Chiara Civello Zaman: 28 Nisan 2007 Cumartesi - 20:30 Mekan: JC's - Ortaköy - İstanbul Fiyat: 1.Set / Tam: 28 YTL Öğrenci: 18 YTL 2.Set / Tam: 28">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Chiara Civello @ JC's - Ortaköy - İstanbul

27 Nisan 2007 00:00
Sahnede: Chiara Civello
Zaman: 28 Nisan 2007 Cumartesi - 20:30
Mekan: JC's - Ortaköy - İstanbul
Fiyat: 1.Set / Tam: 28 YTL Öğrenci: 18 YTL
2.Set / Tam: 28 YTL Öğrenci: 18 YTL
Tüm Gece / Tam: 39,50 YTL Öğr:25,50 YTL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

New York'da yaşayan Roma doğumlu Chiara Civello pop, jazz kabare ve latin müzik etkisinde çeşitli müziklerle ilgilenen eklektik ve geniş kapsamlı bir şarkıcı ve bestecidir.

Civello geçmişte jazz performansları sergilemesine rağmen, o her zaman jazz şarkıcısı veya a bebop purist olarak nitelenemez. Belirgin bir tanım vermek gerekirse Civello, Sade, Basia, Norah Jones, Nellie McKay'a yakın albümler çıkarmıştır. Jazz etkisi hemen hemen her zaman Civello'nun pop albümlerinde kendini derinden gösterir. Amerika'ya yerleşmesiyle birlikte alto saksafon çalan Phil Woods ve gitarist Mike Stern gibi büyük jazz müzisyenleriyle çalışma fırsatı buldu. Civello'nun tüm etkilerini sıralamak zaman alabilir: Joni Mitchell, Sade ve Sting'den, Ella Fitzgerald, Julie London ve Billie Holiday gibi isimlere kadar uzanacak bu liste müzik hayatına fazlasıyla yansıdı. Astrud Gilberto, Gal Costa, Ivan Lins ve Antonio Carlos Jobim gibi büyük isimler üzerinden Brazilya jazzı ve popu da Civello üstünde güçlü bir etki bırakmıştır. Anadili italyanca olmasına rağmen, şarkı sözlerinin çoğu ingilizcedir. Civello 4 (ingilizce, italyanca, portekizce ve ispanyolca) dilde şarkı söyleyip, şarkı sözü yazabilmekte ve ingilizce performans sırasında az da olsa italyan aksanını hissettirmektedir. İngilizceye hakimiyeti çok üstün olan sanatçının aksanı, performansının karakterine etki eder.

Civello 17 yaşında hala italya da yaşarken, Mario Raja Big Bang için vokalistlik yaptı. Daha sonra İtalya'da çok meşhur olan jazz davulcusu Roberta Gatto'nun yanında çalıştı. 1993'de ünlü Berklee Kolej'den burs kazandıktan sonra Boston'a taşındı ve 1998'de buradan mezun oldu. Civello, Boston Jazz Society Award ve Cleo Laine Award gibi ödüllere de layık görüldü. 2000 yılında Civello Boston'dan tecrübeli prodüktör Russ Titelman ile tanıştığı New York'a taşındı. Titelman'ın birlikte çalıştığı diğer büyük isimler arasında Paul Simon, Rickie Lee Jones, Randy Newman, Eric Clapton, Steve Winwood, Gordon Lightfoot, James Taylor ve Brazilyalı sanatçı Milton Nascimento da vardır. Civello'nun ilk albümü olan "Verve" Şubat 2005'de Amerika'da yayınlandı.

Yorumlar

  • bi de caz dinliyoruz diye geçinirler.
    Üye
    DJ_Mark_ronson
    Tarih
    21 Eylül 2007 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler