Yakup Zaman: 8 Kasım 2007 Perşembe - 21:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam: 17,00 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yakup @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

10 Ekim 2007 00:00
Sahnede: Yakup
Zaman: 8 Kasım 2007 Perşembe - 21:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 17,00 YTL
Bilet: biletix.com (http://www.biletix.com/webbiletix/wtsEvent.do?eventCode=HBHN9)

- 18 Yaş sınırı vardır.


Müzik endüstrisinin içinde bulunduğu tıkanıklık sebebiyle Kaos isimli ikinci albümünü web sitesi üzerinden ücretsiz paylaşıma açarak belki de kaçınılmaz bir hareketin Türkiye'deki öncülüğünü yapan Yakup'un takipçileri hızla artıyor. Albüm bir ay içinde genel dağıtımla ulaşamayacağı bir dinleyici kitlesine ulaştı.

Gitar ve vokalde Yakup Trana, gitarda Ceki Levikatan, bas gitarda Reha Hendem ve davulda Çağdaş Yapıcılar'dan oluşan Yakup'un temelleri 2005 yılında grubun kurucusu Yakup Trana tarafından Seattle'da atıldı. Aynı yıl ilk albümleri 'Şunu Bunu', Duman grubundan Kaan Tangöze ve Batuhan Mutlugil'le birlikte yaptıkları single 'Karanlıkta' ise Ocak 2006'da EMI etiketiyle yayınlandı. 13 yıl boyunca Seattle'da yaşayan ve müzik eğitimini bu şehirde alan Yakup Trana'nın bestelerinden oluşan 'Kaos' isimli ikinci albüm ise bu yıl haziran ayında grubun resmi web sitesi www.yakup-rock.com üzerinden yayınlandı. Daha önce hem dünya hem de Türkiye'de internet üzerinden parçalarını mp3 formatında yayınlayanlar ama Yakup'un albümü tek tek parçalar halinde değil sanal kartoneti ile albüm formatında indirilebildiği ve albüm profesyonel bir promosyonla tanıtıldığı için 'Kaos'u öncü bir hareket olarak tanımlamak mümkün. Web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen albümü müzik endüstrisinin içinde bulunduğu çıkmaza bir altenatif olarak öngören Yakup, bu şekilde dinleyicisine aracısız ve katkısız olarak ulaşmayı hedefliyor. 'Kaos' albümünde kayıt ve miksleri yapıp davulları çalan Byran Lash dışında tüm enstrümanlar Yakup Trana tarafından çalındı. Tüm söz, müzik ve düzenlemeler de Trana'ya ait. Bundan sonraki albümlerde tüm grup elemanlarının beste ve sözlere katkısı olmasını amaçlayan grup çalışmalarını bu yönde devam ettiriyor.

Yakup'un müziği ana hatlarıyla modern rock çerçevesi içinde tanımlanabilir ama detaylarda Yakup Trana'nın farklı türlerden etkilerle oluşmuş müzikal kimliğinden belirgin izler var. Bu grup performansıyla da birleşince coğrafyalarla sınırlandırılamayacak evrensel bir rock sound'u yaratıyor.

Yorumlar

Taze haberler