Terry Callier Zaman: 25 Nisan 2007 Çarşamba - 21:30 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Fiyat: Ayakta: 28 YTL Masa: 44,50 YTL - 18 yaş sınırı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Terry Callier @ Babylon - Taksim - İstanbul

4 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Terry Callier
Zaman: 25 Nisan 2007 Çarşamba - 21:30
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat:
Ayakta: 28 YTL
Masa: 44,50 YTL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Garanti Caz Yeşili
Terry Callier

Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında folk-caz'ın gizemli sesi Terry Callier İstanbul'da hayranlarıyla buluşuyor.

Jerry Butler, Ramsey Lewis ve Curtis Mayfield'ın yakın arkadaşı olan Callier onların da desteği ile ilk stüdyo kayıtlarını 1962 yılında gerçekleştirdi. İlk single'ı ise aynı yıl Look At Me Now adıyla yayınlandı. Daha sonra 1970'lerin sonuna kadar çok sayıda performans gerçekleştirdi ve I Just Can't Help Myself, Turn You to Love ve efsanevi Sign of the Times'ın yer aldığı çok sayıda hit yayınladı ve the Montreux Jazz Festival'de unutulmaz bir performans sergiledi.

Daha sonra kendini kızına adayarak ani bir kararla 1983'te müziği bırakan Callier uzun yıllar University of Chicago'da tamamladığı bilgisayar programcılığı eğitiminin ardından yine orada çalışmayı sürdürdü.

İngiliz dj'lerin 1990'ların başında eski kayıtlarından yeniden keşfederek setlerinde yer vermeye başladıkları Callier'nin yıldızı bu kez beklenmedik bir şekilde İngiltere kulüp dünyasında parlamaya başladı. Ünlü Acid Jazz Records'ın başkanı Eddie Pillar'ın teklifini reddedemeyen Callier, hepsi birbirinden başarılı geçen kulüp performansları için Chicago ve Londra arasında mekik dokumaya başladı.

Terry Callier, 2000'lere yaklaşırken kulüp performanslarının ardından bu kez yeniden stüdyoya kapandı. Konuk olarak yer aldığı Beth Orton'un Best Bit EP'si ile sesi uzun yıllar sonra ilk kez hayranlarına profesyonel kayıtlarla ulaşırken bir yıl sonra 1998 yılında dönüş albümü Timepeace'i yayınladı. Albüm, dünya barışına gerçekleştirdiği katkı sebebyile Time For Peace ödülünü kazandı. Bu beklenmedik sürpriz sonucu Chicago Üniversitesindeki tüm öğrenci ve iş arkadaşları Callier'nin gizli tuttuğu müzisyen kimliğini de öğrenmiş oldular.

Callier Timepeace'ten bu yana aralarında Speak Your Peace ve 2005 tarihli Lookin Out'un da bulunduğu birbirinden başarılı beş albüm yayınladı. Sanatçı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Terry Callier - Vokal
Chris Kibble - Klavye
Dave Barnard - Bas
Bosco De Oliveira - Perküsyon
Gary Plumley - Saksafon & Flüt
Nicolas Michael France - Davul

Yorumlar

Taze haberler