The Supremes The Temptations Zaman: 4 Haziran 2007 Pazartesi - 21:30 Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Supremes & The Temptations @ İstanbul Arena - Maslak - İstanbul

17 Nisan 2007 00:00
Sahnede:
The Supremes
The Temptations
Zaman: 4 Haziran 2007 Pazartesi - 21:30
Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul
Fiyat:
1.Kategori: 138 YTL
2.Kategori: 111 YTL
3.Kategori: 83,50 YTL
4.Kategori: 67 YTL
5.Kategori: 56 YTL
- 18 yaş sınırı yoktur.
- Kapı Açılışı 19:00 / Konser Başlangıcı 21:30
Bilet: biletix.com

THE SUPREMES

Detroit'in Brewster konut projesinin sefaletinden doğan the Supremes Motown'ın en uzun soluklu hitlerinden ve "altmışların" en popüler kadın gruplarından biri haline geldi. The Supremes pop ve soul dünyasını birleştiren zarif bir tarzla şarkılarını söyledi. Bu grubun en büyük başarısı Motow'un eşsiz ve "yerli" şarkı sözü yazan ve üreten grubu olan Brian Holand, Lamont Dozier ve Eddie Holland (bkz. "Holand-Dozier-Holand") tarfından yapılan ve grup için birer biçilmiş kaftan olan şarkılarla birlikte geldi. Motown kurucusu Berry Gordy'nin himayesinde gerçekleşen the Supremes ve Holand-Dozier-Holand birlikteliği on yılın ortasında seçkin bir hit şarkılar demetinin vücuda gelmesini sağladı. Haziran 1965'te "Black in My Arms Again" adlı şarkı bilbord listelerinde bir numaraya yükselmişken, grup bir kaset kaydı gerçekleştirdi. Bu çalışmadaki diğer hit şarkılar "Where Did Our Love Go," "Baby Love," "Come See About Me" and "Stop! In the Name of Love." İdi.

"İngiliz İşgali" diye adlandırılan ve yabancı beat gruplarının listeleri altüst ettiği bir dönemde gerçekleşmesi bakımından grup için bir dönüm noktası olan bu olay çok etkileyiciydi. The Supremes ırkçı ayrımların oluşmaya başladığı bir dönemde siyah ve beyazları birlikte etkileyen modaya uygun bir cazibe ve duygusallık ortaya koyma maharetini göstermişti. Yerel olarak Motown'ın "tatlı kalpleri" olarak bilinen grubun potansiyelini Berry Gordy daha başından fark etmişti. "Bu üç kız beni sık sık – Eğer bize bunları hissettiriyorlarsa kim bilir koca dünyaya neler yapabilirler.- diye düşünmeye itiyor" diyor Gordy otobiyografisinde. Sevilmek. Bu sorunun tek cevabı the Supremes'in Motown'nın sesini temsil ediyor olmaları değil, onlar ayrıca birer şarkıcı ve "showgirl" olarak 60larda onlarda başka bir tek Beatles grubunun sahip olduğu bir popülerlik sayesinde dünya müzik tarihindeki yerlerini aldılar.

The Supremes'in üyeleri olan Diana Ross, Florence Ballard and Mary Wilson ilk kez Primettes adlı bir dörtlüde bir araya gelmişlerdi. Bu dörtlü, yerel ölçekte popülerlik sahibi bir grup olan ve sonradan adı the Temptations olarak değişen the Primes'e kardeş grup olarak kurulmuştu. Motown'ın "Hitsville" köşe başlarında ısrarla göründükten sonra the Supremes Ocak 1961'de ilk albüme imza attı. Grup gerçek seviyesini bulmakta yavaştı. Grup izleyen birkaç yılda sonuncusunu 1964'ün başında "When the Lovelight Starts Shining Through His Eyes" adıyla çıkardığı bir dizi başarısız single çalışmasıyla müzik hayatına devam etti. Bundan sonrası ise the Supremes'in rakipsiz yıllarıydı. 1964-69 yılları arasında bir düzine hite imza attı. Sözünü ettiğimiz şarkılara ek olarak grubun diğer liste başı şarkıları ise şunlardı: "I Hear a Symphony," "You Can't Hurry Love," "You Keep Me Hangin' On," "Love Is Here and Now You're gone," "The Happening," "Love Child" and "Someday We'll Be Together."

