Enrico Macias Program: 4 Temmuz 2007 Çarşamba Açık Hava Tiyatrosu - Çeşme - İzmir 6 Temmuz 2007 Cuma Parkorman - Maslak - İstanbul Özel">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Enrico Macias @ İstanbul & İzmir

5 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Enrico Macias
Program:
4 Temmuz 2007 Çarşamba Açık Hava Tiyatrosu - Çeşme - İzmir
6 Temmuz 2007 Cuma Parkorman - Maslak - İstanbul
Özel davetli: Ajda Pekkan

Musevi bir ailenin oğlu olan Cezayir doğumlu Enrico Macias, küçük yaşlarda gitar çalmayı öğrenirken bir yandan da büyüdüğü ortamdaki farklı kültürlerden etkilenerek kendine has bir üslup geliştirdi.

Bir yanda Kuzey Afrika kökeninden gelen oryantal altyapı, diğer yanda geleneksel Musevi müziği, bir diğer yanda da çocukluğunda çevresinde bulunan çingene kültürünün yansımalarını harmanlayan ENRICO MACIAS, müzik kariyerinde ilk büyük çıkışını 60'lı yıllarda ünlü Fransız sanatçı Gilbert Bécaud'nun önünde çalarak yaptı.

Farklı tarzıyla kısa zamanda hayran kitlesini genişleterek Fransa'nın dışına taşan ve Avrupa çapında şöhret yakalayan ENRICO MACIAS, özgürlük, barış, mutluluk mesajları veren huzur ve neşe dolu şarkılarıyla eleştirmenlerce "barışın sesi" olarak tanımlandı.

ENRICO MACIAS, bugüne kadar yayınladığı 38 albüm, 100'den fazla single, onlarca altın plak ve satışları dünya çapında 30 milyonu aşan eserleriyle müzik endüstrisinin en önemli isimleri arasında yer almaktadır. Müzik kariyerine yaklaşık 50 yıldır aralıksız bir şekilde devam eden ENRICO MACIAS son olarak geçtiğimiz yıl "La Vie Populaire" ve "Oranges Ameres" albümlerini yayınladı.

Sanatçının bugüne kadar 60'dan fazla parçası Türkçe sözlerle Türk sanatçılar tarafından yorumlanmış ve her biri büyük sükse yapmıştır. Bu parçalar arasında en çok bilinenleri Ajda Pekkan tarafından "Hoşgör Sen" adıyla yorumlanan "On S'embrasse Et On Oublie", Seyyal Taner tarafından "Son Verdim Kalbimin İşine" adıyla yorumlanan "Je Suis Content Pour Toi" ve Selçuk Ural, Juanito ve Gönül Yazar tarafından "Arkadaşımın Aşkısın" adıyla yorumlanan "La Femme De Mon Ami"dir.

Bugüne kadar Türkiye'de verdiği her konseri unutulmaz anlara sahne olan ENRICO MACIAS, birbirinden özel parçaları, eşsiz sesi ve sahne performansıyla 4 Temmuz Çarşamba akşamı İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu ve 6 Temmuz Cuma akşamı İstanbul Parkorman'da..

Yorumlar

Taze haberler