Pink Martini Zaman: 30 Ekim 2007 Salı - 21:00 Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul Fiyat: 1. Kategori: 125,00 YTL 2.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Pink Martini @ Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul

2 Ekim 2007 00:00
Sahnede: Pink Martini
Zaman: 30 Ekim 2007 Salı - 21:00
Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul
Fiyat: 1. Kategori: 125,00 YTL
2. Kategori: 90,00 YTL
3. Kategori: 75,00 YTL
4. Kategori: 65,00 YTL
5. Kategori: 50,00 YTL

- 7 yaş ve üstü bilete tabidir. 7 yaş altı etkinliğe alınmayacaktır.
- Fotoğraf makinası, video kamera vs. içeriye alınmayacaktır. Pink Martini son albümleri 'Hey
Bilet: biletix.com

Eugene!' nin dünya turnesi kapsamında iki özel konser için 30-31 Ekim'de İstanbul'da!

'Sympathique' ve 'Hang on Little Tomato' ile Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip Pink Martini, yeni albümleri 'Hey Eugene!' 'nin Dünya Turnesi kapsamında Ekim'de Türkiye'de! Aylarca listelerde 1 numara olan ve de Türkiye'deki satışları ile 2 kere altın plak kazan grup, 2 özel konser için İstanbul' a geliyor! Biletler tükenmeden yerlerinizi ayırtmayı unutmayın!

Samurayların aşk şarkılarından 1930'ların Küba müziğine, Fransızca şansonlardan Brezilya sokak şarkılarına kadar, dinlemesi en keyifli şarkıları tozlu raflardan bulup çıkaran Pink Martini, yepyeni ve sevdiğimiz tüm şarkılarıyla 30-31 Ekim'de Pasion Turca himayesinde Türkiye'de!

Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi edinen, verdikleri her konserde biletlerini günler öncesi tükenen Pink Martini ile dans etmeye hazır mısınız? Türkiye'de "Sympathique" ve "Hang on Little Tomato" albümleri ile altın plak kazanan ve Türkiye sevgilerini ikinci albümlerinin dünya baskısında kapağa kadar taşıyan grup, 3. albümleri 'Hey Eugene!' Dünya turnesi kapsamında tekrar Istanbul'da! Kendilerini müzik arkeologları olarak tanımlayan şeker gibi bir grup, Pink Martini. Hayranları topluluğu sanat müzelerinden havaalanı hangarlarına, dumanlı barlardan senfonik konser salonlarına kadar konser verdikleri her yerde takip ediyor.

Pink Martini Hakkında

Hiçbir klişe tanım onların yaptığı müziği ifade etmeye tam olarak yetmiyor. Kendilerini "Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip, modern bir formda sunan müzik arkeologları" şeklinde tarif eden topluluğun kurucu üyesi piyanist Thomas M. Lauderdale, "Bir müzik belgeseli hazırlıyor gibiyiz; dünya vatandaşı ve müzik elçileri olarak, her zaman değişik kültürlerin geleneklerini, dillerini, tarihlerini bilmek ve çalışmak zorundayız. ABD'li bir grubuz, ancak zamanımızın büyük bir bölümünü Avrupa'da geçiriyoruz. En büyük amacımız, hangi kültürden olursa olsun, dünya üzerinde çok geniş bir dinleyici kitlesine seslenebilmek" diye ekliyor.

Topluluğun büyük ilgi çeken ve dünya çapında milyonlarca satan ilk albümü "Sympathique"ten sonra çıkardığı "Hang on Little Tomato", yine çoğunluğu topluluk üyelerine ait olan ve çok çeşitli esin kaynaklarından beslenen şarkılardan oluşuyor; Life dergisinde 1964'te yayınlanan bir Ketçap reklamından, 1950 tarihli İtalyan filmi "Anna"ya kadar pek çok farklı kaynaktan beslenen albümde Fransızca, İtalyanca, Japonca, Hırvatça, İspanyolca ve İngilizce parçalar yer alıyor. Birçok Hollywood filmine tema şarkısı yapan grup, yeni albümünün şarkılarını dünyada ilk defa Pasion Turca himayesinde gerçekleşen 2003 Türkiye turnelerinde seslendirmişlerdi. Mayıs ayında çikardıkları 'Hey Eugene!' nin ilk Avrupa turnesi kapsamında Pasion Turca organizasyonu ile Mart ayında 3 konser için Türkiye'ye de ugrayan grup, Türkiye sevgisini ülkemizdeki turnelerinde çektirdikleri resimler ile "Hang on Little Tomato" albümlerinin kartonetine taşıyan grup, birçok dilde hazırladıkları şarkılar ile muthiş 2 konsere imza atmaya hazır.

Pink Martini, piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından sivil toplum örgütlerinin gösterilerinde dinleti vermek üzere 1994'te Portland Oregon'da kuruldu. Avrupa'daki ilk performansını Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren ve ardından Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Yunanistan, Türkiye, Lübnan, Tayvan ve ABD'yi kapsayan geniş bir turneye çıkan orkestra, seçkin festival salonlarından, sigara dumanlı barlara kadar çok çeşitli yerlerde çaldı. Los Angeles, Oregon, Seattle, New Jersey, San Antonio ve Kansas City senfoni orkestralarıyla birlikte konserler de veren topluluk, 2003 yılında Frank Gehry'nin mimari şaheseri Los Angeles Filarmoni'nin yeni evi Walt Disney Konser Salonu'nun açılışını yaptı. "Je Ne Veux Pas Travailler..." nakaratıyla akıllara kazınan Sympathique şarkısı ve aynı isimli albüm grubun ününü tüm dünyaya yaymıştı. Sympathique, yakaladığı satış rakamlarıyla Fransa'da "Platin" albüm ile ödüllendirilirken, grup ülkenin en prestijli müzik ödüllerinden "Victoires de la Musique" için "Yılın Şarkısı" ve "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" dallarında aday gösterilmişti.

Albüm ve müthiş 45'likleri ile tüm dünyada 1 milyondan fazla satan Pink Martini'nin birbirinden güzel şarkılarını soundtrack olarak kullanmak için televizyon tarihinin ünlü dizileri birbirleriyle yarışıyor. The West Wing'den Desperate Houseviwes'a kadar Pink Martini'nin şarkıları heryerde. Grubun her iki albümü de aylarca en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yeraldı. Son albümleri Hang on Little Tomato'yla Almanya'dan, Yunanistan'a, Fransa'dan Kanada'ya kadar altın plak satışlarını geride bırakan grup, Türkiye'de de her iki albümü ile altın plak satışlarını aşan sayılı isimlerden biri oldu. Pink Martini şimdi de piyasaya çıkan 3 albümünün yeni şarkıları ve artık klasikleşen şarkılarıyla dinleyicileriyle buluşuyor.

"Pink Martini'nin hayatı seven enerjisini ve orijinalliğini sıkıştırabilecek bir kalıp ya da tanım yok..." BBC Music Review.

Hey Eugene! Hakkında

Etkileyiciler...Satış rekorları kırıyorlar...Çok yetenekliler...Ve eğlenceliler!

12 grup üyesiyle adeta küçük bir orkestra tadında müzik yapan, Portland-Oregon'dan çıkan Pink Martini'yi New York'lular kısaca "güzel, sofistike, ve soluk kesici" olarak tanımlıyorlar.

Tamamladıkları üçüncü stüdyo albümleri "Hey Eugene!", 14 Mayıs 2007 tarihinde tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de raflarda olacak. 12 parçadan oluşan albüm sizi kabare ruhuyla ahenkli bir şekilde bir arada çalan bu topluluğun eğlenceli müzikal yolculuğuna ortak edecek.

Modern, klasik, sofistike ve "çok dilli" olan Pink Martini, bütün dünyaya Amerikalıların kendi kültürlerinin ötesine heyecanla ve iyimserlikle yaklaşacak tutkuya, yaratacılığa ve zekaya sahip oldukları konusunda bir umut veriyor.

Pink Martini'nin üçüncü albümleri "Hey Eugene!", Thomas Lauderdale ve China Forbes'un yapımcılığını birlikte üstlendiği ilk albüm. "China ile ikimizin duyarlılığın mükemmel bir birleşimi oldu" diye anlatıyor Thomas. "Biraz daha melankolik olan ilk iki albümümüze göre çok daha eğlenceli ve umut dolu" diye de ekliyor.

Her albümlerinde olduğu gibi, "Hey Eugene!"de de yer alan şarkıların Pink Martini için birer hikayesi var...

Hollywood'un altın çağını yaşadığı dönemlerin ezgilerini taşıyan "Everywhere"den sakin güzelliği ile "Cante e Dance"ye albüm China Forbes'un muhteşem sesiyle birlikte parıldıyor. Aynı zamanda albüme birçok isim katkıda bulunmuş. China Forbes, "Dosvedanya Mio Bambino"nun sözlerini kardeşi Maya ile birlikte yazmış. Romantik "Mar Desconocido" ise Peru'lu perküsyonist Martin Zarzar'ın açılışı ile başlıyor. "Pedro Almodovar'ın filminden bir şarkı gibi duruyor" diyor Thomas, "tam ortasında Chopin'in valslarından bir bölümle devam ediyor".

Japon Saori Yuki'nin sevdiği kadının çaldığı gitar olmayı istediğini anlattığı hit parçası "Taya Tan" grup tarafından yeniden büyük bir incelikle çalışılmış. 1934'te Ataulpho Alves tarafından yazılıp Carmen Miranda'nın söylediği "Tempo Perdido"da ise Pink Martini'ye Jefferson Lisesi'nin Gospel korosu eşlik ediyor. Aşkın sonlanmasının anlatıldığı hüzünlü ve tutkulu bir samba olan şarkıyla ilgili olarak "üzerine söyleyecek yeni bir şeylerimiz olduğunda eski şarkıları yorumlamayı seviyoruz, ve bu anlamda Tempo Perdido unutulmuş bir hazine" diyor Thomas.

"City of Night" şarkısı, günün sıkıntılarını geride bırakmak ile ilgili Forbes/Lauderdale tarafından ortak yazılmış bir şarkı. İspanyolca da "Diliyorum" anlamına gelen "Ojala" ise daha çok Fransızca söyledikleri yavaş ve seksi bir cha-cha.

"Bukra Wba'Do" ilk Arapça söyleme deneyimimiz" diyor Lauderdale. Şarkının ismi "yarın ve sonraki gün" anlamına geliyor ve bir aşığın sevgilisiyle buluşmasını beklemesini anlatıyor. "Bir meydanda toplanıp bu şarkıyı söyleyen bir topluluk fikrinden esinlendik.... ki bu bize uygun bir şey çünkü en güçlü itirazlar buradan yükseldiği için George Bush, Portland Oregon'dan hep 'küçük Beyrut' diye bahsediyordu. Abdel Halim Hafez'in bu şarkısını kaydetmemiz Bollywood şarkılarına ithafen yaptığımız bir çalışmadır."

"Hey Eugene!", bir partide China ile tanışıp telefon numarasını isteyen bir erkeğin kendisini hiçbir zaman aramaması ile ilgili bir hikayeyi anlatıyor. Şarkı, canlı performanslarda dinleyicilerin en sevdiği şarkılar arasına girmiş hemen.

Ve son olarak jazz efsanesi Jimmy Scott, olağanüstü sesiyle "Tea for Two" şarkısında China'ya eşlik ediyor. Şarkı, 1925 yılında "No, No, Nanette" müzikali için Vincent Youmans and Irving Caesar tarafından yazılmıştı.

Kapakta kullanılan resim ise Lauderdale'ın en yakın arkadaşının (aynı zamanda China'nın erkek arkadaşının) büyük annesi Mildred Eichler'in 1962 yılında çekilmiş bir resmi. "Mildred Eichler, 1950'li ve 1960'lı yıllarda New York'un bütün dragqueen'lerini giydirirdi" diyor ve ekliyor "bu fotoğrafı 15 sene önce ilk gördüğümde olağanüstlüğün mükemmel bir karesi olduğunu düşündüm."

Yorumlar

Taze haberler