Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Battle of the DJs

7 Nisan 2007 00:00

Battle of the DJs; radyo boğaziçi tarafından, Battle of the Bands formatından yola çıkılarak bu sene ilki düzenlenecek olan bir yarışmadır. Türkiye'deki üniversite kulüplerinden herhangi birinin Battle of the DJs formatında bir yarışması olmadığı gibi, profesyonel olarak Türkiye çapında düzenlenmiş amatör DJ'lere hitap eden yarışmaların sayısı da yok denecek kadar azdır.

Battle of the DJs; amatör ve başarılı yeni isimleri, profesyonel DJ'ler ve plak şirketleriyle buluşturmak açısından çok önemli bir organizasyon olmasının yanında, katılacak isimleri kendi girişimleriyle ulaşamayacakları kadar geniş bir kitleye duyurması açısından da katılımcılara büyük avantaj sağlayacak bir yarışma olacaktır.
Katılım Şartları:

* Katılacak olan DJ'lerin daha önce ticari amaçlı bir albüm çıkarmamış olmaları şarttır.
* Katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.
* Katılımcı DJ'lerin 30 dakikalık bir seti, CD halinde radyo boğaziçi'ne göndermeleri gerekmektedir.
* Son katılım tarihi 25 Nisan 2007'dir.

Son başvuru tarihinden sonra şarkılar Battle of the DJs için açılacak olan siteye yüklenecek ve buradan oylamaya açılacaktır. Seçkin üyelerden bir araya getirilecek olan teknik jüri, elemeleri yapacaktır. Teknik jürinin belirlediği adaylar asıl jüri elemesine tabi tutulacak ve asıl jüri finalistleri belirleyecektir. 7-12 finalist belirlenmesine karar verilmiştir fakat istisnai durumlar göz önünde bulundurulabilir.

Teknik jürinin eleme tarihi nisan ayının son haftasıdır. Final gecesi ise 10 Mayıs olarak belirlenmiştir. Finalist olan DJ'ler, final gecesi 15'er dakikalık performans sergilemeye hak kazanacaklardır. Final gecesinde prodüksiyon şarkılarını bir set içerisine yerleştirip çalacaklar ve bu performansları sonuncunda asıl jüri tarafından yapılacak olan oylama sonucu ilk üç derece belirlenecektir.

Aynı zamanda kendilerinden izin almak koşulu ile finalist DJ'lerin şarkılarından oluşan Complation CD; final gecesine gelenlere, çeşitli radyolara ve isteyenlere radyo boğaziçi kulüp odasından dağıtılacaktır. Bunun dışında Elec-trip Records, yurtdışında birçok dijital müzik indirme sitesine finalist DJ'lerin şarkılarını koyacaktır.

Kaynak: radyobogazici.net

Yorumlar

Taze haberler