Cem Adrian Zaman: 22 Mart 2007 Perşembe - 21:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23 YTL Konserde 18 yaş sınırı vardır. 1980 Edirne">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cem Adrian Konseri @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

27 Şubat 2007 00:00
Sahnede: Cem Adrian
Zaman: 22 Mart 2007 Perşembe - 21:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23 YTL
Konserde 18 yaş sınırı vardır.

1980 Edirne doğumlu olan sanatçı, İlk albümü "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım" ı 2004 yılında, ikinci albümü "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti"yi Aralık 2006'da dinleyicileriyle buluşturdu. Artık olabildiğince çok konser vermek isrediğini söyleyen Cem Adrian 22 Mart'ta Beyoğlu Hayal Kahvesinde sahne alacak.

Ünlü müzisyen Fazıl Say, Cem Adrian'ı şu sözlerle anlatıyor:
''Anlatması zor! En peslerden koloratur ötesi en tizlere yayılan, dile kolay, 4.5 oktavlık bir sese sahip. Sahip, evet! İç-sesi olarak da sahip: duygusuyla, hakimiyeti ve güzelliğiyle... Bütün bu renk ve ahenk paletine yön veren 'Cem-erkek-sesi', 'Cem-kadın-sesi', 'Cem-çocuk-sesi', sesleri, ses renkleri ve iç-sesleri... 'Hassas' diyor doktorlar; ses telleri normal insanin 3 katı uzunluğunda.''
Ankara'daki hocası İbrahim Yazıcı ''Cem Adrian gibi bir yetenek dünyaya bin yılda bir gelir'' diyor.

Cem Adrian ise işin teknik kısmından çok duygu kısmını önemsiyor ve kendini şöyle anlatıyor; ''Ben sahneye çıkarken detone de olurum, şarkı sözlerini de unuturum, hiç sorun değil, umurumda da değil. Ben oradayım ve "sadece" şarkı söylüyorum. Ben sadece o anla ilgilenirim. Bunu dışında, işte daha estetik durayım, daha yakışıklı görüneyim, sesim detone olmasın gibi kaygılarım yok.

Müzik dediğimiz şey, insanlara bir şey hissettirmek için hislerini paketlediği bir şeydir. Ben böyle hissettim böyle kaydettim ve sundum. Buna daha fazla lüks bulaştırmadan, o dönem içerisinde ve tam olarak o dönemin duygularını yansıtıyor ;Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım. Daha lüks bir ortamda kaydedip insanlara daha iyi bir pakette sunmak yerine insanlara alın işte en doğal müzik, size verebileceğim en doğal şey budur diyorum. Bunun kötü olabilecek hiçbir tarafı yok. Ben sesimi daha iyi sunmaya çalışmıyorum. Duyguyu sunmaya çalışıyorum. Sesimi daha iyi sunmak isteseydim giderdim daha iyi bir stüdyoda kayıt yapardım. Ama ben sesi değil müziği sunmak istiyorum.
'Aşk Bu Gece Şehri Terketti' ise Cem ADRIAN'ın 2. ancak ilk profesyonel stüdyo albümü. Kayıtlarına 2006 ocak ayında başlanan albümde söz ve müziği Cem ADRIAN'a ait 10 yeni şarkı ve düetlerden oluşan 3 yeni kayıt bulunmakta. Alternatif ve deneysel müzik kategorisinde yer alabilecek yapıt, Ankara'da Midas'ın Kulaklığı Stüdyolarında yaklaşık 6 ayda kaydedildi.

Yorumlar

Taze haberler