Dorian Gabriel Zaman: 24 Şubat 2007 Cumartesi - 21:30 Mekan: Bronx - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 14 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dorian & Gabriel @ Bronx - Taksim - İstanbul

10 Şubat 2007 00:00
Sahnede: Dorian
Gabriel
Zaman: 24 Şubat 2007 Cumartesi - 21:30
Mekan: Bronx - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 14 YTL
Bilet: biletix.com

DORIAN

Dorian müziğe başladığı ilk günden şu ana kadarki birikimlerini su yüzüne çıkarıyor. 2000 li yılların başından beri iyi müzik adamlarıyla çalışıp müziğini oturtmaya çalışan grup son halini 2002 yılında aldı. 2002 yılı grup için daha da ciddi bir müzik yaklaşımının ve ilerlemenin göstergesi oldu. Başlayan festival performansları ve çeşitli konserlerle adını daha sık duyurmaya başlayan dorian, yapılan beste ve çeşitli yorumları stüdyo dışına taşımaya başladı.

Albüm çalışmalarını hızlandırıp aynı zamanda da çeşitli barlarda, cover çalışmalarının yanında bestelerini de insanlara dinletmeye çalışan grup belli bir noktada durup sadace albüm çalışmalarına odaklandı. Kendi tarzını yaratırken onlara ilham olan grup ve sanatçıların gölgesinde fazla kalmadan ilerlemeye çalışan grup, zaman zaman drum & bass, acid cazz, anadolu ve tasavvuf ezgilerini müziğinde yerinde kullanmaya özen gösteriyor.

9. Efes Dark Roxy Müzik Günlerine "rüyadan" adlı parçasıyla katılan grup 20.000 kişilik internet oyuyla jüri özel ödülü alarak yoluna devam etti, aradan geçen zamanı albumlerini tamamlamaya ayıran grup 2005 yılı mart ayında Türkiye de tarzları için olabilcek en iyi global müzik firması olan EMI music ile anlaştı. Albüm kayıtlarına nisan ortasında ATM stüdyosunda giren Dorian, albüm içerisine 10 parça koydu. "Yeniden Hayata" adıyla piyasaya sürülen albüm kısa süre içinde ciddi bir satış grafiği yakaladı ve Dorian gerek İstanbul gerekse diğer şehirlerde verdiği konserlerde binlerce hayranıyla buluştu.

GABRIEL

Gabriel üc aylik bir ön hazirlik dönemi diyebilecegimiz bir süreden sonra 3 Ocak 2004'te bugün ki kadrosuyla kuruldu. Vokal ve ritm gitarda Daghan Yazicioglu, bas gitarda Ismet Kisaoglu, solo gitarda Bahadir Sahin ve davulda Eray Cayli'nin bulundugu Gabriel, Istanbul'un her iki yakasinda haftasonlari bar programi yapti, bunun disinda da üniversitelerde ve Istanbul disinda da Eskisehir, Kocaeli, Edirne de özel konserler verdi.

Ayrica Deftones ve Pink konserleri gibi iki büyük organizasyonda ön grup olarak yer aldi. Gabriel'in cover repertuarinda Red Hot Chilli Peppers, Kings of Leon, Muse gibi güncel rock gruplarindan sarkilarla beraber kendi cover versiyonlarini hazirladiklari Depeche Mode, The Doors, Chris Isaac gibi bu müzigin klasik isimlerinden sayilabilecek müzisyenlerin sarkilarindan örnekler bulunmakta. Calismalarini kendi parcalari üzerine yogunlastiran Gabriel hazir olduguna inandigi bestelerine de performanslarinda yer veriyor.

Yorumlar

Taze haberler