Volcano Jazz Zaman: 7 Temmuz 2007 Cumartesi - 21:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 17 YTL - 18 yaş sınırı vardır. Bilet:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Volcano Jazz @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

1 Haziran 2007 00:00
Sahnede: Volcano Jazz
Zaman: 7 Temmuz 2007 Cumartesi - 21:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 17 YTL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Volcano grubu 2005 yılında New York ta bir araya geldi. Grubun kurucusu Yavuz AKYAZICI, New York, New School Jazz Academy de okudu ve Jazz Performance bolumunden mezun oldu. Burada John Coltrane in bascisi Reggie Workman, Billy Harper, Buster Williams, Vic Juris gibi hocalarin ozel ogrencisi oldu. Universite egitimi esnasinda Mike Stern, Wayne Krantz gibi isimlerinde sahne aldigi 55 Bar da duzenli olarak calmaya basladi.

Mezuniyet sonrasi yaklasik 10 yil boyunca, Birdland, Knitting Factory, Auggie's gibi dunyaca unlu caz kuluplerinde, Matt Wilson (Charlie Haden Liberation Band), Eric Person (Ben Harper, Dave Holland Quintet), Joe Fonda (Kenny Baron, Anthony Braxton), Avishai Cohen (Chick Corea), Kevin Burke (Wynton Marsallis Orchestra) gibi isimlerle konserler verdi ve 3 tane album kaydetti.

Son cikardigi Volcano-Gamzelim albumu, muzik cevrelerinde buyuk begeni topladi. Bu album Sound on Sound dergisinin album kritiklerince virtuyozce calinmis ve kaydedilmis olarak tanimlandi.

Grubun diğer üyelerinden Eric Person, 20 senedir aktif olduğu New York ve enternasyonel müzik hayatında Dave Holland, McCoy Tyner, Chico Hamilton, Ben Harper, World Saxophone Quartet, Ronald Shannon Jackson gibi tanınmış müzisyenlerle konserler verdi ve albümler yaptı.

Basçı Joe Fonda ise Archie Shepp, Ken McIntyre, Lou Donaldson, Bill and Kenny Barron, Leo Smith, Perry Robinson, Dave Douglas, Curtis Fuller, Mark Whitecage, Marion Brown, and Bill Dixon gibi isimlerle albümler yaparak, turnelere çıktı.

Davulcu ve kompozitör Selim Selçuk ise Istanbul da yıllarca caz müziğiğnin önde gelen isimlerinden olup, Istanbul Caz Dörtlüsü ve diğer gruplarla, Istanbul Festıvalı , Bılsak Jazz Festıvalı , Eurovısıon Festıvalı (Turkey & Swıtzerland ) Kusadası , Çesme , Antalya Festıvallerı , Tuborg Jazz Festıval ( Kopenhagen ) , Istanbul Oda Orkestrası ( Moscow ) gibi organizsyonlarda çaldı. New York ta bulunduğu yıllarda Bırdland , Auggıe's, Bar 55, Cbgb's, Pyramıd Club, Downtıme, Kıngdom Hall, Don Hıll's, Brownıes, Atlantıc Cıty gibi kuluplerde sahne aldı.

Yorumlar

Taze haberler