Arif Sağ Kardeş Türküler Bülent Ortaçgil
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Halkevleri 75. Yıl Şenliği @ İstanbul Gösteri ve Kongre Mrkz. - Yeşilköy - İstanbul

26 Nisan 2007 00:00
Sahnede:
Arif Sağ
Kardeş Türküler
Bülent Ortaçgil
Hilmi Yarayıcı
Şevval Sam
Bayar Şahin
Haluk Levent
Halkevleri Halkoyunu Topluluğu
Halkevleri Çocuk Korosu
Zaman: 29 Nisan 2007 Pazar - 13:00
Mekan: İstanbul Gösteri ve Kongre Mrkz. - Yeşilköy - İstanbul
Tarif: Eski Mydonose Showland - Aksaray - Havalimanı hafif metro hattını kullanarak CNR EXPO, Dünya Ticaret Merkezi durağında inerek fuar alanına ulaşabilirsiniz.
Fiyat: Tam: 12 YTL
- 6 yaşından küçükler içeriye alınmamaktadır. 6 yaş ve üstü bilete tabidir.
- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası alınmayacaktır.
Bilet: biletix.com

Bağlamanın virtüözü Arif Sağ; Anadolu halk şarkılarını kardeşlik coşkusuyla yorumlayan ve kardeşçe yaşama umudunu çoğaltan Kardeş Türküler; ülkemiz pop müzik tarihinin büyük ustalarından Bülent Ortaçgil; insanın ve müziğin değerlerini doyumsuz yorumu ile kaynaştıran Hilmi Yarayıcı; Karadeniz halklarının sevdalarını, sevinçlerini ezgileriyle dinleyicilerine aktaran Bayar Şahin, sanatçının anısına Kazım Koyuncu şarkılarıyla Şevval Sam ve Haluk Levent Halkevleri'nin 75. Yıl Şenliği'nde sahne alıyor.

1932 yılında savaşların parçalayıp, darmadağın ettiği yoksul bir halkın yaşamını; kitapla, bilimle ve sanatla değiştirmek için kuruldu Halkevleri. Ülkemizde tiyatronun, edebiyatın, halk sanatlarının, sinemanın bir çok ustası Halkevleri'nde yetişti. Çeşitli kesintilere rağmen her dönem kendini yeniden var edip ilerici görevlerine her gün bir yenisini ekleyerek 75 yıldır yoluna devam eden Halkevleri kültür ve sanat değerlerinin halkın içerisine yayılarak zenginleşmesinde, gelecek kuşaklara aktarılmasında, ilerici değerlerin sahiplenilip geliştirilmesinde büyük bir rol oynadı. Halkevlerinin 75 yıllık onurlu tarihi aynı zamanda ülkemizde demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün, bağımsızlığın, halkın haklarının savunusunun da tarihidir.

İstanbul Halkevleri; Halkevleri'nin 75. yılında bu tarihin yazılmasında katkıda bulunmuş, bu tarihe tanıklık etmiş tüm dostlarını ve tüm İstanbulluları 75. Yıl Şenliğine çağırıyor.

29 Nisan 2007'de İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne İstanbul'un dört bir yanından gelecek katılımcıları, müziğin duayenlerinin dilinden ezgilerle, unutulmayacak, coşkulu bir Şenlik bekliyor. Şenlikte değerli sanatçıların dışında Halkevleri Halkoyunu topluluğu ve Halkevleri Çocuk Korosu da sahne alacak. Halkevleri 29 Nisan'da İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne ulaşım için İstanbul'un merkezi noktalarından ve bir çok mahallesinden otobüs kaldıracak.

Otobüs kalkış yerleri hakkında ayrıntılı bilgiye, www.halkevleri.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Taze haberler