Jose Carreras Zaman: 1 Haziran 2007 Cuma - 21:30 Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul Fiyat: 1.Kategori: 265 YTL 2.Kategori: 240 YTL 3.Kategori:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Jose Carreras @ İstanbul Arena - Maslak - İstanbul

13 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Jose Carreras
Zaman: 1 Haziran 2007 Cuma - 21:30
Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori: 265 YTL
2.Kategori: 240 YTL
3.Kategori: 165 YTL
4.Kategori: 111 YTL
5.Kategori: 83,50 YTL
Bilet: biletix.com

José Carreras

Belki de çok az sanatçı José Carreras'ın yaptığı gibi , 11 yaşında ilk kez sahne alışını uluslar arası bir operada gerçekleştirmiştir.Bu ufak bir iş değildi,José Carreras, Falla's Master Peter's Kukla Gösterisinde çocuk anlatıcı El Trujiman' ı seslendirdi,üstelik bu müzikalde ses performansı öyle zordu ki, çoğunlukla daha büyük birine sorumluluk verilirdi. José Carreras kendini ilk kez Liceo Barcelona da José Iturbi eşliğinde gösterdi.

Belki de nadiren, arada gecen sürede umut vadeden bir tenör olarak, 22 yaşına kadar aynı operada sahne aldı.

Londra kökenli Denny Dayviss,1971 de José Carreras'ı uluslar arası çıkışını bir konserde yapmak üzere Royal Hall Festival'ine davet etti.Sonradan da, Mefistofele (Faust) ve Adriana Lecouvreur (Maurizio) beraber seslendirmek üzere çağırıldı.

José Carreras daha sonra kendini Donizetti's Caterina Cornaro'nun İngiliz premiyerinde birden bire sahnede buldu: Montserrat Caballé'i dinlemek üzere Londraya geldi ve şans eseri programın asıl tenörü hastalandığında, kendisi için yapılması gereken için sadece iki günü vardı. O zamanlarda zaten Alfredo Verdi's La Traviata da Covent Garden performansıyla Londra dinleyicileri tarafından kabul görmüştü.

Maestro von Karajan, 1976'da José Carreras'la Verdi's Requiem de tenör ü seslendirmek için anlaştı ve 12 yıl boyunca,sanat ve kişisel ilişkileri devam etti, Salzburg, Berlin, Lucerna ve Viyana da kayda devam ettiler. 1991 Şubatında, Carreras Samson et Dalîla da Agnes Baltsa karşısında Samson u seslendirmek amacıyla için Royal Operaya geri döndü.

1991 günlüğü,Japonya,Almanya ve Kuzey Amerika gezilerini,geniş başarılı bir Avustralya gezisini ve Leoncavallo's I Pagliacci performansını içerir. José Carreras Barcelona 1992 Olimpiyatları açılış ve kapanış seremonilerinin müzik direktörlüğünü yapmıştır. 1992 Kasımında Zurih de, Giardano Operası Fedora da , Loris olarak sahne performansını gerçekleştirmiştir. 1991 de Royal Opera da Verdi'nin Stiffelio sahne performansıyla dünyaca alkışlanmıştır.

Kariyeri boyunca, sadece popüler İspanyol ve İtalyan şarkılarına değil, Lloyd Webber, Doğu Hikayesi ve Kuzey Pasifik gibi hafif müziklere de kısa yolculuklar yapmıştır. Daha sonra, dünya kupasından önce,1000 milyon insan tarafınca televizyonlardan izlenen Roma daki üç tenör konseri var.1994 Dünya Kupası için Teldec Classics sponsorluğunda,üç tenör bir araya gelir,ve bu dünyada büyük bir başarı kazanır. 1996 da Üç Tenör dünya turuna çıkar.

Romanza Final filminde, Julian Gayarre i canlandıran Carreras, sinemada da oyunculuk ve seslendirme yapmıştır.

Carreras a sunulan uluslarası ödül ve başarılardan bir kaçı Doktor Hc Barcelona Universitesi Tıp Fakültesi, Londra Royal Müzik Akademisi Onur Ödülü,Ömür boyu Onur Üyesi Baş Solist Viyana Operası , ve İtalya Büyük Usta Ödülü.1998 yılında,Barcelona da José Carreras Lösemi Vakfı kurulmuştır. Profesör E.D. Thomas ın da içinde bulunduğu dünyaca önemli bir ekip işbirliği ile, 1990 Nobel Tıp ödülü kazanılmış ve bu sayede Carreras Başkanlığa yükselmiştir.1997 Ocak ayında, José Carreras Fransa da konsey başkanı Mr. Roland Dumas dan Onur Lejyonunda ödül kazanmıştır.

José Carreras özel olarak Erato Disques için kayıtlar yapar ve albümü dünyada 500,000 kopya satarak en iyi satış yapan albüm sıfatını alır. 1996 Yılbaşında,Erato,1995 Yılbaşında Natalie Coleve Plácido Domingo ile birlikte verilen konserde canlı seslendirilmiş A Celebration of Christmas albümünü piyasaya sürer ve yine dünyada büyük satış rakamlarına ulaşılır.

Bunu José Carreras ın 1996 Viyana Müzikalinde Barbara Frittoli ile beraber seslensirdiği resital i Tosti - La Mia Canzone un piyasaya sürülmesi takip eder. Yeni albümü,My Romance da 1997 sonbaharında çıkmıştır ve Jose,opera ve The Merry Widow, The Student Prince, The New Moon, Carousel, South Pacific ve bir çok değişik eserle, romantik şarkılara yeni bir soluk getirmiştir.

Yorumlar

Taze haberler