Özlem Tekin Zaman: 19 Ağustos 2007 Pazar - 22:00 Mekan: Babylon - Alaçatı - İzmir Fiyat: 33,50 YTL - 18 yaş sınırı vardır. Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Özlem Tekin @ Babylon - Alaçatı - İzmir

7 Haziran 2007 00:00
Sahnede: Özlem Tekin
Zaman: 19 Ağustos 2007 Pazar - 22:00
Mekan: Babylon - Alaçatı - İzmir
Fiyat: 33,50 YTL
- 18 yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

ÖZLEM TEKİN

Türkiye'nin tamamı kadınlardan oluşan ilk hard rock topluluğu Volvox ile dikkatleri çeken Tekin, daha sonra ilk solo albümü Kime Ne ve Aşk Herşeyi Affeder mi şarkısı ile büyük yankı uyandırdı. Alternatif pop adını verdiği müziği ile Özlem Tekin böylece yeni bi kulvar açtı ve pop müziğe farklı bir bakış açısı getirdi. İkinci albüm ÖZ ise hiçbir canlı enstrümanın kullanılmadığı, tamamen elektronik müzikle yapılmış ilk Türkçe albüm oldu. Yol isimli şarkı uzun süre MCM gibi yabancı müzik kanallarında da gösterilerek, büyük bir başarıya imza attı.

2002 yılında yayınlanan Tek Başıma yaklaşık 2 yıl boyunca süren bir sessizliğin sonunu haber veriyordu. Albüm hem dinleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not aldı. Özlem Tekin başarılı bir oyuncu olarakta çok sayıda dizi, film ve Mucizeler Komedisi adlı müzikal projesinde rol aldı. Sanatçı bu performansıyla büyük başarı yakaladı. 2005 yılında Özlem, 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 adını verdiği 5. albümü ile müziğe geri döndü. Diğer albümlerine göre daha sert bir sounda sahip olan bu albüm yine büyük bir ilgiyle karşılandı. Sanatçı albümün hemen ardından Coca Cola Soundwave turnesini gerçekleştirdi.

Son olarak Cem Yılmaz filmi Hokkabaz'da başrolü üstlenen Tekin, stüdyo ve sahne çalışmalarını birarada sürdürüyor.

Yorumlar

Taze haberler