Stanley Clarke Zaman: 17 Nisan 2007 Salı - 20:00 Mekan: JC's - Ortaköy - İstanbul Fiyat: 1.Set: 84 YTL 2.Set: 84 YTL Tüm Gece: 165 YTL # 18 yaş">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Stanley Clarke @ JC's - Ortaköy - İstanbul

12 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Stanley Clarke
Zaman: 17 Nisan 2007 Salı - 20:00
Mekan: JC's - Ortaköy - İstanbul
Fiyat:
1.Set: 84 YTL
2.Set: 84 YTL
Tüm Gece: 165 YTL

# 18 yaş sınırı vardır.
# 1.Set İçin en geç saat 20:30 da masada bulunulması şarttır. Aksi taktirde masa yerleri ücret iade edilmeksizin başka müşteriye satılacak ve misafirler barda ağırlanacaktır.
# 2.Set için kapılar 22:30'da açılmakta olup en geç saat 22:45'de gelinmesi şarttır. Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
Bilet: biletix.com

Stanley Clarke - Bas
Phil Davis - Keyboard
Ruslan Sirota - Keyboard
Ronald Bruner - Davul

Jazz dünyasına Philadelphia Academy of Music'den giriş yapan Clarke 1971'de jazz dünyasında büyük bir etki uyandırdı. New York'a gelmesinin hemen ardından ünlü grup liderleri olan Horace Silver, Art Blakey, Dexter Gordon, Joe Henderson, Pharaoh Saunders, Gil Evans, Stan Getz ve genç piyanist Chick Corea ile birlikte çalışmaya başladı.

Bütün bu müzisyenler kısa sürede Clarke'nin üstün akustik bas yeteneğinin kusursuz dengesini ve müzikal bütünselliğini fark ettiler. Sadece basslines da ki ustalığı ve basın geleneksel görevi olan timekeeping haricinde Clarke bas kahramanları olan Charles Mingus, Scott LaFaro ve diğerlerinin(basçı olmayan John Coltrane de dahil) etkisiyle melodi ve lirik duygu yüklü bir teknikle çalmayı başarmıştır. Clarke melodik solist rolünü basa verdi ve açıkça bunu da başardı.

Clarke ve Corea kurduğu Return to Forever adlı jazz/fusion grubu ile melodiyi basın kurması ve basın sahnenin önüne çıkarılması meyvelerini verdi. RTF quartetin her elemanının güçlü müzikal kişilikleri, komozitör yanları ve enstrümental sesleri için bir vitrindi. RTF 8 albüm kaydı yaptı, 2 tanesi altın plak(wildly başarılı Hymn of the Seventh Galaxy ve Classic Romantic Warrior), bir tanesi grammy ödülü(No Mystery)alan ve sürekli olarak farklı ödüllere aday oldu. Ve bu bir jazz grubuydu!

Daha sonra Stanley, elinde ünlü Alembic bası, tğm dünyada yankı uyandıran ‘round the world'u yayınladı. Ayrıca 1970'lerde ilk elden bas daha sonra tüm basçı/solist/bandleader ın peşinden geleceği bas devrimini başlattı. 1974 de adını verdiği Stanley Clarke albümünü çıkardı. 1976 da Stanley albüme adını veren parçanın gerçek bir bas ilahisi olarak anıldığı School Days albümünü çıkardı.

Clarke turnelerde liderlik eden, birçok ülkede altın plak almış albümlere sahip ilk basçıdır. Daha 25 yaşındayken efsane onun tanımlamak için kullanılırdı. Aynı zamanda elektrik ve akustik Basta virtüoz olarak nitelenen ilk basçıdır. Stanley 2 yeni enstrüman icat etmiştir: piccolo bas ve tenor bas. Piccolo bas New York Luthier Carl Thompson tarafından Stanley'in tarifine göre yapıldı. Tonu geleneksel elektrik bas gitardan bir oktav daha fazladır. Tenor bas ise standart alembic bastan çeyrek boy daha yüksek olan bir bastır. Bu enstrümanlar aracılığla clarke müzüğinin sınırlarını genişletmesini sağladı.

Akustik ve elektrik jazz dünyasının şimdiki kralı, 1981'de George Duke ile Clarke/Duke Project takımını kurdu. İkili “Sweet baby” ile en iyi 20 hit parça arasına girmeyi başardılar, 3 albüm çıkardılar ve bu günlerde kadar uzanan turnelere düzenlediler. Bir lider veya üye olarak katıldığı projelerin bazıları şunlardır: Jeff Beck (world tours, 1979), Keith Richards' New Barbarians (world tour, 1980), Animal Logic (Stewart Copeland ile iki albüm ve turneler, 1989), The "Superband”(Larry Carlton, Billy Cobham, Najee, ve Deron Johnson birlikte 1993-94), The Rite of Strings (Jean Luc Ponty ve Al Di Meola, 1995) ve Vertu' (Lenny White ile, 1999). Clarke neredeyse bir basçının alabileceği tüm büyük ödülleri almıştır. Bunlar arasında Grammyler, Emmyler, altın ve platin albümler, Rolling Stones'un yılın ilk yılın jazzcısı ödülü ve 10 yıl boyunca Playboy's Music Award en iyi basçı ödülü bulunmaktadır.

1985'lerde Sürekli peşinden koştuğu yeni başarılar Stanley'nin sınırsız yaratıcı enerjisini film ve televizyon çalışmalarına yönlendirdi. Pee Wee's Playhouse için Emmy adayı olan tema ile televizyon dünyasına giriş yaptı. Beyaz perde ise çok etkili filmler olan Boys N the Hood, What's Love Got to Do With It (the Tina Turner Story), Passenger 57, Higher Learning, Poetic Justice, Panther, The Five Heartbeats, Little Big League ve Romeo Must Die'de kompozitör, orkestra şefiliği, kondüktörlük ve performansı ile kendini gösterdi. Ayrıca Micheal Jackson'un Jon Singleton'un yönettiği “Remember the Time” adlı klibinde rol aldı.

Stanley'in sanat yeteneği klasik, jazz, R&B ve pop deyimlerini kapsar. Bir insan için herhangi birinde başarılı olmak yeterli iken, Stanley uğraştığı tüm alanlarda başarılı olmuştur. Ve Hala philedelphia lı gencin ruhuyla ilerlemye devam etmektedir.

2001 yılında, ilk aşkına daha resmi bir şekilde dönüş yaptı: konser vermek, albüm kaydı yapmak ve bas gitar çalmak. Bu inanılmaz müzisyenin biyografisi, Stanley'nin kendisi gibi, süreç içinde çalışmaya devam ediyor.

Yorumlar

  • Hayatımın aşkı ve idolüm.Stanley benim için bir çeşit bass tanrısıdır.
    Üye
    lugalgal333
    Tarih
    23 Kasım 2007 00:00
  • Maalesef ki, o gün sınavım olduğundan ve yeterli param olmadığından ötürü bu konsere katılamayacağım. Gerçekten çok önemli bir konser.
    Üye
    Sıkıcı
    Tarih
    13 Nisan 2007 00:00
  • izlenmesi gereken güzide bass çılarımızdan müthiş bi abi..bass'ı slap manyagı yapanlardan
    Üye
    _BASSIST_
    Tarih
    13 Nisan 2007 00:00
  • uh!! çok iyiymiş aslında ölmeden böyle birini görmek iyi olur kesinlikle ama biletler biraz pahalı gibi ölmek içinde erken zaten
    Üye
    Loki
    Tarih
    13 Nisan 2007 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler