Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

“The Who” üyesi Entwistle öldü

28 Haziran 2002 00:00

Ünlü grubunun 57 yaşındaki bas gitaristi John Entwistle’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Sanatçı konser için gittikleri Las Vegas’ta yaşamını yitirince grup arkadaşları 3 aylık ABD turnesinin Hard Rock Hotel Casino ayağını iptal etti. Turnenin devam edip etmeyeceğine ise henüz karar verilmediği belirtildi.

The Who gibi 1960’larda kurulan ünlü rock grubu The Doors’un klavyecisi Ray Manzarek, “John Entwistle, gerçek bir dehaydı. O rock’n roll tarihinin en iyi bas gitaristlerinden biriydi” dedi. Ünlü rock müzisyenlerinden Sammy Hagar da Entwistle’ın rock’n roll tarihinin en iyi bas gitaristlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Kendisi rock müziğin en alçakgönüllü yıldızlarından biriydi” dedi.

Entwistle’nin menejeri Steve Luongo, duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Bas gitarın Jimi Hendrix’ini kaybettik” diye konuştu. The Who grubunun menejeri ise John Entwistle’ın ölümünün grubu sarstığını belirterek, “Tüm The Who ailesi derin üzüntü içindedir. Ailesine, arkadaşlarına ve milyonlarca hayranına başsağlığı dileriz” ifadesini kullandı. Daily Telegraph gazetesinin müzik yazarı Neal NcCornick de “George Harrison nasıl Beatles grubuna çok önemli katkılarda yaptıysa, John Entwistle de The Who’ya aynı oranda katkıda bulundu” yorumunu yaptı.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Chicago Tribune'ün konuyla ilgili haberi

Grubun resmi web sitesi

Yorumlar

Taze haberler