Natalie Cole Zaman: 12 Temmuz 2007 Perşembe - 21:30 Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul Fiyat: 1. Kategori: 215 YTL 2. Kategori: 165 YTL 3.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Natalie Cole @ İstanbul Arena - Maslak - İstanbul

26 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Natalie Cole
Zaman: 12 Temmuz 2007 Perşembe - 21:30
Mekan: İstanbul Arena - Maslak - İstanbul
Fiyat:
1. Kategori: 215 YTL
2. Kategori: 165 YTL
3. Kategori: 111 YTL
4. Kategori: 83,50 YTL
5. Kategori: 56 YTL

- 18 yaş sınırı yoktur.
- Kapı Açılışı 19:00 / Konser Başlangıcı 21:30
Bilet: biletix.com

NATALIE COLE
LEAVIN'

Natalie Cole'un muhteşem yeni albümü Leavin' aynı zamanda hem cesur bir yenilik, hem de dünyanın en başarılı vokallerinden birinin geri dönüşünü simgeliyor. 26 Kasım'da Verve Records'dan çıkan album Cole'un verdiği 10 yıllık süreçten sonra tam anlamıyla ilham verici bir çalışmanın eseri olduğunu kanıtlıyor. Bu süreçte yakaladığı başarıyla albümleri dünya çapında 30 milyonun üzerinde satmıştır.

8 kez Grammy Ödülü alan, müzik listelerini defalarca sarsan vokalist bu albümünde Dallas Austin prodüktörlüğünde eski şarkılarından oluşan bir derleme yapmaya karar vermiştir. Çarpıçı parçaların içinde Aretha Franklin'in 1972 klasiği olan "Day Dreaming" gibi şarkıların yanısıra, Fiona Apple, Shelby Lynne gibi çağdaş yorumcuların eserleri de bulunmaktadır.

Aslında Leavin' Natalie Cole'un ikinci çıkışı değil, daha çok üçüncü veya dördüncü çıkışıdır. Nat King Cole'un kızı Natalie Cole, ismini 70ler ve 80lerde Capitol Records'dan çıkan bir seri başarılı albümle duyurdu ve bunun neticesinde Marvin Yancy ve Chuck Jackson ile çalışmaya başladı. Inseparable, Natalie, Thankful ve Unpredictable gibi albümlerden, : "This Will Be (An Everlasting Love)," "Inseparable," "Sophisticated Lady (She's A Different Lady)," "I've Got Love On My Mind" ve "Our Love" gibi en az beş hit parça listeleri zorladı. 1975'te en iyi yeni sanatçı, en iyi kadın R&B vokalisti dallarında Grammy Ödülü'nü kazandı. Sonraki sene "Sophisticated Lady" ile en iyi R&B vokal performansına layık görüldü. 80lerin sonunda Capitol'den ayrılarak bir kaç farklı plak şirketi ve prodüktör ile çalıştı. Bu süreçte "Miss You Like Crazy" ve "Pink Cadillac" gibi hit parçalarla farklı başarılara imza attı. Unforgettable:With Love'ın çıkışıyla Cole'un kariyeri yeni bir dönüş yaptı. Albüm listelere bir numaradan giriş yaptı ve yılın en iyi albümü ve en iyi geleneksel vokal performansı dalında Grammy Ödülünü aldı. "Unforgettable" aldı parçada son teknoloji kullanılarak Cole'un babasının sesi kullanıldı ve Nat King Cole ile duet yapması sağlandı. Bu parça da yılın kaydı dalında Grammy Ödülünü kazandı. Bu etkileyici çıkıştan sonra Cole'un kariyeri bir jazz havasına büründü ve kayıtları başka Grammy Ödüllerine layık görüldü. Leavin' ile bir kez daha yaratıcı bir atılım yaparak, hem tanıdık hem de yepyeni bir imajla karşımıza çıkıyor.

"Kendimi tekrar tekrar keşfediyorum," diyor Cole. Unforgettable bana yeni bir kariyer ve çok az sanatçının elde edebieceği fırsatlar kazandırdı. Beni haritaya bir jazz şarkıcısı olarak yerleştirdi ve albümü de bir müzik fenomeni haline geldi. Bu oldukça ender yaşanan bir durumdur. Ama şimdi başka bir şey yapma zamanı geldi çünkü bu sadece benim."

Ve böylece Cole geleceğe yöneldi. "R&B birikimimi canlı performansımla birleştirmeye başladım" diye açıklamasına devam ediyor, ""Unforgettable ile başlayarak dönüşü yapıp R&B'ye geçiş yapardım ve gösterinin sonunda "This Will Be" gibi bir parça ile seyirci ayaklanırdı. Bu enerjiyi özledim." Cole'un dediğine göre Leavin'in kaydındaki asıl kıvılcım umutsuzluktu. "Umutsuzluktan iyi şeyler çıkabiliyor." diyor, "Gerçekten farklı bir album yapmak istedim, fakat materyalim yoktu. Tur menajerim "niçin cover parçalardan oluşan bir album yapmıyorsun?" Diye sordu."Şimdiye kadar yaptığım da buydu" dedim. "Hayır, çağdaş parçaları alıp yorumla" dedi ve iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Bu albümün isminin Leavin' olmasının bir sebebi de bu. Bir değişimi simgeliyor, yeniye doğru bir değişimi."

Leavin'in hareketli ve yaratıcı yönünün sebeplerinden biri de Dallas Austin ile olan ortaklığı. "Başta onunla üç veya dört parça kaydetmeyi düşünüyorduk. Kendisi için uygun olduğunu söyledi. Bu onun için de bir yenilikti çünkü daha önce hiç cover şarkı yapmamıştı. O bir söz yazarı ve prodüktör. Ama buna rağmen benimle çalışmak istedi. Sonrasında 4, 5 şarkı derken tüm albümü benimle yapmaya karar verdi. Çok yorulduğumuz halde harika vakit geçirdik. Atlanta'ya gitmek içimde bir kıvılcım yarattı. Sanki Capitol Records ile ilk albümü kaydetmek için Chicago'ya gidiyormuşum gibi bir hisse kapıldım. Çok güzeldi. Çok yaratıcıydı. Günlerce 12-14 saat boyunca stüdyoda kaldık. Herkes aynı şekilde hissediyordu."

"Dallas'ın bana sunduğu neyin başarılı olup olmadığını görebilmemi sağlayan bir oyun alanıydı. Asla hayır demedi. Her zaman destek oldu ve bu benim için çok önemliydi. Bu şarkılarda yüklü çok fazla aşk var ve bence bu oldukça açık."

Leavin'deki şarkılar sadece aşk değil, aynı zamanda heyecan ve keşif yüklü. "Bunu geri dönüş olarak tanımlayabilirsiniz" diyor Cole. Natalie Cole'un son yorumları da gerçekten yeni bir sanatçının tutkusu ile çağdaş bir biçimde geri dönüşü simgeliyor.

Yorumlar

Taze haberler