Chaka Khan Zaman: 19 Temmuz 2007 Perşembe - 21:30 Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul Fiyat: 1.Kategori: 138 YTL 2.Kategori: 111 YTL 3.Kategori:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Chaka Khan @ İstanbul Arena - Maslak - İstanbul

24 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Chaka Khan
Zaman: 19 Temmuz 2007 Perşembe - 21:30
Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul
Fiyat:
1.Kategori: 138 YTL
2.Kategori: 111 YTL
3.Kategori: 83,50 YTL
4.Kategori: 67 YTL
5.Kategori: 56 YTL

- 18 yaş sınırı yoktur.
- Kapı Açılışı 19:00 / Konser Başlangıcı 21:30
Bilet: biletix.com

Chaka Khan (Yvette Marie Stevens adıyla 23 Mart 1953'te Great Lakes Illiois'de doğdu) 1984'te yaptığı, Prince'in cover parçası "I Feel For You", dünya çapında bir hit olan "I'm Every Woman" ile ve funk grubu Rufus üyesi olarak tanınır. Kariyeri boyunca Grammy ödülleri de dahil olmak üzere, bir çok ödül kazandı. R&B şarkıcısı olarak tanınsa da müzik yaşamı boyunca funk, disco, jazz, ballads, hip hop ve pop gibi farklı tarzlara kaydığı olmuştur.

Gençlik Yılları

Khan Chicago'nun Kuzey kesiminde yetişti, ve 11 yaşında ilk müzik topluluğu olan Crystalettes'i kurdu. Lise yıllarında bir Afro-Sanat Tiyatrosu'na katıldı ve bir kaç yıl sonra da bir Afrika ismi olan "Chaka" lakabını benimsedi. 1969'da liseyi bırakarak Lyfe adlı bir topluluğa, sonrasında başka bir dans topluluğu olan The Babysitters'a katıldı. Her iki grupta da başarıyı yakalayamadı fakat eski American Breed üyesi Kevin Murphy ve Andre Fisher ile tanışıp Rufus'u kurduğunda talihi değişti.

Rufus Dönemi

1973'te tanınan Rufus, Khan'ın dinamik vokaliyle güçlenerek zamanın en iyi funk toplulukları arasında yer aldı. Stevie Wonder'ın da yardımıyla, "Tell Me Something Good" 1974'te hem R&B hem de pop müzik chartlarına girmeyi başardı. 1970ler ve 1980lerin başında grubun bir çok R&B hiti vardı. Bunlardan bazıları, "Tell Me Something Good", "Do You Love What You Feel?", "Masterjam", "Sweet Thing", "Once you Get Started" gibi parçalardı. Grup yarım düzine platinyum ve altın albüm, "Tell Me Something Good" ve "Sweet Thing" gibi de iki altın single kazandı ve Khan 1978'de kendi yoluna solo olarak devam etmeye karar verdi.

Solo Dönemi

1978'de Khan, Arif Mardin'in prodüktörlüğünde muhteşem bir disco hit haline gelen "I'm Every Woman"ı Chaka adlı albüm ile beraber kaydetti. Solo bir sanatçı olarak Ry Cooder'ın 1979 tarihli "Bop Till You Drop" albümünde back vokal yaptı. Daha sonra 1980'de Naughty adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde Luther Vandross, Cissy Houston ve Whitney Houston da yer almaktaydı. Sonraki albümü,What Cha' Gonna Do for Me ?, satışları iyi gitti ve en az iki şarkı Billboardlarda yer alarak hit haline geldi. ‘Night in Tunisia da albümde bulunan unutulmaz klasikler arasındadır.

1982'de Warner Brothers "Chaka Khan" albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde "Tearing It Up" ve Michael Jackson'ın "Got To Be There" isimli parçaları bulunuyordu. "Be Bop Medley" ile Grammy Ödülünü kazandı. Chaka Khan büyük ilgi toplasa da bu ilgi Warner Brothers'ın beklediği büyüklükte olmadı. "Chakra Khan"ın CDsi nadir bir koleksiyon parçasıdır çünkü Warner Brothers bu CDyi Amerika'da yayınlamayı reddetti. Hayranları Japonya'da yayınlanan bir CD için 100dolar ödemeyi göze almaktadırlar.

Jazz Deneyimi

1982'de Khan Freddie Hubbard, Joe Henderson, Stanley Clarke, Chick Corea ve Lenny White'ın da imzalarını taşıyan, "Echoes of An Era adında bir jazz albümü yayınladı. 1983'de Khan, Rufus ile son bir albüm kaydetmek için stüdyoya girdi ve Stompin' At The Savoy:Live adlı albümü kaydetti. Bu double albüm, Rufus klasikleri, Khan'ın solo hitleri ve bir kaç yeni şarkının live kaydından oluşmaktaydı. Bu hitlerden biri Khan'ın billboardlara geri dönmesini sağlayan "Ain't Nobody" adlı parçaydı.

Hip hop Dönemi

1984'te yayınladığı I Feel For You adlı albümünü yayınladığı sırada Khan'ın pop kariyeri sallantıdaydı. David Foster prodüktörlüğünde yayınladığı "Through The Fire" R&B top-ten listelerine girdi. Chaka 1985'te Krush Groove adlı film için "Krush Groove"u kaydetmiştir.

1990'dan Bugüne

Destiny ve C.K. gibi albümleri Khan'ı halen R&B listelerinde tutarken, pop kariyeri yine silikleşmeye başladı ve 1980lerin sonunda Avrupa'ya taşındı. Amerika'da unutulmadı ve 1990 yılında Ray Charles ile söylediği bir düet olan "I'll Be Good To You" ile bir Grammy daha kazandı.

1992'de Khan Thw Woman I am albümünü yatyınladı ve bu albüm de en iyi Ritim & Blues vokali performansı dalında Grammy ödülü aldı. Chaka'nın websitesine göre Khan 1995'te Dare You Love Me isimli albümünü çıkardı.

Khan sonraları Warner Brothers'tan ayrıldı ve "The Artist" ile bir anlaşma yaparak New Power Generation ile çalışmaya başladı. 2004 Kasımında Khan bir cover albümü olan ChassiKhan'ı kendi plak şirketi olan Earth Song Records'dan çıkardı.

Son Dönem

2006 başlarında Sony BMG ile anlaşarak yeni plak şirketi Burgundy Records ile çalışmaya başladı ve 2007'de son albümü olan I-Khan Divas'ı piyasaya sürdü.

Yorumlar

Taze haberler