The Supremes, Motown'ın meşakkatli bir gecelik otobüs karavanı konserlerinden Copacabana gibi lüks gece klüplerine başarılı bir şekilde geçiş yaptı. Grup 1965 yazında Copacabana'da çok gürültülü bir gösteri sergiledi. Grup 1967 yılında ismini resmen "Diana Ross and the Supremes" olarak tescil ettirdi. Bu grubun lider şarkıcısı Diana Ross'un artan şöhretini bir göstergesi idi. Aynı yıl Florence Ballard gruptan ayrıldı ve onun yerine Cindy Birdsong gruba katıldı. 60ların sonlarında the Supremes sosyal duyarlılıklarının bir ifadesi olan "Love Child" adlı bir kayıt yaptı. Ross başarılı bir solo albüm sanatçısı ve film yıldızı olmak için 1969'da gruptan ayrıldı. The Wiz, Lady Sings the Blues and Mahogany gibi filmlerde rol aldı. Jean Terrel Ross'un yerini aldı ve grup "Up the Ladder to the Roof" and "Stoned Love" gibi şarkılarla hit çalışmalarına devam etti. Üçlü 70lere kadar şarkı söylemeye ve kaset yapmaya devam etti. Grubun kurucu üyesi Mary Wilson başka bir dizi üye değişiklikleriyle grubun ismini ve müziğini yaşatmayı başardı. Ballard zor zamanlar geçirdikten sonra 1976'da kalp problemi neticesinde hayata veda etti. 80lerin başında the Supremes'in sıfırdan büyük bir başarıya uzanan hayat hikayesi bir Broadway müzikaline başarılı bir şekilde uyarlandı. Dreamgirls. İzleyen dönemde ilk Supremes'lerden yaşayan ikisi hatıralarını yazdı. Mary Wilson Dreamgirls: My Life as a Supreme'i 1986'da, Diana Ross ise Secrets of a Sparrow'u 1993'te yayımladı.

THE TEMPTATIONS

Miras, yarın kadar keskin, bugün kadar önemli, dün kadar ruh okşayıcıdır. Legacy (Miras), Temptations'ın yeni mükemmel çıkışıdır ve bu proje, Amerika'nın en büyük premier grubunun kariyerlerinde önemli bir noktadır. Beşinci on yıllık sürelerinde, Temptations,çağdaş şehir müziğine yeni bir tazelik ve soluk getirmişlerdir.

Legacy, müziklerin yeni bir mixi,plakların ve yükselen seslerin yeni bir sesidir. Legacy tamamen seslerdir.Yaşamak için sesler, sevmek için sesler, dans etmek için sesler,azim ve zerafeti, R B müziğinin ritim ve romantizmini ifade etmek için sesler.

Temptations'ın bitmek tükenmek bilmeyen halinin arkasındaki yaratıcı güç Otis Williams "Legacy'i seviyorum" diyor. "Doğru şarkıları ve doğru prodüktörü bulduk, Benjamin Wright, Steve .Enerjimizi yükselten ve gücümüzü maksimize eden Harvey, Daniel Weatherspoon gibi isimlerle çalıştık". Temptations olarak bu benim 40. senem, ve hiç seslerimizi bu kadar yumuşak ve heyecan verici duymamıştım. Terry Weeks ve Ron Tyson,uzun soluk vaadeden vokalistlerimiz, G.C. Cameron,eski Spinners den bize katıldı. Sonuç ise şaşırtıcı.En iyi basçılardan Joe Herndon un eklenmesiyle,yeni çizgimiz bambaşka.Eskisinden çok daha fazla bir ateş gücüyle çalışıyoruz. İşte bu Legacy nin gücü.

