Dirty Three Zaman: 6 Haziran 2007 Çarşamba - 21:30 Mekan: Roxy - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 22,50 YTL - 18 yaş sınırı vardır. Bilet:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dirty Three @ Roxy - Taksim - İstanbul

25 Mayıs 2007 00:00
Sahnede: Dirty Three
Zaman: 6 Haziran 2007 Çarşamba - 21:30
Mekan: Roxy - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 22,50 YTL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Nick Cave & The Bad Seeds'in kemancısı Warren Ellis, topluluğu Dirty Three ile birlikte İstanbul'da! Tuborg'un desteğiyle ilk kez gerçekleşecek Dirty Three konserinin tarihi: 6 Haziran mekanı ise Roxy.

Sanat galerileri için müzikler yapan klasik eğitimli keman ustası Warren Ellis rock müziğe duyduğu sevgisini ifade edebilmek için davulcu Jim White ve gitarist Mick Turner ile beraber Dirty Three'yi kurdu. İlk dönem agresif romantik parçalar üreten Dirty Three'nin müziğinde folkun, 20. Yüzyıl klasik müziğinin etkilerinin rock müziğin enerjisiyle birleştiğini rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz.

1994'de ilk albümleri "Sad & Dangerous" çıktıktan sonra Sonic Youth, Pavement, John Cale gibi isimler ile turneler sayesinde alternatif müzikler sevenlerin kalplerini kazanan üçlü ardından kendi isimlerini taşıyan ikinci albümlerini kaydettiler. Bu albüm sayesinde prestijli plak şirketi Touch & Go ile yola devam eden topluluk önemli çıkışlarını 1996 yılında "Horse Stories" ile yakaladı. Aynı yıl Ellis yurttaşı Nick Cave'in topluluğuna girerken, diğer üyeler Mick Turner ve Jim White büyük ozan şarkıcılar Bill Callahan (Smog), Will Oldham (Bonnie Prince Billy) ile ortak çalışmalara imza attılar. Kariyerlerinde önemli yere sahip "Ocean Songs" albümü ile daha melankolik, dingin bir müzikal iklime yönelen topluluk, bu çizgiyi 2001 yılına ait "Whatever You Love, You Are" ve 2003 yılında çıkmış olan "She Has No Strings, Apollo" albümlerinde sürdürdü. 2005'te çıkan son çalışmaları "Cinder"de Mekons'dan Sally Timms ve Chan Marshall'ın (Cat Power) vokallerine yer vererek şarkı formuna yöneldiklerinin işaretlerini verdiler.

Nisan ayında ATP Festivali'nin kuratörlüğünü yapan topluluk bu festivalde önemli bir konser grubu olduğunu bir kez daha ispat etti. Sadece enstrümantal müzik ya da post rock sevenlerin değil, aynı zamanda Nick Cave/ Bonnie Prince Billy gibi ozan geleneğini takip edenlerin gönlünde de taht kurmaya hazır olan Dirty Three'nin Roxy konseri Haziran konserlerinin gizli santraforu.

Program
Kapı Açılışı 21:30
DJ Hünkar 21:30 - 22:30
Dirty Three 22:30

Yorumlar

Taze haberler