Natalia Gous Zaman: 21 Şubat 2007 Çarşamba - 20:30 Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul Fiyat: 1.Kategori: 25,75 YTL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Françoise Groben Viyolonsel Resitali @ Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul

28 Ocak 2007 00:00
Sahnede: Natalia Gous
Zaman: 21 Şubat 2007 Çarşamba - 20:30
Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori: 25,75 YTL
2.Kategori: 16 YTL
Bilet: biletix.com

Françoise Groben Viyolonsel Resitali

Piyano: Natalia Gous

Program
L.van Beethoven: Viyolonsel - Piyano Sonatı, sol minör, Op.5, no.2
E.Fabregas: Viyolonsel ve Piyano için "Endülüs Renkleri"
Ara
S.Rahmaninof: Sonat, sol minör, Op.19

1990 yılında Moskova'da düzenlenen Çaykovski Yarışması'nda ikincilik ödülü ve Moskova Virtüozları ve Sanatçıları Birliği'nin özel ödülünü kazanan Groben, Avrupa'nın birçok bölgesinde ve Rusya'daki prestijli salonlarda sahne almıştır. Mstislav Rostropovich tarafından Cannes'da düzenlenen Midem Müzik Fuarı'nda sahne almak üzere davet edilen Groben ayrıca Japonya, Çin, ABD, Kanada ve İsrail'de de turnelere çıkmıştır.

Radyo ve televizyon için yaptığı sayısız kayıta ek olarak, EMI-Capriccio, Sony ve Naxos gibi şirketler için de kayıtlar yapmıştır. Oda müziği topluluklarının çok aranan bir üyesi olarak, 1997'den 2003'e kadar bir yaylı çalgılar dörtlüsüyle birlikte turneye çıkmak için kemancı Thomas Zehetmair'a katılmıştır. Grubun ECM için hazırladığı albüm, uluslararası alanda olumlu eleştiriler almakla kalmamış, 2003 yılında Gramophone Yılın Albümü ödülünü de kazanmıştır. Francoise Groben, 1695 tarihli bir Matteo Goffriller çellosu çalmaktadır.

Yorumlar

Taze haberler