Chick Corea Bela Fleck Zaman: 3 Kasım 2007 Cumartesi - 21:00 Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Chick Corea & Bela Fleck @ Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul

19 Eylül 2007 00:00
Sahnede:
Chick Corea
Bela Fleck
Zaman: 3 Kasım 2007 Cumartesi - 21:00
Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul
Fiyat: 1. kategori Salon: 250,00 YTL.
2. Kategori Salon: 180,00 YTL
3. Kategori Salon: 135,00 YTL
4. Kategori Balkon: 85,00 YTL
Bilet: biletix.com
--
CHICK COREA & BELA FLECK

"Toplam 20'den fazla Grammy Ödülü sahibi iki dev sanatçı Chick Corea ve Bela Fleck, ilk defa birlikte ve aynı sahnede Türkiye'de..."

Piyanonun en büyük isimlerinden birisi olan Chick Corea ve Banjo'su ile Caz müziğine yeni bir soluk getiren Bela Fleck, birlikte kaydettikleri ve eleştirmenlerce "Olağanüstü" olarak tanımlanan 2007 tarihli albümleri The Enchantments'ın turnesi kapsamında 3 Kasım 2007'de İstanbul'lu cazseverlerle buluşuyor.

Tüm zamanların en büyük piyanistlerinden olan Chick Corea 1960'lardan bu yana ortaya koyduğu çalışmalarla caz müziğinin en önemli temsilcilerinden birisi olmayı başarmıştır. Yaptığı işlerden kolay kolay tatmin olmayan ve başarılarını görüp rahatlayarak bir kenara çekilme yolunu seçmeyen Corea'nın müzik merakını yaşamı boyunca hiç yitirmediği söylenebilir.Son ikisi 2006 yılında düzenlenen 49.Grammy Ödüllerinde olmak üzere toplamda 14 defa Grammy Ödülüne layık görülen ve defalarca da aday gösterilen sanatçının bu başarısı, sönmeyen enerjisini ve cazın en büyük isimlerinden biri olarak gösterilmesini doğruluyor.

"Spain", "La Fiesta" ve "Windows" gibi caz müziğinde ölçü niteliğinde eserlere imza atmış olan Chick Corea, Herbie Hancock,Keith Jarrett, Bill Evans ve McCoy Tyner gibi isimlerle birlikte en önemli tarz belirleyicilerinden birisi olmuştur. Birbirinden güzel albümlerle belgelenmiş yolculuğu pek çok sanatçı için de pusula görevi görmüştür. Usta caz sanatçısının tarzı günümüzde de çağdaş müzikte önemli ve etkin bir güçtür.

Chick Corea ile ilk defa aynı sahneyi paylaşan ve otoritelere göre dünyanın en önde gelen banjo virtüözlerinden birisi olan Bela Fleck de müziğe erken yaşlarda Folk Gitar'la başlamıştır.İlk önemli konseri olan "Return To Forever" da Chick Corea ve Stanley Clarke ile aynı sahneyi paylaşan Bela Fleck bu konser ve birliktelik neticesinde, banjosu ile birlikte cazda yeni arayışlara girmek konusunda cesaretlenmiştir.

İlerleyen yıllarda gerçekleştirdiği solo projeleri ve en son olarak, grubu Bela Fleck & The Flecktones ile birbirinden büyük başarılara imza atmış olan sanatçı, bu yolculuğunu ve kariyerini sayısız Grammy Adaylığı ve sonuncusu yine 2006 yılında düzenlenen 49.Grammy Ödüllerinde olmak üzere, toplam 8 Grammy ödülü ile taçlandırmıştır.

Daha önce solo konser vermek üzere İstanbul'a gelmiş olan Chick Corea ve ülkemizde ilk defa sahne alacak olan Bela Fleck, 03 Kasım 2007 Cumartesi akşamı, TIM Maslak Show Center'da izleyicileri ile buluşacak.

Yorumlar

  • Sanırım GRJ'da bu konseri izleyebilmiş bir iki kişiden biriyim. Bu kadar net konuşmamın nedeni konserdeki izleyicinin azlığı tabi ki, ve fikrimce bunun kaynağı kesinlikle Türk caz dinleyicisinin kaliteden anlamayışı falan değil: biletlerin anlamsız pahalılığı, ve tanıtım eksikliği...

    TIM oldukça büyük bir salon, hem ışık hem de ses düzeniyle bu çeşit bir organizasyon yapmaya oldukça elverişli, ama özellikle de bu mevsim için şehre biraz uzak. Boyle bir salonda böylesine kaliteli müziği bu kadar az kişiye dinletebilmek, kesinlikle ne Corea'nın ne Fleck'in kabahati... Organizasyonu yapanlar kusura bakmasınla ama olmadı.

    İçeri girerken kafamdaki şüpheler, piyano ve banjo... "ne olabilir ki yani" serzenişleri, hatta "davetiye olmasa hayatta gelmezdim" geyikleri... Çıktığımda utandım kendimden. Bu kadar "az"la, nasıl bu kadar "çok" olunuyor. Cevap: "Chick Corea'nın dehasıyla" herhalde... Her tarza kendi imzasını atışına şahit olmak çok ayrı bir tecrübe. Geçen yıl İstanbul'da tek piyanoyla bunu yapmıştı. Bu yıl yanına felaket bir enstrümantalist almış da oyle gelmiş. Seneye ne olacak... göreceğiz bakalım...

    Gitmeyenler çok şey kaçırdılar. Fakat tekrar yazmak isterim, bu onların suçu değil.

    "onaip dna ojnab" :)
    Üye
    wogon
    Tarih
    4 Kasım 2007 00:00
  • cem'in( yılmaz) söylediği gibi caz dinleyip belgesel izleyenlerin konseri olmuş tam;
    elektric band den bu yana corea yı çok severim ama biletler gereksiz pahalı...
    Üye
    Rockbox
    Tarih
    24 Ekim 2007 00:00
  • hmm şimi ben bu parayı en kaliteli ilan edilen adama dahi vermem ki öyle sanatçıların daha az maddi talepte bulunması gerekir kanımca:) tartışmaya son noktayı ben koyayım bari:)
    Üye
    iamalive
    Tarih
    23 Ekim 2007 00:00
  • Bela Fleck'in ülkemize asıl kendi grubuyla gelmesini bekliyoruz. Basçı arkadaşların bileceği gibi, ünlü Victor Wooten aslında Bela Fleck'in basçısı .)
    Üye
    Bottomdweller
    Tarih
    3 Ekim 2007 00:00
  • Yurtdışında da böyledir, tüm Chick corea konserinde bilet fiyatları pahalıdır...ha müzisyen eleştirilebilir bunu anlarım ama yapacak fazla bişey yok bence tartışmakta yersiz.belki 30 seneyi aşkın bir profesyonel müzisyenlik...bir sürü klasiğe imzatmış olmak, üstelik yanında bela fleck gibi bir üstadı(bkz:flecktones) bonus olarak sunması....ben giderim bu konsere
    Üye
    Fa_major
    Tarih
    1 Ekim 2007 00:00
  • arkadaşım zaten bu adamlar çoluk çocuk gelsin kafa sallasın diye yapmıyo konserleri bu sanatçıları dinleyen insanların çoğu artık birer yetişkin olmuş hayata atılmış, elit, iş-güç sahibi insanlar ki bu insanların hiçbirinin bu parayı verirken gocunacağını sanmıyorum..
    Üye
    delik beyin
    Tarih
    29 Eylül 2007 00:00
  • Parası olan gitsin.Ama belkide bir tepki koymak lazım.Mike stern denis c.ile beraber geldi bu para çok fazla.Tabi adamlar değerli müzisyenler ama çok uçuk.
    Üye
    zafergitar
    Tarih
    28 Eylül 2007 00:00
  • direkt gidilir..
    Üye
    ufukdinç
    Tarih
    28 Eylül 2007 00:00
  • ne haketmesi ya ne saçmalamasındasınız.iyi müzisyen olmak başka sanatçı olmak başka.adam para kazanmak için yapıyor sadece belli ki.organizasyon şirketine atmayın olayı ki bu paranın yarısından fazlası adamların cebine giriyor.ben gerçekten sanatı düşünen adamların bu kadar para isteyeceğine inanmıyorum.sting de geldi guns da geldi bunlar da çok değerli müzisyenler ama fiyat yarısı bile diildi...
    Üye
    baalgam
    Tarih
    26 Eylül 2007 00:00
  • O parayla bir ay geçinen aileler var.Tartışmaya gerek yok.Ne konuşuyosunuz anlamadım :)
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    25 Eylül 2007 00:00
  • ben kimsenin zevkine karşı birşey sölemek istemedim sadece böyle sanatçıları izlemek için biçilen fiyata konuşulması tuhafıma gitti.sizce bu insanlar bunları haketmiyolarmı?
    Üye
    fllöte
    Tarih
    25 Eylül 2007 00:00
  • bence yanlış bir düşünce herkesin zevki farklı sen böyle düşünüyosun sana mantıklı geliyo diğerinede senin beğenmediğin o festivale gitmek mantıklı geliyo ona gidiyolar hatalı bi durum yok ortada bence
    Üye
    chilek_ras
    Tarih
    23 Eylül 2007 00:00
  • rakın koka o kadar para verip gidiyorsunuz böyle sanatçılara o kadar miktarı düşünüyorsunuz helal olsun..
    Üye
    fllöte
    Tarih
    23 Eylül 2007 00:00
  • Biletlerin pahalı olması biraz düşündürücü doğrusu.40 ytl olsa 4. kademe gidilebilir ama 85 cidden çok uçuk olmuş.1. kategoriye laf bile bulamıyorum.
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
Toplam 14 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler