Kultur Shock Zaman: 4 Mayıs 2007 Cuma - 23:00 Mekan: Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam:30 YTL Öğrenci:25 YTL “Müstesna Kabiliyetlere">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Kultur Shock @ Balans - Taksim - İstanbul

21 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Kultur Shock
Zaman: 4 Mayıs 2007 Cuma - 23:00
Mekan: Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam:30 YTL
Öğrenci:25 YTL

“Müstesna Kabiliyetlere Sahip Uzaylılar” geliyor.

Radyo Eksen; “İstanbul’da bir kültür şoku yaşayacaksınız” gibi hiç de yaratıcı olmayan bir girişle, uzun zamandır beklenen bir grubun, Kultur Shock’un konserini iftiharla takdim eder.

Çingene Punk mefhumunun her daim arkasında duran Radyo Eksen, gerçekleştireceği ikinci partisinde, konuk olarak bu türün en önemli temsilcilerinden Kultur Shock’u ağırlıyor.

Kultur Shock; 1998 yılında solist Gino Yevdjevich (Bosnalı Sırp) tarafından Seattle’da kuruldu. Bosnalı Hırvat olan gitarist Mario Butkovich ise çocukluğundan beri çingene müzisyenlerle birlikte turnelere çıkıyordu (Gitar çalmayı göçmen kamplarında yaşarken öğrenmişti). Bir diğer gitarist Val Kiossovski ise 1980’lerin sonlarında Bulgaristan’dan Amerika’ya göç etmişti. Bas gitarist Masa Kobayashi, gruba Japonya’dan dahil oldu. Davulcu Chris Stromquist ise Kultur Shock’a hem çingene punk ruhunu hem de latin ateşini getirdi. Seattle’dan kemancı Matty Noble ise aralarına eklenen son eleman oldu.

Şimdiye kadar 4 albüm piyasaya süren grup, ‘Mastika’, ‘Osman Aga’, ‘Mustafa’ ve ‘İstanbul’ parçalarıyla bizlere uzun zamandır dostluk mesajlarını da göndermeyi ihmal etmiyordu.

‘Balkan punk’ını, ‘çingene metal’i ve bildiğiniz ‘düğün müziği’yle birleştirip, üzerine Bulgaristan, Amerika, Japonya ve Bosna’nın isyanını ekleyin. Ortaya hiç de yabancı olmadığınız bir tür çıkıyor. Bu büyük şöleni kaçırmayın. Grubun şarkılarını dinlerken tek derdiniz “şimdi kafa mı sallanacak, göbek mi atılacak” olacak. ‘Mastika’yı mutlaka bir de onlardan dinleyin. 4 Mayıs’ta “Çingene”ler İstanbul’u ele geçirecek.

Yorumlar

Taze haberler