Cazyapjazz Zaman: 23 Ekim 2007 Salı - 21:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 23 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cazyapjazz @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

19 Eylül 2007 00:00
Sahnede: Cazyapjazz
Zaman: 23 Ekim 2007 Salı - 21:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 23 YTL
Bilet: biletix.com

Cazyapjazz

Gitarda Semih Yanyalı, tuşlu çalgılarda Murat Küçükboyacı, saksofonda Matthias Kaiser, basta Reinhard Buchner, darbukada Ozan Aydoğan ve davulda Mathis Riehm’den oluşan Cazyapjazz caz, funk, drum’n bass ve fusion’ın Türk müzik ve melodileriyle harmanlandığı bir müzik yapıyor. Cazın modern kanadını temsil eden grup İstanbul’un Roman havalarını, New York’un cazı, Londra’nın elektronik müziği ve Münih’in kozmopolit kültürüyle harmanlayıp sunuyor.

- Semih Yanyalı elektro & synth gitar, dijital sesler Sevin Okyay’ın Jazz Dergisi’ndeki yazısında övgüyle bahsettiği, benzer bir övgüyü de Miles Davis, Carlos Santana, John Lee Hooker gibi isimlerle çalışmış basçı Benny Rietveld’dan alan Semih Yanyalı, kurucusu olduğu Cazyapjazz ve diğer projeleri Kaiser & Semih ve Projektil ile Almanya, Fransa, Avusturya, Türkiye, Slovakya ve Slovenya’da birçok festival ve kulüp performansında yer aldı.

- Murat Küçükboyacı tuşlu çalgılar, sample’lar Babası ve amcasından aldığı ilham ve tuşların büyüsüne kapılarak müziğe başlayan Küçükboyacı’nın müzik macerası günlük parmak egzersizleriyle başlayıp yıllar içinde farklı müzikal stiller içinde ogunlaştı. Hem Türk müziği hem de funk ve pop projeleri içinde yer alan müzisyenin bu birikimi Cazyapjazz’ın müzikal dilinin oluşmasında önemli bir yer tuttu.

- Matthias Kaiser alto & soprano saksofon, flüt, klarinet Caz, funk, soul ve pop projelerinde çeşitli ödüller almış olan deneyimli saksofoncu Kaiser, Berklee College of Music’de Raoul Guiterez , Rick Keller ve George Garzone’nin öğrencisi oldu. Cazyapjazz’ın yanı sıra başka projelerde de yer alan müzisyen bir yandan da müzik dersleri veriyor.

- Ozan Aydoğan darbuka, vurmalı çalgılar, vokal Müzisyen bir ailenin ferdi olarak adeta müziğin içine doğmuş olan Ozan Aydoğan’ın içindeki ritm küçük yaşlarda kendini göstermeye başladı. Klasik piyano eğitimi de alan Aydoğan’ın hem doğu hem de Batı müziğine olan tutkusu şimdi Cazyapjazz çatısı altında bir arada.

- Reinhard Buchner bas gitar Cazzyapjazz’ın yanı sıra funk, soul, blues, rock, caz grubu Dazzznojazz’le de birlikte çalışan Buchner, Almanya’nın tanınmış stüdyo ve eşlik müzisyenlerinden biri ve Cazyapjazz altyapısının da vazgeçilmez bir parçası.

- Mathis Riehm davul Davul çalmaya eğlence olsun diye başlayan ama sonra müziğe karşı içinde büyüyen tutkuya karşı koyamayan Mathis Riehm’in funk’tan acid jazz’a, hip-hop’tan trip-hop ve drum & bass’e çaldığı müziğe göre farklılaşan bir stili var ama genelde dans etmeden durulamayacak ritmler onun ilgi ve etkilenme alanı. Riehm’e göre ‘dünya müzik etrafında dönüyor’ ve o müziğin doğasını daha iyi anlayabilmek için bir yandan da felsefe okuyor.

Yorumlar

Taze haberler