Daft Punk Zaman: 23 Haziran 2007 Cumartesi Bilet: biletix.com (http://www.biletix.com/webbiletix/soon.do?soonId=72) Paris'li Guy Manuel de Homem-Christo ve">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Daft Punk @ İstanbul

21 Mart 2007 00:00
Sahnede: Daft Punk
Zaman: 23 Haziran 2007 Cumartesi
Bilet: biletix.com

Paris'li Guy Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter'den olUşan Daft Punk hem albüm satışlarına hem de kritiklere göre tüm zamanların en başarılı elektronik müzik ortaklıklarından biri olarak kabul ediliyor.

Müzik kariyerlerine indie-rock topluluğu Darlin' ile başlayan ikilinin ekipmanlarına drum machine ve synthesizerları dahil etmesiyle Daft Punk'ın bugünki soundunun temelleri atıldı. Videoları ile de hafızalara kazınan "Da Funk" ve "Around the world" single'larıyla klasik mertebesine erişen ilk albümleri "Homework" techno, house, acid house ve electro türlerinin yenilikçi bir senteziydi.

2001'de yayınlanan synth-pop ağırlıklı "Discovery", İngiltere listelerinde 2 numaraya ulaştı. 70 ve 80'lerden alınan sample'ların yoğun olarak kullanıldığı albüm "One More Time", "Harder, Better, Faster, Stronger" gibi parçalarla grubun halihazırdaki hayran kitlesini daha da genişletti.

Prodüktörlüğünü yaptıkları ve 2003 senesinde yayınlanan uzun metrajlı animasyon "Interstella 5555:The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" ikiliyi müziğin de ötesinde alanlara taşıyarak görsel sanatlarda da prestijli bir isme sahip olmalarını sağladı. Film ile aynı zamanda yayınlanan remiks toplaması "Daft Club"tan 2 sene sonra son albümleri "Human After All" geldi. "Robot Rock" , "Technologic" gibi parçalarla grup bir kez daha hem müzikseverlerin hem de DJ'lerin gözdesi haline geldi.

Geçtiğimiz sene içerisinde "Musique Vol. 1 1993-2005 "isimli bir antoloji CD/DVD yayınlayan Daft Punk'ın yönetmenliğini yaptığı ilk film olan "Daft Punk's Electroma"nın prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapıldı.

1990'ların ortasından beri elektronik, rock ve hatta pop dinleyicileri tarafından attıkları her adım ilgiyle takip edilen Fransız ikili albümleri, robot personaları ve muhteşem sahne şovları ile günümüzün en büyük elektronik müzik olayı olarak görülüyor.

Yorumlar

  • Amanın....gidilesi...
    Üye
    2mi3
    Tarih
    22 Mart 2007 00:00
  • iyi de mekan yazmıyor burada:S
    21 Mart 2007 Çarşamba | Yazan: vast


    http://www.biletix.com/webbiletix/soon.do?soonId=72
    ıncelemenı tavsıye ederım cunkı bıletıx te de belırtılmemıs turne olarak goruluyor ama zamanla bellı oldukca garaj da yayınlanır sanırım
    Üye
    voodo_grv
    Tarih
    21 Mart 2007 00:00
  • iyi de mekan yazmıyor burada:S
    Üye
    vast
    Tarih
    21 Mart 2007 00:00
  • höst!! bu haber nereden cıktı böyle:s daft punk mı??? kaçırmayın derimmmm! (ben ankarada oldugum için kaçırıyorum da...) :(
    Üye
    vast
    Tarih
    21 Mart 2007 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler