Samuel Torres Zaman: 19 Mayıs 2007 Cumartesi - 21:00 Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul Fiyat: 1.Set / Tam: 34 YTL Öğrenci: 22 YTL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Samuel Torres Band @ İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul

16 Mayıs 2007 00:00
Sahnede: Samuel Torres
Zaman: 19 Mayıs 2007 Cumartesi - 21:00
Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul
Fiyat: 1.Set / Tam: 34 YTL Öğrenci: 22 YTL
2.Set / Tam: 34 YTL Öğrenci: 22 YTL
Tüm Gece / Tam: 56 YTL Öğr:36 YTL
Bilet: biletix.com

- 18 yaş sınırı vardır.

-1.Set İçin en geç saat 20:30 da masada bulunulması şarttır. Aksi taktirde masa yerleri ücret iade edilmeksizin başka müşteriye satılacak ve misafirler barda ağırlanacaktır.

-2.Set için kapılar 22:30'da açılmakta olup en geç saat 22:45'de gelinmesi şarttır

- Salonda puro, sigarillo ve pipo içilmesi ve gösteri esnasında sessizliğin bozulması yasaktır.

- Masada kişi başına minumum harcama tutarı 40 YTL'dir.

Perküsyoncu, Kompozitor, Aranjör

Samuel Torres

Kolombiya dogumlu olan Torres Universidad Javeriana'nin müzik kompozitörlügü bölümünden mezun oldu. 12 yasinda perküsyon çalmaya basladi ve kisa sürede ailesiyle, arkadaslariyla ve sehirdeki farkli gruplarla çalmayi sürdürerek becerisini katladi. Her ne kadar klasik perküsyon egitimi almis olsa da; farkli stillerin, özellikle Latin ve jazz müziginin, soundunu ve ritmini kullanmayi sürdürdü. 1998'de dört yil boyunca dünyanin tamamini beraber dolastiklari Grammy ödüllü Arturo Sandoval ile Amerika'ya seyahat etti. Amerika sürecinde Tito Puente, Chick Corea, Poncho Sanchez, Pete Escovedo, Dave Valentin, Michael Brecker, Don Byron, Claudio Roditi ve daha birçoklari ile çalisti. Ayrica Florida Üniversitesi'nin Big Band'inda misafir sanatçi olarak sahne aldi. 4 Temmuz Esplanade 2000 ile Boston Pops'da, Singapur Sanat Festivali'nde, "5 de Mayo" Celebration 2001 ile The Nashville Symphony, The Hollywood Bowl Latin Festival 2001 ile The L. A. Philharmonic, Madarao, Japan'da 2001 Newport Jazz Festival'inde ve daha birçok etkinlikte yer aldi. Torres'in üstün perküsyon yetenegi ona "The 2000 Thelonious Monk International Jazz Competition Percussion for Hand" yarismasinda ikincilik getirdi. Torres zevk sahibi dinleyicilerin ilgisini çeken, zorlu bir müzisyendir. Hiz ve perküsyonu örtüstüren sanatsal, dinamik ve sakin vuruslara sahip olan müzisyeni The Boston Globe: " Samuel Torres tarafindan sunulan bir konga solosu hiç de insanca gözükmemektedir" cümlesiyle tanimlamistir. Ünlü perküsyon markasi Latin Percussion Inc, Torres'i perküsyon ögrenmek ya da bilgisini gelistirmek isteyenler için hazirladigi "Drum Solos Revisited" isimli DVD sinin leader'i, kompozitörü ve prodüktörü olarak seçmistir. LP'nin kurucusu Martin Cohen 25 yildir bu kadar yetenekli bir aranjör/prodüktörle karsilasmadigini iddia eder. 2004 yilinda dogustan yetenekli basçi Richard Bona ile çalismaya baslayan Torres, müzigin her alaninda yeteneklerini sergilemeye devam etmekte.

Manuel ValeraHalihazirda New York'ta yasamakta ve çalismakta olan Valera, Paquito D'Rivera, Brian Lynch & Spheres of Influence, Richard Bona, Dafnis Prieto Quintet, Vincent Herring, John Benitez, Donny McCaslin, Claudio Roditi, Louis Hayes, Giovanni Hildago, Dave Valentin, Nelson Gonzales, Juan Pablo Torres, William Cepeda, Eddie Gomez and Yosvany Terry ile çalismalari bulunan bir müzisyendir. Bir leader olarak Flint Jazz Festival, Rochester Jazz Festival, Williamsburg Music Festival, Hollywood Jazz ve JVC Jazz Festival gibi festivallere katildi. Blue Note, Dizzy's Club Coca-Cola, Birdland, Jazz Standard, the 55 Bar, Sweet Rhythm, Apollo Theatre, Town Hall, One Station Plaza, Deer Head Inn and Chris' Jazz Cafe gibi çesitli jazz mekanlarinda performanslar sergilemistir. Valera "Chamber Music America"nin 2006 yili yeni çalismalar ödülünün sahibidir. Diger ödülleri ise sirasiyla 2004 ve 2006 yilinda Jacksonville, FL'de düzenlenen "Great American Jazz Piano Competition" ikinciligi, 2005 yilinin Young Composers ödülü ve Jazz Journalist Association'in en çikis yapan sanatçi ödülü adayligidir.

Yorumlar

Taze haberler