The Good, The Bad & The Queen Mor ve Ötesi DANdadaDAN
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    The Good, The Bad & The Queen @ Parkorman - Maslak - İstanbul

    21 Haziran 2007 00:00
    Sahnede:
    The Good, The Bad & The Queen
    Mor ve Ötesi
    DANdadaDAN
    Sakin
    Zaman: 11 Ağustos 2007 Cumartesi - 21:00
    Mekan: Parkorman - Maslak - İstanbul
    Fiyat: Avantalı Biletler 2 Temmuz akşamına kadar satışta
    2 Temmuz akşamına kadar: 25 YTL
    2 Temmuz’dan Sonra : 35 YTL
    Kapıda: 45 YTL
    Özel sahne önü biletleri : 50 YTL
    Bilet: biletix.com

    The Good, The Bad & The Queen

    İstanbul Konseri

    Britpop'un efsanesi Blur grubunun eşsiz vokali Damon Albarn, The Clash'den Paul Simonon, The Verve ve Blur'un gitaristi Simon Tong ve son olarak Feta Kuti'nin davulcusu Tony Allen ile başlı başına bir festival; The Good, The Bad and The Queen.

    Başlı başına bir festival;
    The Good, The Bad and The Queen

    Bu yıl müzik dolu bir yaz ağırlamaya hazırlanan İstanbul'un başlı başına bir festival havasında çok önemli bir konuğu olacak; The Good, The Bad & The Queen!

    Blur, Gorillaz gibi müzik gruplarının kurucu üyesi olan ve İngiltere'nin sahip olduğu en başarılı vokallerden biri olarak tanımlanan efsanevi müzik adamı Damon Albarn'ın, The Clash grubunun efsane basçısı Paul Simonon, yarım kalan Britpop hikayesi The Verve ve Blur gruplarının gitaristi Simon Tong ve son olarak birçok otoriteye göre dünyanın en iyi davulcusu olan Africa 70/ Fela Kuti'nin nam salmış davulcusu Tony Allen gibi usta müzisyenlerden oluşan The Good, The Bad and The Queen, 11 Ağustos Cumartesi gecesi İstanbul Parkorman'da unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor! Britpop'un asileri olarak tanımlayabileceğimiz grup elemanlarının imzasını taşıyan Kingdom of Doom, Herculean, Green Fields gibi single'lar birçok ülkede müzik listelerinde üst sıralarda yer buldu.

    Prodüktör koltuğunda Gorillaz'ın Demon Days albümünde olduğu gibi Danger Mouse'un oturduğu grupla aynı ismi taşıyan albüm, Blur'un maceraperest ve projesever esas oğlanı Damon Albarn'a göre Parklife'dan bu yana yaptığı en İngiliz çalışma,The Good The Bad & The Queen albümü. İyi, kötü ve kraliçe; karşınızda efsanevi müzisyenlerin imzasıyla Londra'nın puslu bir silüeti.

    Damon Albarn - Vokal, Piano
    Paul Simonon - Bas
    Simon Tong - Gitar
    Tony Allen - Davul



    Tavrı belli sahnelerin ismi; mor ve ötesi

    1995 yılında bir lise grubu olarak kurulan Mor ve Ötesi, Ocak 2004'te yayınladığı ‘Dünya Yalan Söylüyor' albümü ile Türk rock sahnesinde emsali gorülmemiş bir başarının habercisi oldu. Fikret Kızılok'un "Sevda Çiçeği" adlı şarkısına grubun getirdiği yorum albümün başarısını perçinlerken, "Mustafa Hakkında Herşey" filminde de yer alan, albümdeki üçüncü single olan "Bir Derdim Var", Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film Şarkısı" seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı. Grup, çeyrek milyonluk bir satış yakalayan "Dünya Yalan Söylüyor" albümünün ardından Mayıs 2006'da 5. albümleri "Büyük Düşler"i yayınladı.

    Kerem Kabadayı - Davul
    Harun Tekin - Vokal, gitar
    Kerem Özyeğen - Gitar
    Burak Güven – Bas

    Şehir müziğinin girift temsilcisi; DANdadaDAN

    Caz, Punk, Rock ve Deneysel Müziğin Türkiye'deki temsilcilerinden olan DANdadaDAN Korhan Futacı, Berke Can Özcan, Feryin Kaya ve Burak Irmak tarafından 2005 yazında kuruldu. Daha önce Tamburada'nın "Fantastik" albümünde de beraber çalan grup üyeleri yurtiçi ve yurtdışında önemli festivallerde yer aldılar. Dörtlü DANdadaDAN ismiyle ilk olarak Dorian isimli küçük bir klüpte sahne almaya başladı. Yüksek enerjili canlı performansları ile DANdadaDAN kısa bir süre sonra kendi dinleyici kitlesini buraya çekmeyi başardı. Peyote'deki performansları ise onları Rock'n Coke sahnesine taşıdı. Balans ve Babylon'daki konserlerin sonrasında DANdadaDAN'ın ilk albümü "Sen Bana Birini Android" Fono Müzik tarafından yayınlandı. Yapımcılığını Burak Güngörmüş ve DANdadaDAN'ın üstlendiği albümde 12 şarkı yer alıyor.

    Korhan Futacı - Vokal, Saksafon
    Berke Can Özcan - Davul, Geri Vokal, Vurmalılar
    Burak Irmak - Synth, Org, Geri Vokal
    Feryin Kaya - Bas, Geri Vokal

    Gelecek vaat eden grup; Sakin

    Rolling Stone Türkiye tarafından "Gelecek Vaat Eden 10 Yerli Grup"tan biri olarak gösterilen Sakin, kurulduğu günden beri öğrenci festivalleri ve Beyoğlu'nda sahnelerinin aranılan ismi olarak tanımlanabilinir. "Denek Hayatım", "Laleler Beyaz", "Edepsiz Komedya" gibi single'ları ile adından söz ettiren grup Haziran 2007'de ilk albümleri için stüdyoya girdi.

    Onur Özdemir – Gitar, Vokal
    Özdemir Dereli – Gitar, Vokal
    Cenker Kökten – Bas
    Soner Özışık – Davul, Vokal

    Yorumlar

    • sakin fotoğrafı çekenler bana ulaşırsa sevinirim
      Üye
      lou salome
      Tarih
      28 Ocak 2009 00:00
    • http://img186.imageshack.us/img186/9083/parkorman138wu1.jpg
      Üye
      evrh
      Tarih
      13 Ağustos 2007 00:00
    • konserden birkaç fotoğraf:
      http://img520.imageshack.us/img520/9348/parkorman003rz8.jpg
      http://img186.imageshack.us/img186/4852/parkorman027go6.jpg
      http://img133.imageshack.us/img133/9193/parkorman083rb6.jpghttp://img186.imageshack.us/img186/9083/parkorman138wu1.jpg
      Üye
      evrh
      Tarih
      13 Ağustos 2007 00:00
    • yazının aslı için:
      http://www.siyahkahve.com/index.php?cmd=7&textID=3857

      Damon Albarn, Blur ve Gorillaz ile yakın dönem rock müziğinde büyük ses getiren, önemli bir yere sahip olan bir şahsiyet. Biraz işlem yapalım: Fela Kuti'den Tony Allen, The Verve'den gitarist Simon Tong ve The Clash'in beyni Paul Simonon'u ekleyin. Bu kadroyla da yapımcı Danger Mouse'u çarpın. Yıldızlar karması sanki, değil mi? Ve bu yıldızlar karması 11 Ağustos akşamı Parkorman'da bir indie şöleni yaşattı.


      "Baba rock&roll nerede ya?"

      Damon Albarn'ı eski dönemine göre yorumlayıp konsere gelen insanların yaşadığı hayal kırıklığı etkileyici - ve bir o kadar da eğlenceli - oldu aslında. The Good, The Bad and The Queen albümlerinden de anlaşılacağı üzere farklı bir konseptte ve farklı bir tarzda ilerleyen bir grup. Konserde de bunun etkisinin yaşanacağını tahmin edebilirdim ama - belki de sıkı takipçisi olmadığımdan - grubun sahneye 4 yaylı ile çıkmasına oldukça şaşırdım. Keza "Rock&Roll Damon" diye bağıran birkaç seyircinin ateşi de yavaş-orta tempoda ilerleyen parçaları dinledikçe düştü tabi.


      Londra şehir yaşamını anlatan ilk albümlerinin konseptinin yansıması sahnede göze çarpan ilk şeydi. Sahnenin arkasındaki perdedeki Londra illüstrasyonu, takım elbise ve şapkalarla sahneye çıkan grup elemanları, daima senkronize bir şekilde parçalara göre kafa hareketleri sergileyen yaylı ekibi ve albüm sırasıyla çalınan şarkılar… Albümün sahnede bütün görselleri, ekstraları ve detaylarıyla icra edilmesi konseri başarılı yapan en önemli etkendi kesinlikle.


      Her ne kadar Damon Albarn - haliyle - seyirci ilgisinin odak noktası olsa da onun kadar ilgiyi hak eden biri isim daha vardı: Paul Simonon. Simon'ın sessiz, soğuk; yine de düzgün bir konser performansı sergilediğini ya da Tony Allen'ın muhteşem gülümsemesiyle herkesin kalbini çaldığını söyleyebilirim ama bunları geride bırakan insan Paul Simonon oldu. Yerinde duramayan, sürekli çeşitli figürler sergileyen, elinden birasını ve sigarasını bırakmayan Paul benim gözümde konser performansı olarak Damon Albarn'ı saf dışı bırakmıştı çoktan.

      Ekibe turnelerinde eşlik eden konuk bir müzisyen olduğunu da konser sırasında anladık neredeyse seyircilerin tamamı olarak. Başlıktaki "Arap" kısmını oluşturan rap müzisyeni Eslam Jawaad konser sonunda cübbesiyle sahneyi işgal ederek seyirciyi coşturdu. "Rock&Roll" gençlerimizi bir kenara bıraktım, ben dahil bütün seyirciler için çok ilginç, hoş ve eğlenceli bir sürpriz oldu kendisi.


      "Baba bu teknisyenler neden sahnede ya?"

      Sahne orkestrasından bahsederken bahsetmeyi unutursak büyük ayıp edeceğimiz bir grup insan daha var: Ses teknisyenleri. Buradan her biri için çok hoş şeyler düşündüğüm bu insanlar sahnenin neredeyse ortasından konseri takip edip, müdahale etmeleri gereken noktalarda fütursuzca, grup provadaymışçasına rahat bir şekilde sahneye atlayıp muhteşem bir konser atmosferi yarattılar. Düşünün, grup sahnede çalıyor ve o sırada teknisyenin teki sahnenin bir yanından diğer yanına sahnenin ortasından gidebiliyor. Hazır çıkmışken bir şeyler de mırıldansaydın?

      Bir İyi, Kötü ve Kraliçe performansından fazlasını bekleyenler için hayal kırıklığı olabilecek, yer yer bazı performans eksikliklerinde benim de üzüldüğüm bir konser oldu açıkçası. Yine de "babalar" ı kanlı canlı görmek, indie havasını koklayabilmek adına güzel bir akşam geçirdik. Sahne alan gruplar kadar promosyonundan prodüksiyonuna kadar takdir edilesi bir iş ortaya koyan Utopia Production'ın da bunda etkisi büyük.
      Üye
      ZaugnaKhaldun
      Tarih
      12 Ağustos 2007 00:00
    • Şu an 35 ytl olan ve yarın kapıda 45 ytl olcak bileti 25 e satıyorum.. almak isteyen mesaj atsın..
      Üye
      OyuncakDunya
      Tarih
      10 Ağustos 2007 00:00
    • Bi işe giriyim MVÖ konserine bile gidicem.
      Üye
      Ktulu
      Tarih
      10 Ağustos 2007 00:00
    • bilet isteyen olursa bana siteden mesaj atsın..
      Üye
      OyuncakDunya
      Tarih
      9 Ağustos 2007 00:00
    • bu seferkinden ümitliyim (=
      Üye
      pessimist_girl
      Tarih
      9 Ağustos 2007 00:00
    • bilet isteyen olursa mesaj atabilir 30 ytl tanesi
      Üye
      evrh
      Tarih
      6 Ağustos 2007 00:00
    • kesinlikle gidilmesi gereken bir konser
      bilet fiyatları da gayet iyi
      garaj ahalisi konser hepimizi bekler kaçırmayınnn
      :D
      Üye
      morg_prensesi
      Tarih
      14 Temmuz 2007 00:00
    • yorum yapmak ne haddime gitmek istiyorum
      Üye
      aycha
      Tarih
      12 Temmuz 2007 00:00
    • super bir haber bilet fiyatlarıda gayet güzel. orda olacağız.
      Üye
      hoppus_
      Tarih
      1 Temmuz 2007 00:00
    Toplam 12 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler