BBC">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Next Big Thing :: BBC geleceğin müzisyenlerini arıyor

7 Kasım 2007 00:00

BBC Dünya Servisi ve BBC Dünya Televizyonu dünyanın dört bucağını karış karış tarayarak geleceğin müzik yeteneklerini arıyor - THE NEXT BIG THING 2007. BBC geleceği şekillendirecek yeni müzikleri, grupları ve sanatçıları bulmak için bütün dünyayı tarıyor.

The Next Big Thing 2007 17 Kasım 2007 Cumartesi günü İstanbul’a iniyor ve herhangi bir şirketle bağlantısı olmayan grupları ve sanatçıları Next Big Thing ekibiyle tanışmaya ve müzik örneklerini içeren bir CD ya da DVD getirmeye davet ediyor.

Amaç yarışmaya katılanları değerlendirmek ya da dinlemek değil ama tanışmak ve orada bulunacak müzisyenlerden bazılarıyla BBC programları için mülakatlar yapmak. Müzisyenler bbcworldservice.com/nextbigthing2007 adresinden de yarışmaya katılabilirler.

The Next Big Thing 2007 Türkiye - NTV işbirliğiyle - saat 10:00-18:00 arasında şu adreste olacak:
Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü
E-3 Binası, Eski Silahtarağa Elektrik Santralı,
Kazım Karabekir Caddesi No1,
34060 Eyüp, İstanbul

The Next Big Thing 2007’ye isteyen herkes tamamen ücretsiz ve aracısız olarak katılabilir. BBC büyük markalar ve genelgeçer müzik sektörüyle değil ışıltılı ve yürekli seslerle ilgileniyor - bir başka deyişle dikkat çekmeyi hak eden öncüleri arıyor.

Geçen yıl 40’ı aşkın ülkeden binlerce müzisyenin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik, dünya çapında 33 dilde 183 milyon dinleyicisi ile dünyanın en büyük uluslararası yayıncısı olan BBC Dünya Servisi’nin katkısı sayesinde bu yıl daha da büyüyecek.

Bu yıl sanatçılara yeni ve orijinal müzik yaratabilecekleri bir platform kurma ve yeni sesleri açığa çıkarma çabalarında BBC Dünya Servisi’ne BBC Dünya Televizyonu da katılıyor.
Geçen yılın birincisi, Silva, yarışmayı kazandıktan sonra ülkesi Ermenistan’da liste başı oldu, daha sonra da Los Angeles’de Hollywood Bowl’da sahneye çıktı.

The Smiths, Travis, The Strokes ve daha birçok yeteneği çatısı altında bulunduran Rough Trade’in kurucusu Geoff Travis geçen yılın jürisi adına konuşurken şöyle diyor: “BBC’nin bizi bu etkinliğe davet etmiş olmasından çok mutluyuz. Katılımcıların standardı bizi hayretlere boğdu, çok ama çok büyük bir sürpriz oldu bizim için.” Jüri başkanı, yapımcı William Orbit de, yarışmadan o kadar hoşlanmıştı ki bu yıl yeniden jüride yer almayı istedi.

BBC beş finalisti seçmek için uluslararası müzik uzmanlarından bir panel derledi; bunlar arasında Observer Music Monthly editörü Caspar Llewellyn-Smith, Mojo ve Guardian müzik yazarı Will Hodgkinson ve NME makale editörü Paul Stokes, da var.

Katılmak için sadece iki kural var: sanatçıların herhangi bir şirketle sözleşmesi olmaması ve kendi orijinal müziklerini seslendirmeleri gerekiyor.

Katılımcılardan biri THE NEXT BIG THING 2007 tacını giyecek ve BBC Dünya Servisi’nin Aralık ayındaki 75. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla Londra’da IndigO2 stadyumunda düzenlenecek konserde müzik dünyasının bazı efsane isimleriyle birlikte sahne alacak.

Lala Najafova
International Publicist
BBC World Service
+44 207 557 2944 (telefon)
+44 207 557 1254 (faks)
[email protected]

Yorumlar

  • bu haberi 1-2 ay öncesinden söylemeri gerekirdi ki bizde güzel bir şekilde demolarımızı hazırlayalım.Benim bu haberi duyduğumda yarışmaya yalnızca 1 gün kalmıştı ve üzüldüm bayağı, keşke önceden söyleselerdi...
    Üye
    drum_mehmet
    Tarih
    20 Kasım 2007 00:00
  • zor işler bunlar, öyle demo kaydetmekle olmuyor, sabır etmek lazım, doğru zamanı tutturmak lazım, çalışmak lazım, ufku genişletmek lazım, tabi zor ulan bu deyip bırakmamakta lazım, işallah aramızdan biri çıkar.

    saygılar :)
    Üye
    tearful days
    Tarih
    13 Kasım 2007 00:00
  • ya gerçekten besteler hazırda o zamana kadar kaydetmesi çok zor...Keşke önceden haberimiz olsaydı böyle birşey zor bulunur bir daha...
    Üye
    eyo
    Tarih
    10 Kasım 2007 00:00
  • ne güzel deneyim olurdu be.keşke demo hazır olsaydı :-/
    Üye
    BurakFender
    Tarih
    10 Kasım 2007 00:00
  • valla güzel muhabbet:)
    Üye
    relaxband
    Tarih
    9 Kasım 2007 00:00
  • konserde müzik dünyasının bazı efsane isimleriyle birlikte sahne alacak.

    vay anasını be...
    Üye
    underdog
    Tarih
    8 Kasım 2007 00:00
Toplam 6 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler