Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Iron Maiden: Somewhere Back In Time Dünya Turnesi 2008

17 Ekim 2007 00:00
Bruce ve Steve den Yorumlar

IRON MAIDEN en heyecanlı ve farklı tur planlarını fanlarla paylaştı. Ve bu turla birlikte 15 yıl sonra ilk kez Avusturalya da da olacaklar. The 'SOMEWHERE BACK IN TIME' World Tour 2008 üç bölümden oluşacak. Konserler Hindistan, Japonya, Kuzey Amerika, Orta ve Güney Amerika gibi ülkelerle 5 kıta da seçilen 20 farklı şehirde yedi hafta boyunca sürecek ve Şubat ta başlayacak. Daha sonra ise Avusturalya konserlerine başlanacak.

Tur, Avusturalya dan sonra Kuzey Amerika dan konserlerle devam edecek ve üçüncü kısmın da bitmesinden önce hemen hemen Avrupa nın bütün büyük stadyumlarında festivallerinde konserler düzenlenecek. Tur sırasında grup 1,5 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor ve turda neredeyse 100,000 mil yol kat edilecek.

Tarihte bir ilk olarak; Iron Maiden, 60 kişilik ekip, destek personeli ve 12 tonun üzerinde ekipman dünyanın etrafını modifiye edilmiş bir Astraeus Boeing 757 ile dolaşıyor olacak. Uçak özel olarak Maiden ve Eddie dizaynlarıyla dekore edildi. Astraeus Airlines için pilotlukta yapan Bruce Dickinson, uçağın bu destansı görevinde ona kaptanlık yapan kişi olacak.

BRUCE DICKINSON;"Bir jumbo jeti 113 tonluk bir uçan tur otobüsüne çevirme fikri ilke olarak geçen yıl aklımıza gelmişti ve o zamandan beri ciddi olarak bunun üzerinde çalıştık. Oldukça zor oldu ama sonunda Astraeus Airlines dan teknik ve dizayn konularında aldığımız büyük desteklerle istediğimizi başardık. Arkada ki 10 sıra koltuğu, kargo görevini üstlenmesi için dışarı çıkarıyoruz ve böylece daha sonra daa kullanım için uygun oluyor. Bu standart kargoya sadece bir ekleme. Grubu, personeli ve ekipmanları taşımakta büyük kolaylık sağlıyor ve ekibin başka uçakta, ekipmanınsa başk bir uçakta taşınması sorununu ortadan kaldırıyor. Şovun ilk ayağının çok büyük bir bölümünü uçağa sıkıştırmaya çalışacağız ve fanlarımıza unutamayacakları çok özel şovlar göstermek istiyoruz. Ve tabi ki bu uçak benim en büyük iki tutkumu da birleştiriyor; Müzik ve Uçmak.."

'SOMEWHERE BACK IN TIME' adı verilen bu tur grubun tarihini gözler önüne serecek ve hem şarkı seçimleriyle hem de efsanevi 'Powerslave Tour'undan esinlenilerek hazırlanılan sahne dizaynıyla hemen hemen tamamen 80lere odaklanacak. Tur tartışmasız grubun çıktığı en çok çalışılmış ve en göz alıcı tur olacak. Tur da ayrıca Somewhere In Time turundan bazı anahtar noktalar da yer alıyor, mesela unutulmaz Cyborg Eddie..

STEVE HARRIS;
"Son turda yeni albümümüz A Matter of Life and Death in 80 dakikasının tamamını çalmıştık. Meydan okumamız gerektiğini düşünmüştük ve haklı olduğumuzu gördük. Ancak, yeni şarkılarla fanların karşısına çıkmak zor olabilirdi ama verdikleri muhteşem destekle onlara gerçekten minnettar olduk. Ve şimdi geri ödeme zamanı. Şimdiki tur Dvdlerinde aktif olarak kullanılmasıyla inanılmaz eğlenceli bir 80ler şovu olacak ve çok sonra da şarkılarımız bizler ve fanlarımız için taze ve ilginç kalacak. ‘Powerslave Mısır temasıyla inanılmaz bir şovdu ve bunu yeniden yaşamak için heyecanlanıyorum. Bu turu bir kaç yıllık planlıyoruz ve Avustralya da sahne almayı umuyoruz. Ayrıca, Oz daki sadık fanlarımıza da Maiden bayrağını yıllar boyunca dalgalandırdıkları için minnetarız ve bu kadar uzun süredir onları üzdüğümüz için biz de gerçekten üzgünüz. Teşekkürler ve görüşürüz."

Avusturalya turu 1982 de, 'The Number of the Beast'in Avusturalya da 1. sıraya yerleşmesinden, ardından 1985 Powerslave den ve sonra da 1992 Fear of the Dark konserlerinden sonra Maiden ın tarihteki 4. Avusturalya turu olacak. Ancak o zamandan bu yana Maiden ın popüleritesinde inanılmaz bir artış yaşandı ve sadık fanların sayısı tüm dünyada giderek arttı, bu yüzden bu seferki Avusturalya turunun çok farklı olması umuluyor. İnternetin de yayılmasıyla birlikte, Maiden efsanesi gezegenin etrafındaki her yere ulaştı, ancak Maiden ın dinleyicileri iki nesle ayrılır, şu anda baskın olanlar genç kitle.

Yorumlar

  • keşke nerde o günler
    Üye
    kspsml
    Tarih
    21 Şubat 2008 00:00
  • ne dersiniz Türkiye'ye gelmezler mi? :(
    Üye
    _A V C I_
    Tarih
    9 Kasım 2007 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler