The Rakes Sakin Tamar Zaman: 16 Şubat 2007 Cuma - 21:30 Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Rakes @ Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul

25 Ocak 2007 00:00
Sahnede: The Rakes
Sakin
Tamar
Zaman: 16 Şubat 2007 Cuma - 21:30
Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: VIP Balkon: 51 YTL
Tam: 39,50 YTL Öğrenci: 29,50 YTL
Bilet: biletix.com

18 yaş sınırı vardır.
- Sınırlı sayıda öğrenci bileti mevcuttur.
- Etkinlik günü bilet fiyatı kapıda, ayakta 45 YTL, VIP Balkon 55 YTL olacaktır

Kapı Açılış 21:30
Hakan Tamar ( DJ Set ) 21:30
Sakin 22:30
The Rakes 23:50

Radar Etkinlikleri için tıklayınız...

Radar Sunar: The Rakes

Yeni albümlerinin hemen öncesinde The Rakes ilk kez İstanbul'da

İstanbul'da Radar Live konserleri fırtınası devam ediyor. Temmuz ayındaki festivalde sahne alan Ms.John Soda, Crazy P., Dreadzone, The Paddingtons, The Youngsters sonrası aylık konserler Metric, Juliette and The Licks, Nouvelle Vague, Jazzanova, Maximo Park ve Ratatat ile devam etmişti. Günümüzün en parlak, en cazibeli isimlerini İstanbul'a getirmeyi misyon edinen Radar Live Şubat ayında da yeni neslin en sıkı gruplarından The Rakes'i Doritos ana sponsorluğunda misafir ediyor. Franz Ferdinand'la birlikte Avrupa'yı turlayan, yaz festivallerinin de aranılan gruplarından The Rakes yeni albümünü Mart ayında piyasaya çıkartıyor. Aynı ay içerisinde büyük bir albüm turnesine çıkacak olan grup yeni parçalarını ise ilk kez İstanbul'da çalacak.

THE RAKES

2000'li yılların başlarında kurulan The Rakes'in ilk albümleri "Capture / Release"i çıkarmaları 2005 Ağustos'unu buldu. Alan Donohoe (vocal), Jamie Hornsmith (bas gitar), Lasse Petersen (davul), Matthew Swinnerton (gitar)'dan kurulu İngiliz grup The Rakes müzikal etkilenimlerini The Cure, David Bowie, Blur, The Strokes, Phil Lynott, The Specials, LCD Soundsystem gibi isimlerden aldı. Grup daha çok İngiliz post punk/art rock grupları Franz Ferdinand, Maximo Park, Bloc Party, The Futureheads gibi isimlerle birlikte anılsa bile asıl itibariyle The Libertines, The Others vb. grupların çizgisine daha yakın bir duruş sergilemekte. Parçalarında iş hayatının sıkıcılığı ve gündelik hayatın monotonluğundan dem vuran The Rakes hem rock müzik takipçileri hem de dans müzikseverler tarafından beğeniyle karşılanan ilk albümleri sonrası Franz Ferdinand ile birlikte turneye çıktı.

Turne sonrası kendilerine White Rose Movement, Duels, Switches gibi isimlerin eşlik ettiği konserler serisine devam ettiler. Özellikle İngiltere'deki festivallerin aranılan gruplarından olan The Rakes bu sene de Reading Festivali'nde Maximo Park'tan hemen önce sahne aldı ve yine müthiş bir sahne performansı sergiledi. Mart 2007'de Arctic Monkeys ve Primal Scream gibi isimlerin prodüktörleri tarafından kayıtları gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandırması beklenen yeni albümlerini piyasaya çıkartacak grup yeni parçalarını da ilk kez İstanbul'da seslendirme imkanı bulacak. İstanbullu müzikseverler unutamayacakları bir konsere hazır olsunlar!

Yorumlar

  • bu konsere gidenler bana ulaşırsa sevinirim.
    Üye
    lou salome
    Tarih
    28 Ocak 2009 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler