Suicidal Tendencies Zaman: 29 Mayıs 2007 Salı - 20:30 Mekan: Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: 34 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Suicidal Tendencies @ Balans - Taksim - İstanbul

11 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Suicidal Tendencies
Zaman: 29 Mayıs 2007 Salı - 20:30
Mekan: Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: 34 YTL
Bilet: biletix.com
- 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saatler kapı açılış saatleridir.

SUICIDAL TENDENCIES İLK DEFA TÜRKİYE'DE!!!

Crossover tarzının yaratıcılarından, müziklerinde hardcore / punk / thrash ve funkcore gibi birçok farklı elementi birleştirerek tam 25 yıldır dünyanın en özgün gruplarından biri olmayı başaran Suicidal Tendencies, Bronx Productions ve Mute Promotions organizasyonu ile 29 Mayıs 2007 Salı gecesi ilk defa İstanbul'da, onları yıllardır görmeyi bekleyen hayranlarının karşısında olacak!!!

Amerika'lı hardcore punk grubu Suicidal Tendencies 1982 yılında California'da kuruldu. Kuruluş kadrosundan kalan yegane isim ise grubun efsanevi frontman'i Mike Muir -namı diğer Cyco Mike-! Skate Punk akımının öncülerinden olsalar da müzikleri heavy metalden thrash metale hip hop'tan funk'a kadar pek çok farklı türü barındırır.

Grubun adı da o zamanlar bağlı oldukları eyaletteki akıl hastanesinin broşüründen seçip buldukları medikal bir terimden gelmektedir.

Seçtikleri isimden de cesaretleri belli olan grup, hiçbir zaman yanlış anlaşılma endişesi taşımadan tavırlarını tavizsizce sergilediler. Mike Muir liderliğinde 80'lerin başlarında kurulduklarından beri türün takipçileri ve yeni katılan gruplarını etkilemeye devam ediyorlar. İlk zamanlarında hardcore türünden örneklerle çıktıkları yolculukta, thrash metal de uğradıkları duraklardandı -skatepunk ekolünün yaratılışına katkıları Amerika'da müthiş bir hayran kitlesine sahip olmalarına vesile olmuştu-. Grubun kurulduğu ilk tarihlerde çektikleri en büyük sıkıntı konser verememekti, bunun da sebebi, grup elemanlarının yerel çetelerle bağlantıda olduğu ve konserlerinin anormal şiddetli bir güruha ev sahipliği yaptığının ülke çapında kulaktan kulağa yayılmasıydı. Gitgide büyüyen Suicidal Tendencies ismi yeraltına sığmamaya başladı ve patlamanın fitilini de Fronter adlı şirketle imzaladıkları anlaşma ateşlemiş oldu.

Takvimler 1983 senesini gösterdiğinde Suicidal Tendencies kendi adlarını taşıyan ilk albümleriyle piyasaya kendilerine yakışır bir giriş yaptı, albüm o güne dek çıkan tüm hardcore albümlerinden fazla satmakla kalmadı, Mtv'de "Instutuionalized" klipleriyle en çok yer bulan hardcore-punk grubu da oluverdiler. Aynı adlı şarkı, Emilio Estevez'in kült filmi Repo Man ve dönemin ünlü tv dizisi Miami Vice'ın bir bölümünde de -grubun da dizide rol almasıyla- yer bulmayı başardı.

Suicidal Tendencies erken yakaladıkları başarıya rağmen grup elemanlarının, bu başarının da önüne geçen kötü şöhretleri neticesinde ne yeni albümlerini yayınlayacak bir şirket bulabildiler ne de Los Angeles'ta 90'ların başına kadar sahne alabildiler. Gruptan haber alınamayan bu süre zarfında dağıldıklarına dair söylentiler bile çıkmış olsa da Mike Muir asla başarının peşini bırakmadı ve Caroline Records ile yeni albüm için anlaşma imzaladılar. Eleman değişikliklerinden sonra ise ortaya çıkan sonuç, içinde "Possesed to Skate" adlı yeni skate-punk marşının da bulunduğu “Join the Army” adlı albüm oldu. Bu albümle beraber Suicidal Tendencies severlere heavy metal dinleyen kitle de eklendi. Ve bu genişleyen kitle, gruba Epic Records'un da kapılarını açtı. "How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today" adlı yeni albüm ise grubun hardcore'dan heavy metal'e dönüşümünün miladı olarak kabul ediliyordu.

90'lara belki de en başarılı girişi yapan gruplardandı Suicidal Tendencies, "Lights, Camera, Revolution" grubu altın plak'la tanıştırmakla kalmadı, o yılın Mtv'de yayınlanan Headbanger's Ball adlı programda en çok istek alan kliplerden "You Can't Bring Me Down"ı da ekstrem müziğin tüm sevenlerine armağan etti. Gruba bu albüm sırasında, son yıllarda Metallica'dan da tanıdığımız, Robert Trujillo da dahil oldu. Trujillo'nun funk stili grubun müziğinde dikkate değer bir gelişimi de beraberinde getirdi. '91 yılında çıktıkları Queensryche turnesiyse grubu arena kitleleriyle tanıştırdı. '92 yılında çıkan “Art of Rebellion” adlı albümleri, grubun kariyerindeki en deneysel çalışmalardan birisi olma özelliği taşımaktaydı. Bu dönemde Trujillo ile beraber Muir, Infectious Grooves adlı bir funk metal projesine giriştiler, sonradan Jane's Addiction davulcusu Stephen Perkins gibi pek çok ünlü müzisyenin de katılımıyla "The Plague That Makes Your Booty Move" adlı ilk albümlerini de kaydettiler. Bu albüm piyasada tükenip tekrardan da basılması mümkün olmayınca, Mike Muir çareyi, albümü yeniden Suicidal Tendencies ekibiyle kaydedip "Still Cyco After All These Years" adıyla yayınlamakta buldu.

'94 yılında yayınlanan “Suicidal For Life” ise grubun duraklama döneminin başlangıcı oldu. Suicidal Tendencies adıyla best of albümler yayınlanırken Mike Muir hem Robert Trujillo ile Infectious Grooves için albümler kaydetti hem de Cyco Miko adıyla solo çalışmalara başladı. '90lı yıllar sona ererken başka bir ekiple Suicidal Tendencies'i toplayan Mike Muir '99 yılında “Freedumb” ve 2000'de” Free Your Soul and Save My Mind”ı yayınladı. O yıllardan beri farklı müzikal projelerde de yer alan Mike Muir, 2007 yılında yepyeni bir albüm için Suicidal Tendencies'i yeniden topladı, albüm öncesi "ısınma turu" kabul edilen ve sınırlı sayıda performansın sergileneceği Avrupa turnesinin şanslı duraklarından bir tanesi de 29 Mayıs gecesi İstanbul olacak!!!

Mike Muir - Vokal
Mike Clark - Gitar
Dean Pleasants - Gitar
Ron Brunner Jr. - Davullar
Steve Brunner - Bass Gitar

Yorumlar

  • mükemmel bir konserdi.
    Üye
    Anthrax34
    Tarih
    12 Temmuz 2009 00:00
  • yanarım yanarım o konseri kaçırdığım içn yanarım :-(
    Üye
    SlipKnoT_Shawn
    Tarih
    12 Haziran 2007 00:00
  • Aksama ordayız;)
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    29 Mayıs 2007 00:00
  • Şaka gibi :) harika bi konser olacak eminim o kadar yıl albüm dinne sonra adamlar karşımıza gelsin süper ya Evrenciğim biliyorum askerdesin ama ne yapalım ben askerdeyken de Orphanedland gelmişti :)) herkese iyi eğlenceler.....
    Üye
    Trouble
    Tarih
    29 Mayıs 2007 00:00
  • Vakti geçenler türkiye ye geliyorlar paraları bitiyor her halde.
    Üye
    A Dead Castle
    Tarih
    14 Nisan 2007 00:00
  • Mükemmel bir haber abimden duydum inanamadım netten araştırayım dedim çok iyi oldu yaf.


    Şakamı yapıyoruz arkadasım GaRaJ ' da yayınlanıyorsa dogrulugundan suphenmı var en basıtınden bılet yazan yere tıklıyıp gorebılırdın
    Üye
    2_
    Tarih
    14 Nisan 2007 00:00
  • Mükemmel bir haber abimden duydum inanamadım netten araştırayım dedim çok iyi oldu yaf. her ne kadar Mike Muir yaşlanmış olsada gidillmezmi bu konsere ya:) valla tüylerim diken diken oldu diyebilirim şimdiden konser heyacanına girdim. (3 sene önce rüyamda Mike Muir i gördüm bizim avcılara gelmiş kafe tarzı biryerde şarkı söylüyor şaşırdım! gittim yanına abi senin ne işin var bura nasıl olur yaf bilmemne derken Mike bana sevgilisinin türk olduğunu ondan dolayı geldiğini söyledi bende "abi yaf seni çok seviyorum yaf birisi bana en sevdiğin grup nedir diye sorduğunda direk Suicidal Tendencies diyorum" demiştim ama o beni hiç tınlamamıştı "iide banane der gibi bir ifade oluşmuştu suratında") ehehe :)
    Üye
    Anthrax34
    Tarih
    13 Nisan 2007 00:00
  • Şükür Tengri'ye ! Arabesk rock yapan Ortadoğu Rockerlar'ına ders vercek bir grup geliyor uzun zaman sonra..


    Keşke insanlar kendi kültürlerine bu kadar yabancılaşmasa. Bu yorumun altında sadece ve sadece hiç düşünmeden doğu dünyasını küçümseme görüyorum. Kaldı ki çok hoş bir müziği vardır ortadoğu'nun. Ama tabi , Metal batıdan çıktığı için küçümseyin doğuyu. Aferin , doğru yoldasınız...
    Üye
    Soulforger
    Tarih
    12 Nisan 2007 00:00
  • ankaraya da gelsinler yaa..
    Üye
    HereticSlave
    Tarih
    12 Nisan 2007 00:00
  • Şükür Tengri'ye ! Arabesk rock yapan Ortadoğu Rockerlar'ına ders vercek bir grup geliyor uzun zaman sonra..
    Üye
    Ubermensch
    Tarih
    12 Nisan 2007 00:00
  • ahah balans`ın içeriğiyle tezat oluşturacak konsepte sahip, azılası hoplanası konser.. biletler az bi daha ucuz olsaydı keşke
    Üye
    FlashRoyal
    Tarih
    12 Nisan 2007 00:00
  • Soğuk biralar yudumlanacak Balans'ta azılacak;var mı ötesi :)
    Yalnız bazı sitelerdeki haberlerde tarih olarak 30 Mayıs gösterilmiş...
    Üye
    ROSTOCKER
    Tarih
    12 Nisan 2007 00:00
  • Suicidal on yıl kadar önce gelseydi keşke. Biraz geç oldu sanki..
    Üye
    Nem
    Tarih
    11 Nisan 2007 00:00
Toplam 13 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler