Ursula Rucker Zaman: 6 Nisan 2007 Cuma - 23:00 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Amerikalı ünlü performans sanatçısı ve şair Ursula Rucker">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Ursula Rucker @ Babylon - Taksim - İstanbul

26 Mart 2007 00:00
Sahnede: Ursula Rucker
Zaman: 6 Nisan 2007 Cuma - 23:00
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul

Amerikalı ünlü performans sanatçısı ve şair Ursula Rucker hayata dair düşüncelerini kağıda döktüğü kelimeleri naif ve kendine özgü vokal tekniği ile seslendiriyor. Eleştirmenlerin ayakta alkışladığı Rucker, benzersiz tarzı ve repertuarıyla hayranlarının da büyük saygı duyduğu bir sanatçı.

Afro-Amerikan ve İtalyan kökenli bir ailede büyüyen Rucker, Temple Üniversitesinde ki gazetecilik eğitiminin ardından 1994 yılında Philadelphia Zanzibar Blue’da o güne kadar kadar sadece kendi için yazdığı şiirleri müzikle harmanlayarak ilk kez başkalarının beğenisine sundu.

Performansı büyük ilgi gören ve beklenmedik bir şekilde yeni bir kariyere başlamış olan Rucker, aynı yıl çok sayıda sanatçıyla birlikte sahne alırken aynı zamanda King Britt, 4 Hero, Jamaaladeen Tacuma, Josh Wink veThe Roots gibi prodüktör ve toplulukla stüdyo çalışmaları gerçekleştirdi.

İsmi kısa sürede geniş kitleler tarafından duyulan Rucker, güçlü ama bir o kadar savunmasız, incinmiş ama öfkeli duruşuyla dikkat çekti. Dans dünyasının en önemli isimlerinden King Britt prodüktörlüğünde ilk single’ı Supernatural’ı aynı yıl yayınladı. Amerika kulüp dünyasında bomba etkisi yaratan şarkı gerek orjinal versiyonu gerekse remix’leriyle çok sayıda dj’in setlerinde vazgeçemediği uluslararası bir hit oldu. The Roots, Do You Want More, Iladelph Halflife ve altın plak ödüllü Things Fall Apart albümlerinde Rucker ile sürekli olarak çalışmayı sürdürdü. Rucker 2001 yılında yayınlanan ilk albümü Supa Sista’ya kadar the Montreal Jazz Festival, the 1999 Winter Music Conference ve the 2005 Amnesty International Australia Freedom Festival’in de aralarında bulunduğu çok sayıda başarılı performans gerçekleştirdi. Sanatçı aynı zamanda dünya çapında sürdürülen Kadınlara Karşı Şiddete Son kampanyasının önde gelen isimlerinden biri oldu.

Jamaaladeen Tacuma, SYLK130 ve 4 Hero ile ABD ve Avrupa’da çok sayıda turne gerçekleştiren Rucker bu yıl yayınladığı son albümü Ma’at Mama’nın ardından dünya turnesini sürdürüyor.

Yorumlar

Taze haberler