Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Led Zeppelin 20 yıl aradan sonra sahneye dönüyor!

13 Eylül 2007 00:00

Efsanevi topluluk, Londra'da tek bir konser verecek. Konser geliri ise Ahmet Ertegün'ün adına kurulan müzik okuluna bağışlanacak.Konseri düzenleyenler tarafından yapılan açıklamada, konserde grubun üyeleri olan gitarist Jimmy Page, solist Robert Plant ve basçı John Paul Jones'un, 1980'de ölen grup davulcusu John Bonham'ın yerine çalacak olan oğlu Jason Bonham ile sahneye çıkacağı bildirildi.

Konserden elde edilecek gelirin, Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün ölümünden sonra kurulan bir müzik okuluna verileceği kaydedildi.Ray Charles'tan Aretha Franklin'e Rolling Stones'tan Abba'ya caz, blues ve rock devlerini keşfeden Ahmet Ertegün, 1968'de hiç tanınmayan Led Zeppelin ile sözleşme imzalama riskine girmişti.
12.09.2007 22:18 alıntıdır!!

Lead Zeppelin bir başka deyişle.Kurşun Zeplin.70 lerde piyasada balon gibi sönen gruplara en büyük cevabı,zamanında "piyasada kurşun bir zeplin gibi dibi boylayacaksınız" ithamlarından sonra grubun ismini alçakgönüllülükle oluşturarak vermişlerdir.Daha sonra halk diliyle Lead kelimesi Led diye değiştirilmiş Led Zeppelin ismi oluşmutur.

Sound u daha çok blues-jazz karışımı olsa da Heavy Metal tohumlarını atanlar olarak bilinirler.Kronolojik olarak ilk Heavy Metal grubudur.

Yıl 1968 ve Jimmy Page adında İngiliz gitarist,eski grubu Yardbirds'ü dağıtarak Zeppelin i kurar.Grubun ve dünyanın en ünlü ve en iyi vokallerinden biri olan Robert Plant,Terry Reid in mutevazılığından dolayı Led Zeppelin'e gelir.Öncesinde Jimmy Terry i çağırmış,O ise Robert'ı teklif etmiştir.Bass a J.Paul Hohnes ı alan grup son olarak belki de müzik tarihinde en büyük iz bırakanlar listesinde yerini alan davulcu John Bonham i de bünyesine katarak müziğe başlamışlar. ...

Grup kısa sürede başarılara imza atmasında en büyük borcu Atlantic Records a bilmekteydi.Bu heyecanla ilk çalışmaları olan Good Times, Bad Times", "Communication Breakdown", "Dazed And Confused", "How Many More Times?" ve "You Shook Me" yi piyasaya sürdüler.Ardından gelen konserler ise tüm Amerika da adlarından söz ettirmeye başlamıştı bile.Led Zeppelin II albümü ile de bu durumu pekiştirdiler.

Grup elemanları birbirileri çok farklı kişiliklerine binaen konserlerde çok uyumluydular.Plant in tahrik edici duruşu,Page in efendiliği ve mutevazılığı ile çok tezat duruyordu. ...

Led Zeppelin'in resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre:

13 Kasım'da, "best of" olarak, 24 parçalık iki CD hâlindeki "Mothership" albümü yayınlanacak, şarkılar Jimmy Page, Robert Plant ve John Paul Jones tarafından seçilmiş. "The Song Remains The Same" in uzun süredir hazırda olan düzenlenmiş hâli, sürpriz aletleri izliyor ve belirtiyor.
""The Song Remains The Same" i tekrar ziyaret ettik" diyor Jimmy Page "ve Madison Square Garden'da çalınmış düzenlemeyi öneriyoruz. Aslında bu 1976 çıkan asıl parçaya benzemiyor ve "How West Was Won" da bizimle çalışan Kevin Shirley'in akılda kalıcı teorik cesaretine. "

Yorumlar

Taze haberler