Herndon, "Otis in çok doğal bir görüşü,background u idare eden sessiz bir gücü var" diyor".Eski Motown okulu dahisi ile işbirliğinde içinde, sesi sabit tutarken yaratıcılığı artırıyor. Otis bir yapıştırıcı."

"Temptations ile şarkı söylemek,yemek yeme zincirinin en üstünde."diyor Cameron. Ve başlama vuruşumu Lgecay ile yapmış olmak,onurlanmaktan çok daha büyük bir şey,bir lütuf gibi".

Chicago plağı "Love to the Music" den "You are Necessary in My Life (Wedding Song) ‘a kadar olan arada şarkıların inanılmaz düzeni,çok sayıda değişken ruhun ifadesidir.

"Stüdyodaki iletişim harikaydı" diyor Terry Weeks,"çok ilham verici ve sonu olmayan, bağlayıcı bir etki, kendi sesim nerede durdu,G.C nerede söylemeye başladı anlamadım bile" Jon ve Otis o kadar güzel sentez yaptı ki, bu grup olanların en iyisi".

'Mr. Fix It' ve 'Something Special" prodüksiyonlarını dinledikçe, sihrin uzun süreli grup olmaktan çok daha fazla,ve yılda 40 hafta dünya turunda olmanın inanılmaz bir gerçek olduğunu anladığını" ifade ediyor. Temptations da 22.yılını kutlayan Ron Tyson. Sihir hala yapılan müziğin nabzını ölçebiliyor olmamızda, kurulduğumuz andan beri hep eleştriye açık olduk ve inanın 2004 bizim için doğru zaman".

Otis ekliyor: "Geçmişe bakarsanız, bir değişiklik var. 60ların başında, 70lerde ve hatta 80lerde, David Ruffin, Paul Williams, Eddie Kendricks gibi kişilikler baskındı. Sonralarda, Smokey Robinson, Holland Dozier Holland, Norman Whitfield gibi büyük prodüktörler ortaya çıktı. Dahiden daha dahilerdi ve ben onlardan çok şey öğrendim.Ama bizim toplamımız, her birimizin kişisel halinden çok daha iyiydi. Ve bu birlikten doğan prodüksiyon ve hava bir çok kişisel oluşum, sarkıcı ve prodüksiyonun önüne geçti. İşte bu Legacy nin sihiri ve mistik havası. Sadece kişisel olarak kendimizi asla kutlamayız.Biz, bizi birbirimize bağlayan gücü, bizi yükselten gücü kutlarız.

Legacy'nin çıkış şarkısı kesinlikle,"Stil Tempting".Bu şarkı grubumuzun hala kalbinin çarptığını anlatıyor.Bizim hala ayakta olmamızdan çok daha fazlasını ifade ediyor. Bizim onur dolu geçmişimizden bahsediyor:Kendine güven ve kazanma. Her albümüzün bir öncekinden daha güzel olması asıl hedefimiz. En iyi karşısında test edilmeyi ve en iyi olmayı hedefliyoruz.

Çok abartılı bir yaklaşımda olsa, Temptations'a Tanrının grubu demek yanlış olmaz. Bunu söylüyorum çünkü bu kadar uzun süre ayakta kalabilmenin başka açıklaması olamaz. Bir sürü olumsuzlukla karşılaştık. Şiddetli ızdıraplar ve trajediler yaşadık. Moral bozuklukları ve hayal kırıklıklarına uğradık. Müzik piyasasının ve müzik modasının değişimine karşı direndik. Ve sonuç olarak buradayız. Sadece hayatta kalma çabası değildi bu bir mücadele öyküsüydü.

Legacy güzel müziğin gücüne tanıklık eder. Motown efsanesini geliştirir ve yıllar sonra, bu şarkıları oluşturmanın zaferini kutlar.Legacy hitlerin yeni dinamik çizgisidir.Geçmişe bir övgü ve bitmek bilmez,zaman kavramı olamayan bir sesle gelecekte her zaman "Stil Tempting" olacağının garantisidir.

Yorumlar

Taze haberler