Yüksek Sadakat Zaman: 26 Mayıs 2007 Cumartesi - 23:30 Mekan: Chicago Bulls Bar - Ataşehir - İstanbul Fiyat: 31,50 YTL - 18 yaş sınırı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yüksek Sadakat @ Chicago Bulls Bar - Ataşehir - İstanbul

3 Mayıs 2007 00:00
Sahnede: Yüksek Sadakat
Zaman: 26 Mayıs 2007 Cumartesi - 23:30
Mekan: Chicago Bulls Bar - Ataşehir - İstanbul
Fiyat: 31,50 YTL

- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından 1997 yılında Filinta adıyla temelleri atılan Yüksek Sadakat grubu 2004 yılında son halini alarak, kendi adını taşıyan ilk albümlerini Ocak 2006'da DMC etiketiyle piyasaya çıkardı.

Vokalde Cemil Demirbakan, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut, gitarda Serkan Özgen ve bas gitarda Kutlu Özmakinacı'dan oluşan grubun Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer adlı şarkısı, kısa sürede bütün ulusal radyolarda 1 numaraya yükseldi ve Nielsen Music ölçümlerine göre Türkiye radyolarında en çok çalınan parça oldu.

Grup müziğinde rock'ın farklı dönem ve alt türlerine ait unsurları Türk coğrafyasına mal olmuş müzikal motiflerle birleştirirken, bunu yaparken rock'ın enerjisini kaybetmemeye de özen gösteriyor.

Albümden çıkan ve 19. yüzyıl İngiliz romancısı Thomas Hardy'nin "Çılgın Kalabalıktan Uzakta" (Far From The Madding Crowd) adlı romanına gönderme yapan ilk single Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer'de grup, dayanılması gittikçe daha güç bir hal alan şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen modern insanın ruh halini yansıtıyor. Albümün açılış şarkısı İhtimaller Denizi'nde ise, tutkulu aşkı kendi kıyametine dönüşmüş bir erkeğin yok oluşa giden yolda seve seve yürümesi hikaye ediliyor. Cemil Demirbakan'ın şarkının intro'sunda attığı olağanüstü gazel ile dikkat çeken Pervane, yine tutkulu bir aşkın günlük hayattaki yansımalarına halk edebiyatının en klasik imgelerinden pervane üzerinden ışık tutuyor.

Albümün en güçlü şarkılarından Kafile, özellikle enerji patlaması yaşanan nakaratıyla (Ben hem kalp hem bedenim / Nefestir ruhum benim / Aşk şarabı içerim / Tez gelse de ecelim) şimdiden Türk rock tarihinin klasikleri arasına girmeye aday. Döneceksin Diye Söz Ver Yüksek Sadakat'in sert parçalarda olduğu kadar baladlarda da iddialı olduğunu gösteren bir şarkı. Denizaltı tıpkı kendisinden sonra gelen Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer gibi kaçış ve gitmek teması üzerine kurulu bir progressif rock çalışması.

Grup elemanlarının albümdeki kişisel favorisi olan Aklımın İplerini Saldım, Uğur Onatkut'un yaylı düzenlemeleri ve Serkan Özgen'in gitar sololarıyla dikkat çeken bir aşk şarkısı. Albümün sondan bir önceki şarkısı Yine de güçlü nakarata sahip hızlı bir pop rock parça. Kapanış parçası İkarus ise sert gitar riff'leri ve agnostizme vurgu yapan sözleriyle dikkat çeken bir hard rock şarkısı.

Yüksek Sadakat'in Nisan 2005'te Doruk Müzik stüdyosunda grubun klavyecisi Uğur Onatkut tarafından kaydedilen albümünün miksaj ve mastering'ini Cem Büyükuzun yaptı. Albümdeki parçaların hepsinin söz ve müziği Kutlu Özmakinacı'ya düzenlemeleri ise gruba ait.

Albümün çıkışıyla birlikte bütün dikkatleri üzerine çeken Yüksek Sadakat, geçtiğimiz altı ay boyunca İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Çanakkale ve Bodrum'da çeşitli konser ve bahar şenliklerinde 10.000'i aşkın seyirci karşısına çıkarak verdikleri muhteşem konserlerle hayran kitlesini o kadar arttırdı ki, daha şimdiden Altın Kelebek 2005 TV Yıldızları Yarışması'nda En İyi Çıkış Yapan Grup, "Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer" ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Yılın Şarkısı ve İstek Vakfı Özel Anatur Oğuz Lisesi'nden de Yılın En Başarılı Grubu ödüllerini aldı.

Katıldığı sayısız rock festivali haricinde dünyanın en gözde festivallerinden biri haline gelen Rock'n Coke'un bu seneki programına dahil olan Yüksek Sadakat, ana sahneyi Muse ve Placebo gibi gruplarla beraber paylaştı.

İlk olarak Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer, ardından Kafile ile radyo ve televizyonlarda 1 numaraya kadar yükselen parçaların yaratıcısı Yüksek Sadakat, 3. video klibini geçtiğimiz haftalarda kendi isimlerini taşıyan albümlerinde en çok sevdikleri parça olan Akılım İplerini Saldım'a çekti. Ünlü film ve dizi yönetmeni Çağan Irmak'ın bir süredir üzerinde çalışmakta olduğu ve 13 bölümden oluşan "Kabuslar Evi" dizisinde kullanmak istediği Aklımın İplerini Saldım, konseptle bütünleşerek video klip haline getirildi.

Daha şimdiden birçok radyonun listesine girip, playlistlerinde ilk sıralara yükselen Aklımın İplerini Saldım'ın video klibi geçtiğimiz hafta Türkiye'de yerli müzik yayını yapan bütün TV'lere dağıtıldı.

Yorumlar

Taze haberler