Anathema Dreamtone Zaman: 23 Ekim 2007 Salı - 22:30 Mekan: Hayal Cafe Delmar - İnönü - Eskişehir Fiyat: Ayakta : 18,00">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Anathema @ Hayal Cafe Delmar - İnönü - Eskişehir

15 Eylül 2007 00:00
Sahnede:
Anathema
Dreamtone
Zaman: 23 Ekim 2007 Salı - 22:30
Mekan: Hayal Cafe Delmar - İnönü - Eskişehir
Fiyat: Ayakta : 18,00 YTL - Kapı açılış 21:00
Bilet: biletix.com

Anathema

1991 yılında çıkardıkları ilk demo "All Faith is Lost"dan 2003 tarihli albümleri "A Natural Disaster" a, Cavanagh kardeşlerin aile grubu olmasından, doom metalin evrimleşmesinde büyük bir yere sahip olan "Silent Enigma", başyapıtları konumundaki "Eternity" ve "Alternative 4" albümlerine kadar uzun bir değişim ve gelişim macerası yaşayan grup yeni çıkacak albümleriyle birlikte Türkiye'deki sadık fanlarıyla tekrar buluşacak.

Metal müziğin Avrupa ekseninde özellikle de Türkiye, Polonya ve Macaristan gibi Doğu Avrupa ülkelerinde geniş kitlelere yayılmasında büyük katkıları olan İngiliz grup deneysel ve yaratıcı tarzını her albümde geliştirmiştir. Brütal vokalden uzaklaştıkları ve Pink Floyd etkilerini barındıran 1996 tarihli "Eternity" sonrasında gelen "Alternative 4" ve "Judgement" albümleri ile sade bir duygusallığa bürünen grup, süregelen değişimlerinin çıtasını yükseltmeye karar verdi. 2001 yılında bu kararın da doğrultusunda kaydedilen albüm "A Fine Day to Exit" grubun en tartışmalı albümü oldu. Grubun fanları tarafından önce biraz tutucu bir tavırla karşılanan albüm zamanla hayranları ve kitlesi dışındaki kesimlerin de büyük sevgisini kazandı. Bu dönemlerde çıkan "Resonance" isimli iki best of çalışması da grubun yeni dinleyicilerine Anathema'nın geçmişini özetler nitelikteydi. Yıl 2003 olduğunda ise Anathema eski ve yeni fanlarına yine melankolik ve zamanla sindirecekleri bir albüm olan "A Natural Disaster"ı sundu. Bir sene sonrasında ise grubun 2000'li yıllarda verdiği konserlerden derlenmiş "Were You There?" DVDsi piyasadaydı ve grup yeni albüm için çalışmalara başladı.

Anathema'nın doom metal ve pyschodelic rock çizgilerindeki müziği, melankoli ve aşk temalı sözlerle birleşince yıllarca özellikle genç kesimin başucu gruplarından oldu. Metal müzik dinleyicileri ile tarzın uzağındaki kesimi birleştiren soundu ve müziklerindeki duygusal atmosferi sayesinde canlı performansların aranılan ismi oldular. Türkiye'de verdikleri sayısız konserleri ve samimi tavırlarıyla Türkiye'de özel ve sadık bir fan kitlesi edinen grup Ekim ayında İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin ve Eskişehir'i kapsayan beş konserlik bir turne ile bir kez daha ülkemizi ziyaret edecek ve şarkılarını yurtçapındaki fanlarıyla söyleyecek.

Yorumlar

  • içimdeki virüsler örgütlenip küçük çapta bi ihtilal başlattı bile:S çok hastayım yav... o hayal cafeyi hayal meyal görüp ist sandım iyi mi:S ama eskişehir için oldukça sevindirici bir haber....
    Üye
    opethic
    Tarih
    23 Ekim 2007 00:00
  • İzmir Konserini Beklicem...
    Üye
    creyuss
    Tarih
    23 Ekim 2007 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler