Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Nükhet Ruacan'ı Kaybettik

8 Mayıs 2007 00:00

Kimi eleştirmenlere göre kendi kuşağının en iyisi, divasıydı. Aileden gelen müzik tutkusu ona küçük yaşlarda büyük işler yaptırdı.

Tatbikî Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde eğitim gördüğü 60’lı yıllarda Türkiye’nin en popüler kadın caz vokalistiydi.

Kendisine göre profesyonel caz şarkıcılığına 1974 yılında İsviçre’de başladı. O dönemde İsviçre ve Norveç’te Emin Fındıkoğlu ve Tommy Dodd orkestralarında çalıştı.

1977’de Türkiye’ye döndükten sonra verdiği konserlerle cazın Türkiye’de daha çok tanınması ve sevilmesine önemli katkıları oldu; ama kendisini daha fazla müziğe vermek, cazla daha çok beraber olmak istiyordu.

Bu yüzden 1979’da ABD’nin ünlü caz konservatuarı New York Conservatory of Music’te şan eğitimi aldı. 1982 yılından sonra da Türkiye’de çeşitli gruplarla çalışmaya devam etti.

Doksanlı yıllarda Ruacan adlı bir plak da hazırlayan sanatçı, Kültür Bakanlığı adına Çin ve ABD’de konserler verdi.

Caz müziğinin Türkiye’deki diğer önemli isimlerinden Neşet Ruacan’ın kardeşi olan Nükhet Ruacan, son 10 yıldır Bilgi Üniversitesi müzik bölümünde caz müziği dersleri veriyordu.

56 yaşındaki Ruacan ayrıca bu yıl NTV Rradyo’nun sponsorluğunda yapılan ‘Nardis Genç Caz Vokalistleri Yarışması’nda jüri başkanlığını üstlenmişti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Türk cazının divası, bugün (8 Mayıs 2007 Salı ) öğleyin İstanbul Moda Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yorumlar

  • Müthiş tatlı bir insandı, güleryüzlü, pırıl pırıl birisiydi. Gerçekten çok üzüldüm, allah rahmet eylesin.
    Üye
    Sıkıcı
    Tarih
    12 Mayıs 2007 00:00
  • haydi gel gidelim suna ablayaa merhaba diyelim suna ablayaa
    Üye
    funky jumping
    Tarih
    9 Mayıs 2007 00:00
  • bir meleğin sesi, bir melek...
    Üye
    aleister
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
  • Ailesi ve sevenlerine başınız sağolsun diyerek müzik dünyamızın değerli bir insanı kaybetmesinin üzüntüsü içerisindeyiz.. bir kere karşılaşmıştık, değerli bir insandı..
    Üye
    mayfly
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
  • Günümüzün en önemli seslerinden biriydi.Büyük üzüntü duydum.Allah rahmet eylesin.
    Üye
    ev kaplanı
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
  • Allah rahmet eylesin.
    Bu yazıdan anlayamadığım: 10 yaşında mı çok popüler bir caz vokalistiymiş? Tarihlere bakılırsa 1950/51 dogumlu gibi gorunuyor... Bir hata varsa duzeltilsin.
    Başımız sağolsun.
    Üye
    bessy2007
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
  • Türk müzigin basi sag olsun nur icinde yatsin
    Mekani cennet olsun
    Üye
    rockci_kiz
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
  • Kendisini çok geç tanımanın pişmanlığını duyarken;bu sabah burada vefatını duymak çok kötü geldi açıkçası... Gerçekten çok iyi bir müzisyendi... Türkiye'de böyle isimler çok az. Ve o süperdi.Hem iyi bir insan hem iyi bir müzisyendi.. Eminim O da yükseklerde uçuyor şimdi. Ne diyelim başımız sağolsun...
    Üye
    syarar
    Tarih
    8 Mayıs 2007 00:00
Toplam 8 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler