Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Aydilge ve Greenpeace ortak çalışması: "Dünyanın Kalbi Durmasın"

18 Eylül 2007 00:00
Dünyanın Kalbi Durmasın!

Bazen saatlerce konuşarak anlatamadıklarımızı içten bir şarkı anlatıverir. Alternatif müziğin genç ve başarılı isimlerinden Aydilge, Greenpeace'den aldığı destekle "Dünyanın Kalbi Durmasın" diyor.

GaRaJ videolarında izlemek için buraya tıklayın!

Söz ve müziği Aydilge'ye ait olan "Dünyanın Kalbi Durmasın!" isimli yeni single'a Greenpeace'in görüntü desteği ile çekilen video, Eylül ayından itibaren yayınlanmaya başladı.

Aydilge, “Tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınma için bile, ülkemiz gerekli adımları atmaya başlamadı. Bir sanatçı olarak çevreye ve dünyaya karşı sorumluluk hissediyorum. Greenpeace, hükümetleri harekete geçmeye çağırdıkça, aynı hassasiyetle ben de bu çağrıya bir katkıda bulunmak istedim. Kamuoyunun duyarlılığını sürdürmek için müzik güzel bir araç. Greenpeace yalnızca bireylerden gelen bağışlarla çalışmalarını sürdürüyor, bağımsızlığını korumak için hiçbir sponsorluğu kabul etmiyor. Bu nedenle videonun tüm giderlerini kendim karşıladım. Bütün samimiyetimle, iklim değişikliğini önlemek için şarkımı söylüyorum ve Türkiye’deki yetkilileri acilen bu konuda üzerine düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye davet ediyorum” dedi.
Dünyamız fosil yakıt bağımlılığından bitap düşmüş, yokuş aşağı iklim felaketine sürükleniyor. Yaklaşmakta olan felaketi hatırlatmak için umudun ve uyarının işareti Nuh’un Gemisi gibi Aydilge'nin mesajı da dalga dalga yükseliyor: “Dünyanın Kalbi Durmasın!”
Sadece single olarak yayınlanması düşünülen “Dünya’nın Kalbi Durmasın!” Eylül ayından itibaren Aydilge’nin ve Greenpeace’in internet sitelerinden de ücretsiz olarak dinlenebilecek.
Daha önce pek çok başarılı klibe imza atmış olan yönetmen Gökçe Pehlivanoğlu’nun çektiği videoda Greenpeace’e ait pek çok arşiv görüntüsü de bulunuyor. Şarkının kayıt ve düzenlemeleri Cingılist stüdyosunda Atakan Ilgazdağ tarafından yapıldı.

Aydilge hakkında daha fazla bilgi için: www.aydilge.net, www.aydilge.biz ve www.myspace.com/aydilge adreslerine girebilirsiniz.

Greenpeace hakkında daha fazla bilgi için: www.greenpeace.org.tr

Yorumlar

Taze haberler