The Red Chord Pickpocket Bleed Myself Tonight Zaman: 1 Mayıs 2007 Salı ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Red Chord & Pickpocket & Bleed Myself Tonight @ Studio Live - Taksim - İstanbul

1 Mayıs 2007 00:00
Sahnede:
The Red Chord
Pickpocket
Bleed Myself Tonight
Zaman: 1 Mayıs 2007 Salı
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 15 YTL

- 18 yas sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
Bilet: biletix.com (http://www.biletix.com/webbiletix/wtsEvent.do?eventCode=HRED1)

The Red Chord

Bundan beş yıl önce kurulmuş olan "The Red Chord" grubu, Massachusetts'in kuzey kıyı bölgesinden gelen grind-hardcore stilinden bir grup olup agresif müziği son haddine getirip hardcore, death, grind and metal türlerinin en iyi başarılarını birbirine yoğurmayı kendisine esas amaç edinmiştir. Grubun kurucuları Guy ile Kevin Gunface'i de kendilerine katılmaya davet etmişlerdir, çünkü 2000 yılında onlara bir gitarcı daha katılmış, Greg ise muhtemelen bas gitarcı olarak iştirak etmişti. Bu zaman zarfında "The Red Chord" underground stilinde en ünlü gruplardan birisi olmuştu. "Fused Together In Revolving Doors" adlı ilk albümü için 14 ülkede vermiş olduğu 400'ün üzerinde konserden sonra "The Red Chord" tüm dünyada 25 000'in üzerinde satış yaparak 2004'te şimdiki baterist Brad'ı keşfedip Metal Blade Records'ın yeni çıkışı için yoğun hazırlıklara başlamışlardır.

Geçen yılın başlarında "Metal Blade" ile bir sözleşme yapan "Thed Red Chord", en etkileyici "crossever" gruplarından hardcore, grind ve metal türlerinde farklı stilleri birbirine katıp karıştıran gruplardan birisi olarak takdir edilmiştir. Revolver, AP, Metal Hammer, Terrorizer, Unrestrained, Decibel ve Brave ile Bloody Knuckles de dahil olmak üzere, ağır müziği kendisine konu edinmiş ciddi periyodik müzik dergileri onlardan bahsetmekte, onları müzakere edilip söyleşilerini yayınlamaktadırlar. 17 Mayıs 2005'te en yeni albümlerinin çıkmış olmasıyla, The New England Hardcore & Metal Fest şenliği de olmak üzere, "Bury Your Dead" ile birlikte ortak bir turnuvaya katılmakla büyük bir olasılıkla bu yıl grubun en başarılı yılı olacaktır.

Ülkemizde fanları tarafından sabırsızlık la beklenen grup 15 Mayıs günü sevenlerine unutulmaz bir sahne showu sergiliyecek.


Pickpocket

Yaklaşık 4 yıldır bir arada olan grup 2003 yılında "8. Efes Dark Roxy Müzik Günleri" nde hem birincilik hemde "Efes Dark" özel ödülünü almaya hak kazanmıştır. Bununla beraber bir çok konser ve festival organizasyonunda tv ve radyo programlarında sahne almıştır. Repertuarında türkçe ve ingilizce besteleride bulunan grubun uzun sahne tecrübesi mevcuttur. İyi çalmanın ötesinde sahne şovuylada seyircinin aklında yer etmeyi başarmıştır. Yeri geldiginde çok sert gitar riff leri duygusal vokallerle harmanlanmıştır. Şarkılarda genelde duygusal bir hava hakimdir. Pickpocket müzikal anlamda dünyaya bakıldıgında underoath, thursday, a static lullaby gibi independent deftones, strata, funeral for a friend gibi mainstream gruplar ile karşılaştırılabilir.

Pickpocket ın müziğindede bunlar gibi gruplardan etkilendiği sound ve şarkı kalıplarına bakıldığında anlaşılmaktadır. Pickpocket stüdyo çalışmalarında gitar bass ve davulun binlerce varyasyonunu kullanıp bunu sözler ile beste haline dönüştürür. Grup şu anda çıkması planlanan albüm kayıtları ve festival organizasyonları ile ilgilenmektedir...

Bleed Myself Tonight

2004 yılı sonunda önceki projelerine son veren grup elemanları Bleed Myself Tonight olarak toplanmaya karar verdi. Dönem dönem eleman değişiklikleri yaşayan grup, bugünkü kadrosunu 2005 yılının ilk aylarında tamamladı. Çeşitli müzik tarzlarıyla ilgilenen grup elemanları müzikal zevklerini gruba yansıtmaya başladıkça, BMT'nin soundu da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Grup her ne kadar tek bir müzik tarzıyla anılmak istemese de BMT müziğinin hardcore/metal etkisinde olduğu söylenebilir. Yaklaşık 2 yıldır aktif olarak müzik yapan grup, değişik tarzdaki pek çok grupla da aynı sahneyi paylaştı. Yerli Türk grupları arasında Lifelock, Joke for a While, Missed Clown, Syntax Error, Pickpocket, In Between, Lityum gibi gruplar bulunmakta. Yabancı gruplar arasında ise ACME org.'un düzenlediği konserlerde Last Hope, 25ta Life, Manifestation gibi guruplar vardı.

Kısa bir zaman biriminde aktif olmasına rağmen BMT grubu oldukça büyük sayılabilecek planlar yaptı ve yavaş yavaş bu planları uygulama zamanı geldi. Grup son olarak album kayıt aşamasına gelmiş bulunmakta. Bu amaçla da yavaş yavaş şirketlerle görüşmeler başlamış durumda.

Yorumlar

Taze haberler