Yüksek Sadakat Zaman: 17 Ekim 2007 Çarşamba - 21:00 Mekan: Gölge Pub - Kızılay - Ankara Fiyat: Tam: 15,00 YTL -18 Yaş sınırı vardır.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yüksek Sadakat @ Gölge Pub - Kızılay - Ankara

21 Eylül 2007 00:00
Sahnede: Yüksek Sadakat
Zaman: 17 Ekim 2007 Çarşamba - 21:00
Mekan: Gölge Pub - Kızılay - Ankara
Fiyat: Tam: 15,00 YTL

-18 Yaş sınırı vardır.
Bilet: biletix.com

Yüksek Sadakat

Şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından 1997 yılında Filinta adıyla temelleri atılan Yüksek Sadakat grubu 2004 yılında son halini alarak, kendi adını taşıyan ilk albümlerini Ocak 2006'da DMC etiketiyle piyasaya çıkardı.

Vokalde Cemil Demirbakan, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut, gitarda Serkan Özgen, bas gitarda Kutlu Özmakinacı ve davulda Deniz Alemdar'dan oluşan grubun Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer adlı şarkısı, kısa sürede bütün ulusal radyolarda 1 numaraya yükseldi ve Nielsen Music ölçümlerine göre Türkiye radyolarında en çok çalınan parça oldu.

Grup müziğinde rock'ın farklı dönem ve alt türlerine ait unsurları Türk coğrafyasına mal olmuş müzikal motiflerle birleştirirken, bunu yaparken rock'ın enerjisini kaybetmemeye de özen gösteriyor.

Albümden çıkan ve 19. yüzyıl İngiliz romancısı Thomas Hardy'nin "Çılgın Kalabalıktan Uzakta" (Far From The Madding Crowd) adlı romanına gönderme yapan ilk single Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer'de grup, dayanılması gittikçe daha güç bir hal alan şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen modern insanın ruh halini yansıtıyor. Albümün açılış şarkısı İhtimaller Denizi'nde ise, tutkulu aşkı kendi kıyametine dönüşmüş bir erkeğin yok oluşa giden yolda seve seve yürümesi hikaye ediliyor. Cemil Demirbakan'ın şarkının intro'sunda attığı olağanüstü gazel ile dikkat çeken Pervane, yine tutkulu bir aşkın günlük hayattaki yansımalarına halk edebiyatının en klasik imgelerinden pervane üzerinden ışık tutuyor.

Albümün en güçlü şarkılarından Kafile, özellikle enerji patlaması yaşanan nakaratıyla (Ben hem kalp hem bedenim / Nefestir ruhum benim / Aşk şarabı içerim / Tez gelse de ecelim) şimdiden Türk rock tarihinin klasikleri arasına girmeye aday. Döneceksin Diye Söz Ver Yüksek Sadakat'in sert parçalarda olduğu kadar baladlarda da iddialı olduğunu gösteren bir şarkı. Denizaltı tıpkı kendisinden sonra gelen Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer gibi kaçış ve gitmek teması üzerine kurulu bir progressif rock çalışması.

Yorumlar

  • kesinlikle gidiyorum !!!
    Üye
    acronymlove
    Tarih
    10 Ekim 2007 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler