Burak Buyruk Zaman: 13 Haziran 2007 Çarşamba - 22:00 Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 10 YTL - 18 yaş sınırı vardır. -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Burak Buyruk @ Studio Live - Taksim - İstanbul

1 Haziran 2007 00:00
Sahnede: Burak Buyruk
Zaman: 13 Haziran 2007 Çarşamba - 22:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 10 YTL

- 18 yaş sınırı vardır.
- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
Bilet: biletix.com

BURAK BUYRUK

20 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdu. İlk grubu Pozitif'i 1993 yılında kurdu. Bu grupla iki sene çeşitli mekanlarda çaldı. Aynı grupla o yıllarda Taner Öngür'ün düzenlediği "nükleer santrale hayır" konserlerinde kendi besteleriyle sahne aldı. 1994'te Mimar Sinan Üniversitesi sosyoloji bölümüne girdi. Üniversite yıllarında farklı yapılardaki gruplarla sahneye çıktı. Üniversite bittikten sonra bir dönem Doğan-Raks'ta mağaza müdürlüğü yaptı.

2000 senesinde Londra'ya gitti. İki sene yaşayacağı bu şehirde İrlanda'lı flüt ve Hindistan'lı tabla müzisyenleriyle popüler ingilizce pop ve rock parçalarını yorumlayarak çaldığı mekanların müdavimleri için yeni bir tat oluşturdu.

Londra dönüşü yaklaşık iki sene boyunca Siemens'te notebook sahibi Amerikalılara teknik destek verdi. Aynı dönemde Taksim Germir Palas'ta akustik program yapmaya başladı. 2005 yılında halen portföy yöneticisi olarak çalışmakta olduğu havacılık sektörüne girdi. 2006'da katıldığı Babylon'da düzenlenen Jack Daniel's rock müzik yarışmasında Yalnızlık Abidesi adlı parçasıyla göstermiş olduğu performansı nedeniyle Dream Tv'den özel söyleşi teklifi aldı ve söyleşi televizyonda yayınlandı.

Yarışmayla birlikte gelen talepler doğrultusunda elektro gitar, bas gitar, davul ve klavyeden oluşan grubuyla albümünde yer alacak bestelerinin düzenlenmesi için çalışmalarına hız kazandırdı.

Türkiye'deki popüler müziğin köşe taşlarından biri olacağına inanarak yola çıkan Burak Buyruk'un 80'in üzerinde sözü ve müziği kendisine ait bestesi bulunmaktadır. Özellikle Yalnızlık Abidesi, Ben Aşk İstiyorum, Bugün, Koşan Adam, Deli, Çirkin ve Kirli, O Artık Beni İstemiyor, Dönüş Yok adlı besteleri performanslarının sergilendiği mekanlarda yoğun ilgi odağı olmuştur. Yalnızlığı, hapsolmuşluğu, aşkı ve arayışı tamamen kendine özgü bir şekilde ifade ettiği şarkılarıyla ve karakteristik ses rengiyle farklı, güçlü, samimi sözler ve sesler dinlemek isteyen insanların hatta bu ihtiyacının henüz farkına varamamış olanların hüzün ve sevinçlerinde her daim kalacağı sinyalini vermektedir. Ayrıca besteleri dışında yorumladığı parçalarla da kendine has bir konsept oluşturmuştur. James, Morrissey, The Smiths, PJ Harvey ve Radiohead bu konsepti oluşturan grup ve sanatçılardan bazılarıdır.

Grup Üyeleri

· 1976 doğumlu gitarist Zafer Tuğriçeri 1998 yılında A.İ.B.Ü. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Gitar bölümüne girdi. Birçok tarzda farklı sanatçılarla sahne aldı. Birlikte çalıştığı sanatçıların gitar aranjelerini üstlendi. Kendisi çok sayıda öğrencinin eğitiminde aktif olarak da yer almaktadır.

· 1974 doğumlu klavyeci Başar Öğün lise yıllarında edindiği klavyesi ile müzikal tasarımlar yapmaya başladı. Bu ilgisi sayesinde ilerleyen yıllarda çeşitli pop, pop rock, reggae ve rock gruplarıyla sahne aldı. Halen özel bir şirkette makine mühendisi olarak çalışmaktadır.

· 1984 doğumlu bas gitarist Poyraz Eser Evlek 2000 senesinden beri bas gitar çalmaktadır. Beykent Üniversitesi'nde burslu olarak kazandığı İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görmek için İstanbul'a yerleştikten sonra 2003 yılında sahne hayatı başladı. Line, Bronx, Kemancı, Buddha, Alman Bira Evi gibi barlarda, birçok konser ve festivalde sahne aldı.

· 1986 İzmir doğumlu davulcu Necip Topçu müzik eğitimine 2000 yılında Ankara bando okullarının lise bölümünde fagot icracısı olarak klasik batı müziği eğitimi alarak başladı. Okulda branş enstrümanının yanı sıra davul eğitimi aldı. Oda orkestrası ve okul orkestrasının Türkiye'nin birçok ilinde ve üniversitesinde verdiği konserlerde icracı olarak yer aldı.

Yorumlar

Taze haberler