok vokal berbat şarkı sözleri "gokhanözen"vari.heralde elemanlardan birisinin pederde bok gibi para var dedim ki album yapabilmişler.placebo yu kes kopyala yapıştır.tamam her grubun etkilendiği gruplar vardır ama müzikal anlamda etkilen be kardeşim adam gibi beste yap.duman turkish nirvana işte baba gibi de yakışıyo bu isim çünkü müzik yapıyolar.millet neden tuttu bu kadar anlamadım bu adamları
    Üye
    smells_like_me
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • Bunlar ne be... Acayip acayip tipler. :) İsim zaten Yüksek Sadakat gibi "Eski Türkçe"msi... :P
    Üye
    ibanetze
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • him ve placebo karısımı.üstüne oynanmış bilerek sanki.sarkıyı travesti gibi sölemesinin dısında genç kızların ve teenage'lerin kalbinden vurucak kesin.klip olmuş sanki.ama şarkı olmamış.neyse hayırlara vesile olsun.
    Üye
    chemical beat
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • yeni bir "him"imiz oldu,15 yaş gotik kızlara hayırlı olsun

    genelleme yapma ama harbbiden hımı gotic diye dinleyenlere acıyorum
    Üye
    ChesterCharles
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • biraz placebo kaçmış sanki
    Üye
    punqui
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • Helal olsun bee takdire değer herşey istediğiniz gibi olur umarım
    Üye
    treeton
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • Parça o kadar kötü değil, klip de fena değil. Grubun uyumu da başarılı. Şarkıyı da beğenenler olacaktır, beğenmeyenler de. Fakat vokalin sesi, daha doğrusu ses rengi iyi değil. Ayrıca pop söyler gibi rock söylenmez. Bir de kılık kıyafet ve tavırlar yani kısaca imaj oturmamış. Bence sırıtıyor. Kurban, Mor ve Ötesi, Athena gibi farklı bir imaj düşünülmüş ancak olmamış gibi geldi. Neyse, hayırlı uğurlu olsun başarılar dileriz.
    Üye
    up_to_fly
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • Çok kötü bir şarkıya çok kötü bir vokal
    Üye
    nutu
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • yeni bir "him"imiz oldu,15 yaş gotik kızlara hayırlı olsun


    Muhteşem bi yorum:))))
    Üye
    Giovanni
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • ama ama volkan başaran üstad:( neden...neden...
    Üye
    siyahzeplinler
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • Imaji gecsinler,placebo nun mukemmel muzigini ornek alsinlar bence.Bitter End tadindaki ilk videolarini ve sarkiyi tutmadim.Iyi isleri taktir etmek lazim ama bana,bir Placebo hayrani olarak,hitap etmediler.Iyi isler bekliyoruz kendilerinden.
    Üye
    crancorei
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • yeni bir "him"imiz oldu,15 yaş gotik kızlara hayırlı olsun


    Ay VOkalisti Çok Yakışıklıııııııı hehehehe
    Üye
    RAMMS t EIN
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • fena.. muse, him , placebo al karıştır ama yapama durumu olmuş.

    olsun bunlarda olsun ki ilerde adam gibi bir grup çıktığında veya şuan çıkmışların arasında iyi olanların değerini bilelim sahip çıkalım.
    Üye
    furious
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • yeni bir "him"imiz oldu,15 yaş gotik kızlara hayırlı olsun
    22 Ocak 2007 Pazartesi | Yazan: haki72

    koptum =)))
    Üye
    posetcayy
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • ben placebo zannettim değilmiş :) placebo jr. olabilir ama onunda ne gereği var.bir placebo neyimize yetmiyor ki dimi ???..kayıtlarda da bi dandiklik var kanımca...
    Üye
    Spider-Man
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • oh oh oh...
    "aykırı duruşları, spekülatif, kışkırtıcı sahne performansları"

    bir örnekle açıklamak gerekirse; sevgililer günü, iş konuşmak için garage bara uğramışım. aykırı duruşlu sayın yusuf demirkol, spekülatif sahne şovu yapıyor; köşede duran bir çifte dönüyor ve: "bugün sevgililer günü; size bi bira ısmarlayım, iyi .ikişirsiniz" diyor. herkes buna bayılıyor. ne kadar yaratıcı. ne kadar orjinal, ne kadar aykırı bir duruş.

    bu adam sahneden kimseye sataşmadan ne kadar albüm satabilir acaba? üstelik rokçuların birbirine sataşması için rokçu magazin programları da daha yeterince yayılmadı. hadi hayırlısı, allahın belası.
    Üye
    NORMALkerem
    Tarih
    23 Ocak 2007 00:00
  • olmamış.çıkış parçası çok kötü.özellikle solistin sesi çok yetersiz ya albüm yaparlarken farkına varmıyorlar mı acep
    Üye
    maYBash
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • yeni bir "him"imiz oldu,15 yaş gotik kızlara hayırlı olsun
    Üye
    haki72
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • müzik tarzları him grubunu andırıyor.imaj olarakta vokalde boy george havası var.diğerleride cure mantığı.ama türkiyede ilk yapıldıgı icin tutulurgibi geliyor.
    Üye
    maske_75
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • solist hakkındaki düşüncelerimi söylesem bekçi beni bi daha garaj' ın önünden geçirtmez anasını satayım....bu ne..
    Üye
    kesh_junior
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • "Gavur icadı" diye buna deniyor herhalde.Ya da o çok başka birşey miydi ?

    İzlerken güldüren bir parodi."Zor geçen bir günün ardından köpekler gibi yorulmuş" adama pek iyi gelmez.

    Ali Ece'ye şu linki vermek istiyorum kabul ederlerse :)

    http://www.youtube.com/watch?v=bmGUh-19Jqg
    Üye
    rubber soul
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • http://www.youtube.com/watch?v=400X8lkJeRc

    ilk klip Çikolata'yı bu linkten izleyebilirsiniz.
    Üye
    radyokafa
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • bir muse ve placebo parodisi sandığım klipleri.... Kim yazmışsa çok güzel özetlemiş...
    Üye
    Iggy1977
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • bir muse ve placebo parodisi sandığım klipleri ne yazık ki gerçek bir gruba aitmiş. Normalde coverları iyidir belki, diğer parçaları da iyi olabilir, bilemiyorum, ama çıkış parçalarını beğenmedim.
    Üye
    oz
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • glam mi.. britpop olmasın?.. aslında grubu bilenler de bilir (yani tarzlarını!)
    Üye
    mayfly
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • glam mlam değil,3.dünya müzik piyasasının ısmarlama albüm projelerinden biri...dünyada muse,placebo,cure tutuyo,bizde bulalım bi grup o tarza yakın,süsleyelim satalım mantığı ile yapılmış bir prodüksiyon.maalesef o kalıba da oturmamış.umarım haketmediği ilgiyi görmez,doğal seleksiyon içinde yok olur gider...
    Üye
    gibson123
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • glam la ne alakası var
    Üye
    enkin
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
  • Henüz bulamadık albümü İzmir ahalisi olarak. Ancak daha önceki bar performanslarından ve izlediğimiz klipten anlaşılan şudur ki, glam bir grubumuz da oluyor galiba. Cümlemize hayırlı uğurlu olsun.
    Üye
    radyokafa
    Tarih
    22 Ocak 2007 00:00
Toplam 106 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler