Tony Macalpine Billy Sheehan Virgil Donati Zaman: 4 Kasım 2007 Pazar -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Tony Macalpine & Billy Sheehan & Virgil Donati @ Balans - Taksim - İstanbul

19 Eylül 2007 00:00
Sahnede:
Tony Macalpine
Billy Sheehan
Virgil Donati
Zaman: 4 Kasım 2007 Pazar - 21:30
Mekan: Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 56 YTL
Öğrenci: 45 YTL
Bilet: biletix.com

Üç Virtüöz Bir Arada!

Tony Macalpine
Billy Sheehan
Virgil Donati

ve virtüözlerden unutulmayacak bir müzik şöleni:
Devil's Slingshot

Günümüzün en önemli gitar virtüözleri arasında yerini almış olan Tony MacAlpine, daha önce ülkemizde kapalı gişe bir klinik yapan Mr.Big'in efsanevi bas gitaristi Billy Sheehan, Planet X, Derek Sherinian (Dream Theater), gibi grup ve isimlerle çalışan ünlü davulcu Virgil Donati.

Tony MacAlpine, Billy Sheehan ve Virgil Donati'den oluşan Slingshot, Ekim ayında yayınlanacak "Clinophobia" albümünün hemen ardından başlayacağı Avrupa turnesinin 4 Kasım gecesi durağı RTN Organizasyon'uyla İstanbul olacak. Tuborg Green sponsorluğunda, K-Rock FM 94.5 ve Yüxexes'in katkılarıyla gerçekleşecek bu unutulmayacak müzik şöleni için adres Balans Music & Performance Hall.

Not: Konser için sınırlı sayıda bilet bulunmaktadır.

Tony Macalpine

Tony MacAlpine ismi Modern Müzik Virtüözitesi ile eş anlamlı. Klasik ve caz müzik etkilerini hard rock içerisinde gitar ve klavye ile birleştiren Tony MacAlpine, solo sanatçı, grup üyesi, session müzisyen, turne elemanı ya da bir prodüktör olarak doğru bildiği şeyi yapmaya devam eden, rock müziğin en şaşırtıcı ve çok yönlü müzisyenlerinden birisi. MacAlpine, 20 yılı aşkın parlak solo kariyerinin yanı sıra Steve Vai ve Planet X gibi isimlerle de çalışmış bir virtüöz.

Dünyaca ünlü gitar virtüözü Tony MacAlpine ülkemizde geniş bir kitle tarafından takip edilen ve hayranlık duyulan müzisyenlerden. Özellikle Steve Vai ile birlikte verdiği konserlerde en az onun kadar dikkatleri üzerine çeken MacAlpine, Vai ile birlikte İstanbul ve Ankara'da verdiği konserlerde izleyenleri performansıyla kendine hayran bırakmıştı.

Klasik müzik ve rock müzik ruhunu birleştiren, gitar üzerinde parmaklarıyla harikalar yaratan, akıl almaz tekniği, Tanrı vergisi melodik yeteneği ile neo-klasik stili ile günümüzün en yenilikçi müzisyenlerinden olan Tony MacAlpine, Billy Sheehan ve Virgil Donati ile birlikte 4 Kasım gecesi aynı sahnede olacak.

Billy Sheehan

Bas gitar çalış stiline yenilikler getiren Billy Sheehan, 80'lerde New York çıkışlı grubu Talas ile kült statüsüne ulaşmış bir virtüöz. David Lee Roth'un Van Halen'den ayrılmasının ardından Lee Roth'la çalışan Sheehan, Platin satış başarısına sahip iki albüme imza attı. 1989'da efsanevi grup Mr. Big'i kuran Billy Sheehan, grubuyla Amerika başta olmak üzere ‘To Be With You' hiti ve Cat Stevens'in ‘Wild World' coverıyla 15 ülkede Billboard listesinde bir numarayı gördü. Artık bir marka olan çalış stilini genişletirken 4000'ün üzerinde canlı performans sergileyen Sheehan, Afrika ve Antarktika dışında her kıtada çaldı.

Bugüne kadar sayısız ödül alan Billy Sheehan, Guitar Player dergisi okuyucuları tarafından 5 kez "En İyi Rock Bas Gitaristi" seçildi. Ayrıca Billy Sheehan'ın el izi ve imzası, Guitar Center'daki Hollywood Rockwalk'ta kaldırımda yer almakta.

Gitar virtüözü Steve Vai ile İstanbul'da sahne alan, unutulmaz performansıyla müzik severleri büyüleyen Sheehan, ülkemizde bir de kapalı gişe geçen klinik gösteri yapmıştı. Solo albümleriyle birlikte bas gitarla çalma konusunda yayınlanmış iki kitap ve dvd'si yer alan Billy Sheehan aynı zamanda virtüözlerin buluştuğu proje G3'te de sahne aldı. Billy Sheehan, bas gitardaki hünerlerini sergilemek için Slingshot projesiyle 4 Kasım'da bir kez daha İstanbul'da olacak.

Virgil Donati

Davulcular söz konusu olduğunda akla çıtayı yükselten birçok davulcu gelebilir, hızlı ritimler çalan, yenilikçi, kompleks ritimler çalan, daha yaratıcı kalıplar kullanan ve yeni nesil davulculara yol açan. Ama sadece çok azı Virgil Donati gibi çalabilir…

Müziğe olan ilgisi ve ritim yeteneği ailesi tarafından erken fark edilen Virgil Donati, henüz daha üç yaşındayken kendisini davul setinin başında otururken bularak müziğe başlar. 15 yaşında ilk albüm anlaşmasını yapan Virgil Donati, çıktığı turnelerde kendini daha da geliştirerek aranan bir davulcu haline gelir ve caz piyanisti George Cables, vokalist Mark Murphy, Branford Marsalis ve Kenny Kirkland, Melissa Etheridge gibi isimlerle çalışmaya başlar.

Bugüne kadar Planet X, Steve Vai, CAB, Scott Henderson, Steve Walsh, Tribal Tech, Frank Gambale, Derek Sherinian, Mark Boals, Dave Stewart, Mick Jagger, Josh Stone ve daha birçok isimle kayıt yapıp turlayan Donati, şaşırtıcı yeni bir düzeye ulaşmak için enstrümanının limitlerini zorlamaya devam ediyor.

Müzisyenler arasında yeri tartışılmaz olan, davul dendiğinde akla ilk gelen virtüöz isimlerden birisi olan ve ülkemizde merakla beklenen Virgil Donati, 4 Kasım gecesi ilk kez Türk müzikseverlerle buluşacak.

Yorumlar

  • Açıkcası mekanın düz ve dar olması,bu yüzden ilk 3,4 sıradan sonrakilerin sahneyi görememesi,sadece arka tarafta havalandırmanın çalışıyor olması yüzünden,konserden pek keyif alamadım,sadece dinlemekle yetindim,iyiki konserde video çekebilmişim kaçırdığım birçok şeyi evde izledim,bir daha böyle güzel konserler umarım böyle dandik mekanlarda yapılmaz,projektör koymuşlar,barda vs. bisürü tv vardı,bir kamera koyup sahnedeki görüntüyü oraya yansıtsalardı belki görebilirdik sahnede ne olduğunu ama,kafalardan başka bişey göremedik,virgil in solodan sonra mekanı terkettik.Allahaşkına organizasyon yapmayı bilmeyenler konser düzenlemesinler.Mekan sahibinde de biraz kafa çalışsa,mekanı öne doğru eğimli yapardı sinemalardaki gibi ki,arkaya doğru eğim artacağından herkes dertsiz,tasasız konseri keyif alarak izlerdi.Onun dışında zaten abilere laf yok,hepsi insanüstü çaldılar ama biz pek konsantre olamadık,kısaca verdiğim parayada,bu kadroyu ağız tadıyla izleyemediğimede çok üzüldüm.
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    6 Kasım 2007 00:00
  • bende ordayım billy ve tony için gidiyorum diğer herif neciymiş orda görücem =)
    Üye
    46
    Tarih
    2 Kasım 2007 00:00
  • mükemmel üçlü
    Üye
    no_way
    Tarih
    1 Ekim 2007 00:00
  • ya kaldırın su ilanı :) dolacak salon
    Üye
    Troubadourr
    Tarih
    30 Eylül 2007 00:00
  • umarım deli gibi dolu (misal steve vai konseri) olmaz ve biz bu güzel insanların konserini rahat rahat müzik zevkine doyarak izleriz.

    billy sheehan'ı babam kadar severim.
    Üye
    critical
    Tarih
    30 Eylül 2007 00:00
  • harbiden kaçmaz gitmek lazım ama mekan daha büyük olsaydı iyi olurdu sanki.
    Üye
    erdalyet
    Tarih
    27 Eylül 2007 00:00
  • Kaçmazzzzz.Kesinlikle gidiyorum...
    Üye
    Troubadourr
    Tarih
    24 Eylül 2007 00:00
  • aralarında vai de olsa tadından yenmezdi ama.. gerçi yine gitcem bununda tadından yenmez :) fiyatlarda makul
    Üye
    underdog
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • Not: Konser için sınırlı sayıda bilet bulunmaktadır.

    hatırlatayım dedim :)
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • iste izlenmesi gerek bi konser daha
    bu senede bütçe feci sarsılcak:S
    Üye
    gokcen
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • 3 harf tek kelime,çüşşşşş diyorum be,bu ne güzel bi haber.
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • Keşke İstanbul'a gidip dinleyebilsem... Çok sağlam adamlar, İstanbul'da olanlar sakın kaçırmasın.
    Üye
    murat ünel
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • bileti aldım bile...
    Üye
    maske_75
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • İşte bu.. birilerini virtüöz zannedenlere duyurulur, gelin görün dinleyin bu adamları..
    Üye
    barrios
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • ohaa bu ne böyle :D
    Üye
    meg-a-deth
    Tarih
    20 Eylül 2007 00:00
  • çılgın bir kadro:)
    Üye
    burakerdogan
    Tarih
    19 Eylül 2007 00:00
  • Kesinlikle süper bir haber.. Vai konserinde doyamamıştık zaten abilere :)
    Üye
    Dragonchaser
    Tarih
    19 Eylül 2007 00:00
  • OOOOoooooOOOOoOoO .. Gözünü sevdiğimin İstanbulu .. :D
    Üye
    Switch Snitch
    Tarih
    19 Eylül 2007 00:00
  • kaçmaz bu!
    Üye
    BurakFender
    Tarih
    19 Eylül 2007 00:00
Toplam 19 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler