Anima Gevende Zaman: 19 Nisan 2007 Perşembe - 21:00 Mekan: Roxy - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 15 YTL - 18 yas sınırı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Anima & Gevende @ Roxy - Taksim - İstanbul

4 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Anima
Gevende
Zaman: 19 Nisan 2007 Perşembe - 21:00
Mekan: Roxy - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 15 YTL
- 18 yas sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
Bilet: biletix.com

Roxy Müzik Günleri gruplarından Gevende ve Anima 19 Nisan Perşembe günü Roxy sahnesinde olacak. Konserde alt grup olarak ise yine Roxy Müzik Günleri gruplarından Project: TJB yer alacak.

2000 yılında kurulan ve bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli performans mekânlarında sahne almalarının yanı sıra, katıldıkları festivaller ve üniversite şenlikleri sayesinde müzikseverlerle buluşan Anima; Ceylan Ertem (vokal), Tuncay Korkmaz (mızıka, gitar, synthesizer), Ekin Cengizkan (davul) ve Murat Çopur'dan (bas gitar) oluşuyor. Sadece rock müzikten beslenerek müzik icra eden bir grup olmaktan öteye geçip, caz'dan trip-hop'a, blues'dan folklorik müziğe kadar birçok alanda gezinen Anima'nın latince karşılığı "ruh" ve müzik terimi olarak "derin bir anlam vererek çalmak" anlamına geliyor.

Yine aynı yılda kurulan ve Eskişehirli bir grup olan Gevende çalışmalarını "Psychedelic Folk" olarak adlandırıyorlar. Grup elemanları Ahmet K. Bilgiç (Ses & Gitar), Ömer Öztüyen (viola) C.Ömer Uygan (trompet) Okan Kaya (basgitar & cümbüş & ses), Gökçe Gürçay (davul, tencere, tava, damacana. Özellikle sahne performanslarında doğaçlamaya fazlaca yer veren grubun besteleme süreci tamamen sahnede gerçekleşiyor. Gevende vokali bir enstrüman gibi kullanıyor ve öteki enstrümanlar gibi performansa doğaçlama sözlerle katılıyor.

Yorumlar

  • Oradaydım.Harika bi geceydi..Beğenerek izledim iki grubu da..Yalnız eklemek istediğim önemli bir konu var:

    Çok sevdiğim arkadaşım Berkant ÇELEN,bir kaç aydır ANİMAnın yeni elektro gitaristliğini yapmaktadır.Kendisi yaklaşık 12 yıllık bir müzisyen olup,bu konuda tam bir virtüözdür..Berkantlı Animayı daha çok sevdim...:)
    Üye
    Detonate
    Tarih
    20 Nisan 2007 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler